Busuiocul sfânt, planta care are grijă de corp, minte și suflet: este comparabil cu antidepresivele

Adisa Codruț |
Data publicării:
Busuiocul sfânt   Sursa foto: superantistress.ro
Busuiocul sfânt Sursa foto: superantistress.ro

De la frunze până la sămânță, busuiocul sfânt este considerat un tonic pentru corp, minte și spirit.

Busuiocul sfânt, sau tulsi (Ocimum tenuiflorum sau Ocimum sanctum), este o plantă cu frunze verzi, originară din Asia de Sud-Est. Are o istorie în medicina indiană ca tratament pentru multe afecțiuni, de la boli oculare la viermi.

Diferite părți ale plantei sunt recomandate pentru tratarea diferitelor afecțiuni:

Bronșită – flori proaspete

Malarie – frunze cu semințe și piper negru

Diaree, greață, vărsături - întreaga plantă

Eczeme – unguent cu busuioc sfânt

Ulcer la stomac sau boli oculare – extract de busuioc sfânt

Mușcături de insecte – ulei esențial din frunze de busuioc

Multe studii susțin utilizarea întregii plante de busuioc sfânt pentru uz uman și valoarea sa terapeutică. Valoarea nutrițională este, de asemenea, ridicată, deoarece conține: vitamina A și C, calciu, zinc, fier, clorofilă.

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente. La fel ca multe suplimente, busuiocul sfânt nu este aprobat ca tratament de primă linie. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele pe care le luați deja.

Eficient în reducerea stresului

Alte beneficii amintite ale busuiocului spun că acesta reduce stresul și anxietatea.

Toate părțile plantei de busuioc sfânt acționează ca un adaptogen. Un adaptogen este o substanță naturală care vă ajută corpul să se adapteze la stres și promovează echilibrul mental.

Conceptul de adaptogen este o abordare holistică. Dar cercetările științifice arată că busuiocul sfânt are proprietăți farmacologice pentru a ajuta mintea să facă față multor tipuri de stres.

Sursa stresului poate fi: chimic, fizic, infecțios, emoţiona;

În cazul stresului fizic, busuiocul sfânt este cunoscut pentru a crește rezistența la animale. În studiile efectuate, animalele care au fost hrănite cu extracte de frunze de busuioc sfânt și au trecut prin scenarii de stres induse de mediu au arătat un metabolism îmbunătățit, mai puține leziuni tisulare, niveluri mai scăzute de stres în medii puternice.

Comparabil cu antidepresivele

S-a dovedit că busuiocul sfânt are proprietăți antidepresive și antianxietate similare cu medicamentele antidepresive. Studiile au arătat că poate ajuta oamenii să se simtă mai social și mai puțin anxioși.

Busuiocul sfânt are, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți și vă ajută să vă detoxificați corpul. Studiile arată că busuiocul sfânt poate proteja corpul împotriva substanțelor chimice toxice. De asemenea, poate preveni cancerul prin reducerea creșterii celulelor canceroase.

Specialiștii  recomandă folosirea frunzelor de busuioc sfânt pentru ceai. Nu conține cofeină și poate fi consumat zilnic. Favorizează gândurile clare, relaxare și un sentiment de bunăstare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel