Ce este dieta Sattvic: beneficii nebănuite pentru sănătate
O dietă satvică este o dietă vegetariană bazată pe principiile Ayurveda: bogată în fibre și cu conținut scăzut de grăsimi. Este menită să vă ajute să rămâneți calm, echilibrat, fericit și să...
Bazat pe faptul că ingredientele de bază sunt bogate în fibre, cu conținut scăzut de grăsimi, ingrediente bogate în nutrienți, o dietă sattvică are multiple beneficii pentru sănătate pentru cei care doresc să le urmeze.
Promovează mâncarea integrală
O dietă satvică implică ingrediente care conferă organismului numeroși micronutrienți, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, antioxidanți și proteine. Cele mai multe dintre acestea sunt prezente în fructe și legume bogate în nutrienți și ajută organismul să funcționeze la capacitatea sa totală. În plus, utilizarea condimentelor și legumelor care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor ajută la bunăstarea generală a unei persoane care mănâncă o dietă sattvică.
Reduce bolile cronice
Promovează alimentația sănătoasă și evită mesele puternic procesate, prăjite, care pot face ca sistemul digestiv să devină greu digerabil. Utilizarea de ingrediente bogate în nutrienți, cum ar fi garam masalas, curcuma, scorțișoară, ghimbir și multe altele, ajută organismul să crească nivelul de imunitate și să prevină inflamațiile.
Promovează greutatea sănătoasă
Ingredientele bogate în fibre și alimentele pe bază de plante ajută la menținerea corpului la greutatea sa optimă, permițând celor care urmează o dietă satvică să rămână la greutate ideală. Condimentele precum scorțișoara, ghimbirul, feniculul, ajută digestia și ajută corpul să rămână în categoria sa de greutate perfectă. Grăsimile sănătoase din nuci, și legume asigură organismului nutrienții necesari într-o cantitate sănătoasă, permițându-i în continuare să rămână în cea mai bună formă.
Îmbunătățește imunitatea
Ingredientele din dieta satvică ajută organismul să elimine toxinele și sunt bogate în minerale, vitamine și antioxidanți. În plus, toate legumele proaspete, fructele, grăsimile sănătoase, nucile și leguminoasele ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos.
O dietă satvică ajută organismul să elimine alimentele incompatibile cu imunitate ridicată și o rată de metabolism rezonabilă. În plus, permite organismului să expulzeze toxinele și să rămână la cele mai sănătoase prin includerea alimentelor și ingredientelor care îi sporesc imunitatea și starea de spirit sănătoasă.
-
Nimeni nu moare de bătrânețe. Autopsiile demolează mitul îmbătrânirii16.12.2025, 10:11
-
Polifenolii din fructe, ceai și nuci reduc riscul cardiovascular16.12.2025, 08:56
-
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
-
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat15.12.2025, 19:55
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
