Brânza care are mai mult Calciu decât un pahar cu lapte. Ajută la menținerea unui ritm cardiac normal și coagulează sângele

O sursă surprinzătoare și delicioasă de calciu care poate să ofere chiar mai mult decât laptele. Această brânză conține 566 mg de calciu în doar o cană, comparativ cu cele 300 mg găsite într-o cană de...
Oasele noastre găzduiesc 99% din totalul calciului din corpul uman. În timp ce este esențial pentru rezistența și sănătatea scheletului nostru, acest mineral susține, de asemenea, contracția musculară, ne ajută să menținem un ritm cardiac normal și contribuie la coagularea sângelui și funcționarea nervilor.
Pentru femeile adulte cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani, se recomandă consumul zilnic de 1.000 de miligrame (mg) de calciu. Această cantitate crește la 1.200 mg pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani.
Bărbații cu vârsta cuprinsă între 19 și 70 de ani sunt, de asemenea, sfătuiți să consume zilnic 1.000 mg de calciu sau 1.200 de miligrame dacă au peste 70 de ani. Dacă nu obții calciul prin suplimente, cealaltă opțiune este să consumi alimente bogate în calciu.
Cât calciu conține laptele
Laptele este prima alegere atunci când ne gândim la calciu. Conform Departamentului de Agricultură al SUA (USDA), o cană de lapte integral conține 366 mg de potasiu, 246 mg de fosfor, puțin peste 29 mg de magneziu și 300 mg de calciu.
"Oamenii știu că laptele și calciul merg mâna în mână", a declarat Jessica Ziehm, directorul executiv al grupului de avocatura New York Animal Agriculture Coalition, potrivit Health Digest.
Cu toate acestea, există un tip de brânză populară care poate fi chiar mai eficientă în îndeplinirea necesarului nostru zilnic de calciu.
Brânza care conține mai mult calciu decât laptele
Derivată fie din lapte de vacă, fie din lapte de bivol, ceea ce face ca brânza mozzarella să fie atât de specială este elasticitatea sa, care provine dintr-un proces atent de încălzire și răcire care implică cantitatea potrivită de pH și calciu în cheag, conform unei revizuiri științifice din 2021 publicată în Food Technology & Biotechnology.
Așa cum știm deja, o cană de lapte integral conține 300 mg de calciu. În schimb, într-o cană de brânză mozzarella rasă, vei obține 566 mg de calciu, conform USDA.
Vei beneficia, de asemenea, de aproximativ 400 mg de fosfor, aproximativ 85 mg de potasiu, 22,4 mg de magneziu și aproximativ 25 de grame de proteină. Având în vedere acest lucru, 1 cană de brânză mozzarella făcută cu lapte integral conține, de asemenea, o cantitate considerabilă de sodiu, 544 mg.
În comparație, 1 cană de lapte integral conține 92,7 mg de sodiu. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA recomandă limitarea consumului zilnic de sodiu la nu mai mult de 2.300 mg. Luând acest lucru în considerare, doar 1 cană de brânză mozzarella ne aduce aproape de un sfert din această limită. Prin urmare, este cel mai bine consumată cu moderație.
Mozzarella proaspătă - FOTO: Freepik@jcomp
Brânza mozzarella în comparație cu alte tipuri de lapte
Desigur, nu toți alegem să bem lapte integral. Unii oameni ar putea opta în schimb pentru lapte degresat, lapte cu 1% grăsime, lapte de migdale sau o serie de alte opțiuni.
Într-o cană de lapte degresat fără grăsime, vei găsi 322 mg de calciu în comparație cu cei 566 mg pe care îi vei obține în 1 cană de brânză mozzarella rasă.
Evident, brânza mozzarella câștigă detașat. Alternativ, o cană de lapte cu 1% grăsime cu vitaminele A și D adăugate conține 310 mg de calciu.
Din nou, brânza mozzarella rămâne în frunte. Același lucru este valabil și când privim produsele din lapte de plante. Vei găsi 158 mg de calciu într-o porție de 100 de grame de lapte de migdale, în timp ce aceeași porție de brânză mozzarella conține 505 mg de calciu.
Similar, într-o porție de aceeași dimensiune de lapte de soia, o altă alternativă la produsele lactate, vei obține doar 123 mg de calciu.
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.