Cafeaua reîncălzită devine amară. În cât timp trebuie să consumăm o cafea proaspătă

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cafeaua reincalzita devine amara – FOTO: Pexels@Lisa_Fotios
Cafeaua reincalzita devine amara – FOTO: Pexels@Lisa_Fotios

Cafeaua reîncălzită își pierde proprietățile, iar gustul devine amar.

Cafeaua reîncălzită nu mai are aceleași proprietăți. Oamenii de știință au încercat să afle ce se întâmplă în momentul în care reîncălzim cafeaua. Emily Rosenberg, șefa operațiunilor de formare la Stumptown Coffee a explicat de ce cafeaua își schimbă gustul atunci când aceasta este reîncălzită.

Cuptorul cu microunde schimbă gustul cafelei

Cafeaua reîncălzită la cuptorul cu microunde îți schimbă total gustul. Aceasta devine estrem de amară. Experții arată că reîncălzirea cafelei activează anumiți compuși care îi schimbă gustul.

"Toată cafeaua are o anumită cantitate de amărăciune Dar în cafeaua proaspăt preparată, există, de asemenea, o mulțime de dulceață și aciditate care echilibrează amărăciunea și creează o cafea complexă și cu gust delicios.

Când reîncălziți cafeaua, nu faceți decât să încurajați producția de acid chinic și cafeic, oferind cafelei o aromă și mai amară, astringentă și noduroasă", a spus Emily Rosenberg, potrivit Huffington Post.

Cafeaua verde, cea neprajită, conține acizi clorogenici, iar procesul de prăjire îi descompune în acid chinic și acid cafeic. Aroma acidului chinic poate fi asociată cu chinina din apă tonică. În timp ce acidul clorogenic are un gust amar, acidul chinic și acidul cafeic au și ele o aromă amară și astringentă, mult mai pronunțată.

Vezi și: 10 lucruri de știut despre muşcătura de căpuşă. Ciuhodaru: Boala Lyme, polimorfă. Nu degeaba e numită boala cu 1000 de feţe

Compușii volatili și căldura

Michael Phillips, directorul Blue Bottle Coffee, a explicat ce se întâmplă cu compușii volatili.

„Totul se reduce la două cuvinte: compuși volatili. Iar cafeaua este plină de ei. Aceștia sunt factorii și care fac ca o ceașcă de cafea prăjită și pregătită corespunzător să aibă un gust și un miros grozave.

Dar, așa cum le este și numele, compușii volatili sunt….volatili. Când reîncălziți cafeaua, toate lucrurile bune încep să dispară, iar componentele mai amare ale cafelei care rămân prin procesul de încălzire se vor simți mai mult”, a spus Michael Phillips.

Vezi și: https://www.dcmedical.ro/liftingul-vampirilor-terapia-pentru-vergeturi-cearcane-riduri-si-cicatrici_639690.html

În cât timp trebuie să consumăm cafeaua

Emily Rosenberg a mai spus că o cafea va avea cel mai bun gust dacă este consumată în decurs de o oră sau cel mult 90 de minute de la preparare, indiferent de modul în care este pregătită.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Potrivit unui studiu publicat în Analele Medicinei Interne, persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri mai devreme comparativ cu cei care nu beau deloc, notează The Guardian.

Conform British Coffee Association, în Marea Britanie se beau zilnic aproximativ 98 de milioane de cești de cafea, în timp ce în SUA se consumă 517 milioane de cești, conform National Coffee Association.

Studiile anterioare au sugerat că această băutură poate fi benefică pentru sănătate, consumul fiind asociat cu un risc mai mic de afecțiuni, de la boli hepatice cronice la anumite tipuri de cancer și chiar demență.

Potrivit actualului studiu, cercetătorii din China au descoperit că persoanele care au consumat o cantitate moderată de cafea în fiecare zi, cu sau fără zahăr, au prezentat un risc mai mic de deces pe o perioadă de 7 ani față de cei care nu sunt consumatori de cafea. Rezultate similare au fost și la celelalte tipuri de cafea, instant ori decofeinizată.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel