Ce să faci în cazul ASTENIEI de primăvară

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce să faci în cazul ASTENIEI de primăvară, FOTO Pexels @ Katerina Holmes
Ce să faci în cazul ASTENIEI de primăvară, FOTO Pexels @ Katerina Holmes

Ce să faci în cazul asteniei de primăvară, când organismul este ”încercat” de schimbările externe.

Ce să faci în cazul în care ești ”victimă” a asteniei de primăvară, care reprezintă o slăbire generală a organismului, ce se resimte ca o stare de oboseală accentuată?

Psihologii recomandă o rețetă simplă, aceea de a profita de zilele însorită și a petrece cât mai mult timp la soare! Mai mult, acest lucru te va ajuta să îți reîncarci ”bateriile” cu serotonină, fapt care va duce la o stare de spirit mai bună.

Se cunoaște că astenia de primăvară afectează nu numai starea psihică, dar și pe cea fizică, aceasta ar fi și cea mai simplă explicație a stărilor de amețeală și de slăbiciune.

Astenia de primăvară este o tulburare care se produce în general la trecerea de la iarnă la primăvară și are legătură cu capacitatea organismului de a se adapta la toate aceste schimbări externe, notează DRMAX. De menționat că astenia nu este o boală, ci mai mult o condiție medicală care poate afecta, într-o măsură mai mică sau mai mare, activitatea de zi cu zi.

Simptomele asteniei de primăvară

 În general, astenia de primăvară presupune o epuizare a întregului organism, peste care se suprapune o stare de melancolie, cel mai adesea nejustificată, dar care poate duce până in pragul depresiei. Astenia are simptome comune, de altfel, cu depresia, tocmai de aceea diagnosticarea ei este destul de dificilă. Iată cele mai importante simptome ale asteniei de primăvară:

Oboseală musculară

Se manifestă prin dureri musculare care pot fi însoțite de scăderea tensiunii arteriale sau de modificări ale ritmului cardiac.

Oboseala intelectuală

Presupune dificultăți de concentrare, pierderea memoriei, amețeala, vedere tulbure, zgomote în urechi.

Alterarea percepției mediului înconjurător

Persoana afectată de astenie poate avea toleranță zero la zgomote sau lumină, poate auzi zgomote în urechi, iar vederea poate fi încețoșată.

Pierderea vitalității

Chiar dacă nu există simptome care ar putea conduce la un diagnostic de depresie, persoana care suferă de astenie își pierde initiativa, cheful de viață, se autoizolează de ceilalți.

Modificarea personalității

Persoana care suferă de astenie devine irascibilă, anxioasă, hiperactivă, labilă; este mai influențată de factorii de mediu decât înainte și are perioade când pare că-și pierde controlul emoțional.

Diverse dureri

Persoanele afectate de astenie resimt dureri variate: abdominale, toracice, cefalee.

Tulburări de somn

Nu în ultimul rând, persoana afectată de astenie nu se poate odihni suficient (insomnie, somnolență), acesta fiind și motivul pentru care întreaga activitate îi este afectată.

Vezi și: ANXIETATEA, cum apare și cum o putem gestiona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel