Ce trebuie să mănânce femeile cu tenul acneic. Medic: În tinerețe se crează OBICEIURILE corecte

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce trebuie sa manance. FOTO Pexels @ cottonbro
Ce trebuie sa manance. FOTO Pexels @ cottonbro

Ce trebuie să consume femeile în funcție de etapa vieții, dar mai ales care sunt recomandările pentru a avea parte de vitalitate, dar și de un aspect  frumos și sănătos. 

”Tinerețea este momentul în care se pot crea obiceiuri bune, obiceiuri corecte, și trebuie prins acest moment. Femeia trebuie să se obișnuiască să facă activitate fizică zilnic, și acest lucru se învață în perioada adolescenței, pentru că atunci greutatea se menține foarte ușor, iar ele nu realizează cât de ușor este să facă mișcare zilnic. Pe de altă parte, provocarea la tinerețe este tenul acneic, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la această vârstă și atunci avem niște recomandări pentru fetele cu acnee, chiar excluderea, cel puțin o perioadă de timp a tuturor lactatelor, care după aceea vor fi reintroduse treptat, mai ales cele fermentate, de tip kefir, sana, iaurt, introducerea în alimentație a acizilor grași, omega 3, omega 6, adică uleiul de măsline, dar și peștele gras, somon, macrou, ton, și toate oleaginoasele sunt din nou benefice, legume, vegetale. De asemenea este nevoie și o prezentare la medicul dermatolog, aici se face de obicei o echipă multidisciplinară  pentru a abordarea bolii. Alimentele să fie cât se poate de mult gătite în casă, să fie o alimentație corectă și excluderea alimentelor procesate, a zaharurilor și grăsimilor în exces”,a declarat medicul  Anca Hâncu  la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Ce recomandări sunt pentru celelalte femei

Femeia din perioada postadolescență, la fel ca și femeia matură sau cea intrată în menopauză are și ea nevoie de o serie de recomandări în privința alimentație, aceasta fiind adaptată noilor sale nevoie. Astfel, femeie după trecea prin provocările sarcinii, femeia matură, va vrea să își mențină frumusețea sau cel puțin vitalitatea atât de mult cât se poate și atunci, consumul de vitamine, în proporții adecvate, dar și produsele care conțin retinol vor fi importante. Printre acestea se numără morcovul, cartoful dulce, dovleacul, mangoul și caisele. ”Efect antioxidant și antiinflamator vor avea toate legumele și fructele, peștele gras, oleaginoasele, mai includem și leguminoasele, dar și ouăle. După menopauză, femeile pot consuma proteinele din soia, care conțin fito-estrogeni, aceștia putând reprezenta chiar un supliment alimentar”, a mai explicat medicul.

Vezi și: "NU pâinea îngrașă!". Medic, adevărul despre pâine: Minim 6 FELII pe zi! Ceea ce punem pe ea ne îngrașă, de fapt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel