Ce este dieta Sattvic: beneficii nebănuite pentru sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

O dietă satvică este o dietă vegetariană bazată pe principiile Ayurveda: bogată în fibre și cu conținut scăzut de grăsimi. Este menită să vă ajute să rămâneți calm, echilibrat, fericit și să experimentați claritate mentală.

Bazat pe faptul că ingredientele de bază sunt bogate în fibre, cu conținut scăzut de grăsimi, ingrediente bogate în nutrienți, o dietă sattvică are multiple beneficii pentru sănătate pentru cei care doresc să le urmeze.

Promovează mâncarea integrală

O dietă satvică implică ingrediente care conferă organismului numeroși micronutrienți, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, antioxidanți și proteine. Cele mai multe dintre acestea sunt prezente în fructe și legume bogate în nutrienți și ajută organismul să funcționeze la capacitatea sa totală. În plus, utilizarea condimentelor și legumelor care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor ajută la bunăstarea generală a unei persoane care mănâncă o dietă sattvică.

Reduce bolile cronice

Promovează alimentația sănătoasă și evită mesele puternic procesate, prăjite, care pot face ca sistemul digestiv să devină greu digerabil. Utilizarea de ingrediente bogate în nutrienți, cum ar fi garam masalas, curcuma, scorțișoară, ghimbir și multe altele, ajută organismul să crească nivelul de imunitate și să prevină inflamațiile.

Promovează greutatea sănătoasă

Ingredientele bogate în fibre și alimentele pe bază de plante ajută la menținerea corpului la greutatea sa optimă, permițând celor care urmează o dietă satvică să rămână la greutate ideală. Condimentele precum scorțișoara, ghimbirul, feniculul, ajută digestia și ajută corpul să rămână în categoria sa de greutate perfectă. Grăsimile sănătoase din nuci, și legume asigură organismului nutrienții necesari într-o cantitate sănătoasă, permițându-i în continuare să rămână în cea mai bună formă.

Îmbunătățește imunitatea

Ingredientele din dieta satvică ajută organismul să elimine toxinele și sunt bogate în minerale, vitamine și antioxidanți. În plus, toate legumele proaspete, fructele, grăsimile sănătoase, nucile și leguminoasele ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

O dietă satvică ajută organismul să elimine alimentele incompatibile cu imunitate ridicată și o rată de metabolism rezonabilă. În plus, permite organismului să expulzeze toxinele și să rămână la cele mai sănătoase prin includerea alimentelor și ingredientelor care îi sporesc imunitatea și starea de spirit sănătoasă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel