Ceaiul care îți dă energie în DOUĂ minute. Susține sănătatea creierului și ameliorează simptomele bolii Alzheimer

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul - FOTO: Freepik@imrandk
ceaiul - FOTO: Freepik@imrandk

Ceaiul care îți dă energie în două minute are efect spectaculos asupra creierului și a întregului sistem imunitar.

Ceaiul care îți dă energie în două minute poate oferi beneficii pentru sănătatea creierului, funcția imunitară, controlul zahărului din sânge și multe altele.

Ginsengul este o plantă care este bogată în antioxidanți. Ginsengul a fost folosit în medicina tradițională chineză timp de secole.

Această plantă scurtă, cu creștere lentă, cu rădăcini cărnoase, poate fi clasificată în trei feluri, în funcție de timpul în care este cultivată: proaspătă, albă sau roșie.

Ginsengul proaspăt se recoltează înainte de 4 ani, în timp ce ginsengul alb se recoltează între 4 și 6 ani, iar ginsengul roșu se recoltează după 6 sau mai mulți ani.

Există multe varietăți ale acestei plante, dar cele mai populare sunt ginsengul american (Panax quinquefolius) și ginsengul asiatic (Panax ginseng). Ginsengul american și cel asiatic variază în ceea ce privește concentrația de compuși activi și efectele lor asupra organismului. Potrivit unor cercetări mai vechi, se crede că ginsengul american funcționează ca agent de relaxare, în timp ce varietatea asiatică are un efect revigorant.

Vezi și: Vitaminele, esențiale după 40 de ani. Ce suplimente ar trebui să iei

Ce conține ginsengul

Ginsengul conține doi compuși semnificativi: ginsenozidele și gintonina. Acești compuși se completează reciproc pentru a oferi beneficii pentru sănătate, potrivit Healthline.

Conține antioxidanți care pot reduce inflamația

Ginsengul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii benefice. Unele studii în eprubetă au arătat că extractele de ginseng și compușii ginsenozidici ar putea inhiba inflamația și reduce daunele oxidative ale celulelor, care pot contribui la apariția bolilor cronice.

Cercetătorii au concluzionat că ginsengul roșu poate contribui la reducerea stresului oxidativ prin creșterea activităților enzimelor antioxidante

Menține funcția creierului

Ginsengul ar putea ajuta la îmbunătățirea funcțiilor creierului, cum ar fi memoria, comportamentul și starea de spirit. Unele studii în eprubetă și pe animale arată că unele componente din ginseng, cum ar fi ginsenozidele și compusul K, ar putea proteja creierul împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Interesant, un studiu efectuat pe 6.422 de adulți în vârstă a constatat că un consum regulat de ginseng timp de cel puțin 5 ani a fost asociat cu o îmbunătățire a funcției cognitive mai târziu în viață.

Un alt studiu de mici dimensiuni a arătat că administrarea a 200 de miligrame (mg) de ginseng american a îmbunătățit semnificativ memoria de lucru după 3 ore, în comparație cu un placebo. Potrivit unei analize, ginsengul ar putea ajuta, de asemenea, la ameliorarea stresului și poate oferi beneficii pentru depresie și anxietate.

Mai mult, alte studii au constatat efecte pozitive asupra funcției cerebrale la persoanele cu boala Alzheimer.

Vezi și: Otrava din cafea. Cum ne poate îmbolnăvi cafeaua. Wasim Nazer: Duce la cancer, crește colesterolul

Poate avea beneficii potențiale împotriva cancerului

Ginsengul poate fi util în reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer. S-a demonstrat că ginsenozidele din această plantă ajută la reducerea inflamației și oferă protecție antioxidantă.

Ciclul celular este procesul prin care celulele cresc și se divid în mod normal. Ginsenozidele ar putea aduce beneficii acestui ciclu prin prevenirea producției și creșterii anormale a celulelor. O analiză a mai multor studii a concluzionat că persoanele care iau ginseng ar putea avea un risc cu 16% mai mic de a dezvolta cancer.

Ginsengul poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății persoanelor care urmează un tratament de chimioterapie și ar putea reduce efectele secundare și spori efectul unor tratamente împotriva cancerului.

Cu toate acestea, deși studiile privind rolul ginsengului în prevenirea cancerului arată unele beneficii, ele rămân neconcludente.

Vezi și: Cele cinci semne ale bolii care te poate ucide în timp ce călătorești. Este numită sindromul clasei economice

Poate combate oboseala și crește nivelul de energie

S-a demonstrat că ginsengul ajută la atenuarea oboselii și la creșterea nivelului de energie. Diferite studii pe animale au asociat unele componente din ginseng, cum ar fi polizaharidele și oligopeptidele, cu un stres oxidativ mai scăzut și o producție mai mare de energie în celule, ceea ce ar putea contribui la diminuarea oboselii.

O analiză a 10 studii a concluzionat că ginsengul ar putea îmbunătăți semnificativ simptomele sindromului de oboseală cronică în comparație cu un placebo, chiar și după doar 15 zile.

O altă recenzie a arătat că administrarea de ginseng american sau asiatic ar putea diminua simptomele oboselii legate de cancer atunci când este administrat în doze de 2.000 mg, respectiv 3.000 mg pe zi. Mai mult, o analiză a peste 155 de studii a sugerat că suplimentele de ginseng nu numai că ar putea ajuta la reducerea oboselii, dar ar putea, de asemenea, să îmbunătățească performanța fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel