Ce să includem în dieta noastră primăvara. Recomandarea Lygiei Alexandrescu

Astenia sau starea de disconfort cu care vine primăvara pentru unii se poate corecta cu o bună alimentație, consideră nutriționista Lygia Alexandrescu.
Medicii nutriționișți recomandă ca primăvara să se acorde o atenție aparte vitaminei D deoarece lipsa soarelui din timpul iernii a influențat scăderea nivelului de fier din organism.
”Medicul pune diagnostic de anemie. Însă, suplimentele cu fier nu se pot lua după ureche, doar la recomandarea medicului și atunci venim în ajutorul acestora cu alimente recomandate și alimentele bogate în fier trebuie să facă parte din dieta zilnică. Şi aici nu ne referim doar la carne, care sigur este alimentul cel mai bogat în fier și cel mai ușor de absorbit de organism, și vorbim și despre fructe și despre legume", a afirmat Lygia Alexandrescu.
Aceasta recomandă fructe și legume cu pigment roșu: fasole roșie boabe, fasolea uscată, sfecla roșie, fructe de pădure, potrivit Antena 3.
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.