Ce ne macină creierul și ne îmbolnăvește. Ciurea: Suferința este totală. Creierul nu mai funcționează

Monika Baciu |
Data publicării:
ce ne macina creierul si ne imbolnaveste - FOTO: Freepik@kjpargeter
ce ne macina creierul si ne imbolnaveste - FOTO: Freepik@kjpargeter

Ce ne macină creierul și ne îmbolnăvește. Care sunt factorii principali care degradează creierul iremediabil și ce putem face pentru a preveni acest lucru.

Ce ne macină creierul și ne îmbolnăvește. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care sunt principalii factori care duc la îmbolnăvirea creierului. Acesta a explicat cum stresul zilnic și micile neplăceri ale vieții ne macină creierul iremediabil. 

Stresul ia o varietate de forme. Unele tipuri de stres apar ca urmare a unui singur eveniment pe termen scurt - de exemplu, o ceartă cu o persoană iubită. Alte tipuri de stres apar din cauza unor condiții recurente, cum ar fi gestionarea unei boli pe termen lung sau a unui loc de muncă solicitant.

Atunci când condițiile recurente provoacă un stres care este atât intens, cât și susținut pe o perioadă lungă de timp, se poate vorbi de stres "cronic" sau "toxic". În timp ce orice stres declanșează reacții fiziologice, stresul cronic este în mod specific problematic din cauza daunelor semnificative pe care le poate face funcționării organismului și creierului.

”Cel mai mare dușman al creierului uman în societatea actuală este stresul. Din cauza acestui stres avem numai neplăceri. Se închid vasele, celulele nu mai pot funcționa, nu mai intră oxigen, nu mai intră elemente metabolice în activitatea celulară. Nu mai funcționez. Nu are importanță dacă a fost o celulă, 10, 1000, contează că celulele sunt legate între ele. 

Vezi și: Proteinele, benefice pentru imunitate și insomnie. Care este cantitatea recomandată. Vasile: Să avem proteine la fiecare masă

O celulă puternică are până la 10.000 de legături cu alte celule și transmite disfuncționalitatea unei celule nervoase la încă 10.000. Atunci se produce o prăbușire a structurilor celulare. De aici apar acele boli neurodegenerative, de memorie, de gândire, de judecată, de decizie, bolile vasculare, cerebrale. În bolile de tip demență tot creierul nu mai funcționează. Trebuie să îl menținem sănătos. 

Un prim element negativ este stresul, al doilea este apăsarea, frica, anxietatea, panica, teroarea. Toate acestea fac corpul să nu mai funcționeze normal, să tremure. Toate informațiile negative se acumulează picătură lângă picătură în creierul să acesta se dereglează. Nu mai funcționează perfect. 

Sunt factori auditivi, verbali, vizuali care imediat dereglează creierul. Atenție la cuvinte, la vorbele optimiste sau negative care te poți îndrepta spre o porțiune sau alta. Suntem de acord că cantitatea de alcool în exces, țigările în exces produc obstrucția vaselor. 

Vezi și: Hiperpigmentarea zonelor intime: cauze și tratamente. Diveică: Creează disconfort și frustrări

Deprivarea de somn s-a dovedit a duce la suprasolicitare. Factorii nocivi pentru creier sunt invidia, cearta, oamenii pe care îi avem în jur, sunt persoane care produc energie negativă. Faceți un pas în spate în aceste cazuri. Dacă cearta duce la nimic. 

Știți unde se pierd cele mai multe celule nervoase? La divorț. Sunt două familii, partaje, discuții...

Alcoolul scade cantitatea de glucoză din celula nervoasă, modifică metabolismul. Un creier alcoolic este un creier microtachinat, își modifică metabolismul și nu își mai poate reveni. La ficat există o posibilitate de regenerare, dar cerebral nu există. Suferința este totală”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN. 

Vezi și: Paradoxul creșterii prețului la medicamente. Covic: Situație absolut incredibilă și ridicolă pentru stat. Cu 2 lei putem evita morți, spitalizări, cheltuieli de zeci de mii de euro

Care sunt lucrurile benefice pentru creier

De cealaltă parte sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a ne menține sănătatea creierul. Aspecte care par absolut banale pot face o mare diferență între boală. 

”Sunt foarte multe lucruri benefice pentru creier, zâmbetul de dimineață, pe parcursul zilei, faptul de a gândi pozitiv. Numai gândirea pozitivă te dezvoltă în rezolvarea activităților. Mișcarea continuă, rezolvarea zilnică, toate sunt benefice. Îmbrățișarea, iubirea, sunt alte lucruri benefice. Toate lucrurile acestea duc la o îmbălsămare benefică pentru creier.

Sunt factori benefici chimici care se secretă și sunt precursorii hormonului fericirii. Noțiunea de bine este foarte importantă. Trebuie să ne cultivăm partea bună”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel