Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ceaiul care îți dă energie în două minute are efect spectaculos asupra creierului și a întregului sistem imunitar.
Ceaiul care îți dă energie în două minute poate oferi beneficii pentru sănătatea creierului, funcția imunitară, controlul zahărului din sânge și multe altele.
Ginsengul este o plantă care este bogată în antioxidanți. Ginsengul a fost folosit în medicina tradițională chineză timp de secole.
Această plantă scurtă, cu creștere lentă, cu rădăcini cărnoase, poate fi clasificată în trei feluri, în funcție de timpul în care este cultivată: proaspătă, albă sau roșie.
Ginsengul proaspăt se recoltează înainte de 4 ani, în timp ce ginsengul alb se recoltează între 4 și 6 ani, iar ginsengul roșu se recoltează după 6 sau mai mulți ani.
Există multe varietăți ale acestei plante, dar cele mai populare sunt ginsengul american (Panax quinquefolius) și ginsengul asiatic (Panax ginseng). Ginsengul american și cel asiatic variază în ceea ce privește concentrația de compuși activi și efectele lor asupra organismului. Potrivit unor cercetări mai vechi, se crede că ginsengul american funcționează ca agent de relaxare, în timp ce varietatea asiatică are un efect revigorant.
Vezi și: Vitaminele, esențiale după 40 de ani. Ce suplimente ar trebui să iei
Ginsengul conține doi compuși semnificativi: ginsenozidele și gintonina. Acești compuși se completează reciproc pentru a oferi beneficii pentru sănătate, potrivit Healthline.
Ginsengul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii benefice. Unele studii în eprubetă au arătat că extractele de ginseng și compușii ginsenozidici ar putea inhiba inflamația și reduce daunele oxidative ale celulelor, care pot contribui la apariția bolilor cronice.
Cercetătorii au concluzionat că ginsengul roșu poate contribui la reducerea stresului oxidativ prin creșterea activităților enzimelor antioxidante
Ginsengul ar putea ajuta la îmbunătățirea funcțiilor creierului, cum ar fi memoria, comportamentul și starea de spirit. Unele studii în eprubetă și pe animale arată că unele componente din ginseng, cum ar fi ginsenozidele și compusul K, ar putea proteja creierul împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Interesant, un studiu efectuat pe 6.422 de adulți în vârstă a constatat că un consum regulat de ginseng timp de cel puțin 5 ani a fost asociat cu o îmbunătățire a funcției cognitive mai târziu în viață.
Un alt studiu de mici dimensiuni a arătat că administrarea a 200 de miligrame (mg) de ginseng american a îmbunătățit semnificativ memoria de lucru după 3 ore, în comparație cu un placebo. Potrivit unei analize, ginsengul ar putea ajuta, de asemenea, la ameliorarea stresului și poate oferi beneficii pentru depresie și anxietate.
Mai mult, alte studii au constatat efecte pozitive asupra funcției cerebrale la persoanele cu boala Alzheimer.
Vezi și: Otrava din cafea. Cum ne poate îmbolnăvi cafeaua. Wasim Nazer: Duce la cancer, crește colesterolul
Ginsengul poate fi util în reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer. S-a demonstrat că ginsenozidele din această plantă ajută la reducerea inflamației și oferă protecție antioxidantă.
Ciclul celular este procesul prin care celulele cresc și se divid în mod normal. Ginsenozidele ar putea aduce beneficii acestui ciclu prin prevenirea producției și creșterii anormale a celulelor. O analiză a mai multor studii a concluzionat că persoanele care iau ginseng ar putea avea un risc cu 16% mai mic de a dezvolta cancer.
Ginsengul poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății persoanelor care urmează un tratament de chimioterapie și ar putea reduce efectele secundare și spori efectul unor tratamente împotriva cancerului.
Cu toate acestea, deși studiile privind rolul ginsengului în prevenirea cancerului arată unele beneficii, ele rămân neconcludente.
S-a demonstrat că ginsengul ajută la atenuarea oboselii și la creșterea nivelului de energie. Diferite studii pe animale au asociat unele componente din ginseng, cum ar fi polizaharidele și oligopeptidele, cu un stres oxidativ mai scăzut și o producție mai mare de energie în celule, ceea ce ar putea contribui la diminuarea oboselii.
O analiză a 10 studii a concluzionat că ginsengul ar putea îmbunătăți semnificativ simptomele sindromului de oboseală cronică în comparație cu un placebo, chiar și după doar 15 zile.
O altă recenzie a arătat că administrarea de ginseng american sau asiatic ar putea diminua simptomele oboselii legate de cancer atunci când este administrat în doze de 2.000 mg, respectiv 3.000 mg pe zi. Mai mult, o analiză a peste 155 de studii a sugerat că suplimentele de ginseng nu numai că ar putea ajuta la reducerea oboselii, dar ar putea, de asemenea, să îmbunătățească performanța fizică.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.