Cafeaua reîncălzită devine amară. În cât timp trebuie să consumăm o cafea proaspătă

Cafeaua reîncălzită își pierde proprietățile, iar gustul devine amar.
Cafeaua reîncălzită nu mai are aceleași proprietăți. Oamenii de știință au încercat să afle ce se întâmplă în momentul în care reîncălzim cafeaua. Emily Rosenberg, șefa operațiunilor de formare la Stumptown Coffee a explicat de ce cafeaua își schimbă gustul atunci când aceasta este reîncălzită.
Cuptorul cu microunde schimbă gustul cafelei
Cafeaua reîncălzită la cuptorul cu microunde îți schimbă total gustul. Aceasta devine estrem de amară. Experții arată că reîncălzirea cafelei activează anumiți compuși care îi schimbă gustul.
"Toată cafeaua are o anumită cantitate de amărăciune Dar în cafeaua proaspăt preparată, există, de asemenea, o mulțime de dulceață și aciditate care echilibrează amărăciunea și creează o cafea complexă și cu gust delicios.
Când reîncălziți cafeaua, nu faceți decât să încurajați producția de acid chinic și cafeic, oferind cafelei o aromă și mai amară, astringentă și noduroasă", a spus Emily Rosenberg, potrivit Huffington Post.
Cafeaua verde, cea neprajită, conține acizi clorogenici, iar procesul de prăjire îi descompune în acid chinic și acid cafeic. Aroma acidului chinic poate fi asociată cu chinina din apă tonică. În timp ce acidul clorogenic are un gust amar, acidul chinic și acidul cafeic au și ele o aromă amară și astringentă, mult mai pronunțată.
Compușii volatili și căldura
Michael Phillips, directorul Blue Bottle Coffee, a explicat ce se întâmplă cu compușii volatili.
„Totul se reduce la două cuvinte: compuși volatili. Iar cafeaua este plină de ei. Aceștia sunt factorii și care fac ca o ceașcă de cafea prăjită și pregătită corespunzător să aibă un gust și un miros grozave.
Dar, așa cum le este și numele, compușii volatili sunt….volatili. Când reîncălziți cafeaua, toate lucrurile bune încep să dispară, iar componentele mai amare ale cafelei care rămân prin procesul de încălzire se vor simți mai mult”, a spus Michael Phillips.
În cât timp trebuie să consumăm cafeaua
Emily Rosenberg a mai spus că o cafea va avea cel mai bun gust dacă este consumată în decurs de o oră sau cel mult 90 de minute de la preparare, indiferent de modul în care este pregătită.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Potrivit unui studiu publicat în Analele Medicinei Interne, persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri mai devreme comparativ cu cei care nu beau deloc, notează The Guardian.
Conform British Coffee Association, în Marea Britanie se beau zilnic aproximativ 98 de milioane de cești de cafea, în timp ce în SUA se consumă 517 milioane de cești, conform National Coffee Association.
Studiile anterioare au sugerat că această băutură poate fi benefică pentru sănătate, consumul fiind asociat cu un risc mai mic de afecțiuni, de la boli hepatice cronice la anumite tipuri de cancer și chiar demență.
Potrivit actualului studiu, cercetătorii din China au descoperit că persoanele care au consumat o cantitate moderată de cafea în fiecare zi, cu sau fără zahăr, au prezentat un risc mai mic de deces pe o perioadă de 7 ani față de cei care nu sunt consumatori de cafea. Rezultate similare au fost și la celelalte tipuri de cafea, instant ori decofeinizată.
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
-
Infecția urinară comună poate semnala riscul de cancer urogenital17.09.2025, 13:50
-
Ai voce în cap când citești? Descoperirea șocantă făcută de neurologi17.09.2025, 12:26
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?