Cancer de sân, de ce resping femeile aflate la risc un medicament preventiv

Femeile dezvăluie motivele pentru care resping un medicament preventiv pentru cancerul de sân. Numai o cincime din femeile cu risc crescut de a dezvolta cancer mamar cred că trebuie sa ia un medicament dovedit pentru a ajuta la prevenirea bolii, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii, conduși de o echipă de la Universitatea din Leeds, au întrebat 400 de femei sănătoase care aveau un risc mai mare de cancer de sân, din 20 de centre medicale din Anglia, care sunt preocupările legate de medicație, dacă ar trebui să ia tamoxifen. Aproximativ 72% au spus că sunt îngrijorate de efectele pe termen lung ale tamoxifenului, iar 57% consideră că medicamentul le-ar da efecte secundare neplacute.

Oamenii de știință au descoperit că aproape o treime (29%) dintre femei credeau că medicii le-au prescris prea multe medicamente, iar mai mult de o treime (35%) credea că medicii le-ar prescrie mai puține medicamente dacă ar avea mai mult timp. Aproximativ un sfert (24%) dintre femei a prezentat reacții proaste la medicamente în trecut.

24% dintre femei au crezut că ar trebui să ia pauze regulate de la a lua medicamente; 23% au declarat că sunt foarte sensibile la medicamente și 17% credeau că remedii naturale sunt mai sigure decât medicamentele. Într-un chestionar de urmărire, la care au răspuns 250 de femei, cercetătorii au descoperit că mai puțin de 15% luau tamoxifen, în ciuda faptului că au discutat despre terapia preventivă cu un profesionist din domeniul sănătății.

Femeile care credeau că medicamentele erau mai puțin necesare și aveau mai multe preocupări cu privire la utilizarea sa au fost mai puțin susceptibile de a lua tamoxifen, potrivit Eurekalert.org.

,,Femeile din studiul nostru au avut dreptate cu privire la potențialele dezavantaje și beneficii ale utilizării terapiei preventive, dar unele credințe cu privire la utilizarea medicamentelor au fost foarte negative, în ciuda capacității dovedite de a ajuta la prevenirea cancerului de sân pe termen lung. Avem nevoie să ne asigurăm că profesioniștii din domeniul sănătății discută beneficiile potențiale și dezavantajele privind tratamentul preventiv cu pacientele lor, astfel încât femeile să fie bine informate înainte de a decide dacă să ia sau nu un medicament", a declarat dr. Samuel Smith, de la Universitatea din Leeds, autorul principal al studiului.

Dr. Julie Sharp, directorul Departamentului Cancer Research din Marea Britanie, a declarat: ,,că este de înțeles că femeile care intenționează să ia un medicament nou ar putea avea unele îngrijorări și că, pentru unii, aceasta nu va fi opțiunea potrivită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel