Cafeaua reîncălzită devine amară. În cât timp trebuie să consumăm o cafea proaspătă

Cafeaua reîncălzită își pierde proprietățile, iar gustul devine amar.
Cafeaua reîncălzită nu mai are aceleași proprietăți. Oamenii de știință au încercat să afle ce se întâmplă în momentul în care reîncălzim cafeaua. Emily Rosenberg, șefa operațiunilor de formare la Stumptown Coffee a explicat de ce cafeaua își schimbă gustul atunci când aceasta este reîncălzită.
Cuptorul cu microunde schimbă gustul cafelei
Cafeaua reîncălzită la cuptorul cu microunde îți schimbă total gustul. Aceasta devine estrem de amară. Experții arată că reîncălzirea cafelei activează anumiți compuși care îi schimbă gustul.
"Toată cafeaua are o anumită cantitate de amărăciune Dar în cafeaua proaspăt preparată, există, de asemenea, o mulțime de dulceață și aciditate care echilibrează amărăciunea și creează o cafea complexă și cu gust delicios.
Când reîncălziți cafeaua, nu faceți decât să încurajați producția de acid chinic și cafeic, oferind cafelei o aromă și mai amară, astringentă și noduroasă", a spus Emily Rosenberg, potrivit Huffington Post.
Cafeaua verde, cea neprajită, conține acizi clorogenici, iar procesul de prăjire îi descompune în acid chinic și acid cafeic. Aroma acidului chinic poate fi asociată cu chinina din apă tonică. În timp ce acidul clorogenic are un gust amar, acidul chinic și acidul cafeic au și ele o aromă amară și astringentă, mult mai pronunțată.
Compușii volatili și căldura
Michael Phillips, directorul Blue Bottle Coffee, a explicat ce se întâmplă cu compușii volatili.
„Totul se reduce la două cuvinte: compuși volatili. Iar cafeaua este plină de ei. Aceștia sunt factorii și care fac ca o ceașcă de cafea prăjită și pregătită corespunzător să aibă un gust și un miros grozave.
Dar, așa cum le este și numele, compușii volatili sunt….volatili. Când reîncălziți cafeaua, toate lucrurile bune încep să dispară, iar componentele mai amare ale cafelei care rămân prin procesul de încălzire se vor simți mai mult”, a spus Michael Phillips.
În cât timp trebuie să consumăm cafeaua
Emily Rosenberg a mai spus că o cafea va avea cel mai bun gust dacă este consumată în decurs de o oră sau cel mult 90 de minute de la preparare, indiferent de modul în care este pregătită.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Potrivit unui studiu publicat în Analele Medicinei Interne, persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri mai devreme comparativ cu cei care nu beau deloc, notează The Guardian.
Conform British Coffee Association, în Marea Britanie se beau zilnic aproximativ 98 de milioane de cești de cafea, în timp ce în SUA se consumă 517 milioane de cești, conform National Coffee Association.
Studiile anterioare au sugerat că această băutură poate fi benefică pentru sănătate, consumul fiind asociat cu un risc mai mic de afecțiuni, de la boli hepatice cronice la anumite tipuri de cancer și chiar demență.
Potrivit actualului studiu, cercetătorii din China au descoperit că persoanele care au consumat o cantitate moderată de cafea în fiecare zi, cu sau fără zahăr, au prezentat un risc mai mic de deces pe o perioadă de 7 ani față de cei care nu sunt consumatori de cafea. Rezultate similare au fost și la celelalte tipuri de cafea, instant ori decofeinizată.
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
-
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic26.08.2025, 10:30
-
Cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face în casa altcuiva25.08.2025, 23:45
-
Creștere îngrijorătoare a cazurilor COVID-19 în România25.08.2025, 22:31
-
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului25.08.2025, 21:39
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
Taie o lămâie și pune-o lângă pat. Beneficiile surprinzătoare pe care le are
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.