EXCLUSIV Otrava din cafea. Cum ne poate îmbolnăvi cafeaua. Wasim Nazer: Duce la cancer, crește colesterolul

Otrava din cafea care ne poate crește riscul de a dezvolta cancer, dar și multe alte probleme de sănătate o putem evita. Iată care este cea mai mare greșeală pe care o facem când bem cafea....
Otrava din cafea ne crește riscul de a dezvolta cancer, dar și alte boli cronice. O putem evita ușor. Otrava din cafea este zahărul. Zahărul este bun pentru tine în cantități mici, dar prea mult poate duce la creșterea în greutate, acnee, diabet de tip 2 și poate crește riscul de a suferi de mai multe afecțiuni medicale grave.
De ce zahărul este considerat otravă
Nutriționistul Wasim Nazer a explicat de ce cafeaua cu lapte nu este bună pentru sănătatea noastră.
”Avem zahăr în orice. Trebuie să eliminăm zahărul pur. Nu ne dăm seama cât zahăr mâncăm în fiecare zi. Dacă ne gândim la cafea. Este unul din lucrurile bune pe care îl putem face dimineața. O stricăm cu laptele și cu zahărul.
Dacă am consuma cafeaua normal, dacă nu ai probleme cu sănătatea, poți să consumi 3-4 căni de cafea fără probleme. Ne dă energie, este anticancerigenă. Este perfectă. O stricăm cu zahăr. Dacă pui 2 lingurițe de zahăr și bei 3 cafele pe zi, asta înseamnă șase lingurițe de zahăr.
Mai consumi și ceai, deja ai 10 linguri de zahăr. Ai mai mâncat ciocolată, la final de zi ai consumat 100 de grame de zahăr pe zi.
Absolut tot ce consumăm are zahăr. La final de zi, dacă tragem linie, zahărul consumat în tot ce am avut, acela face rău. Face cancer, face toate problemele. Ridică colesterolul, corpul nostru nu mai funcționează corect”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Cum ne îmbolnăvește zahărul
Zahărul este considerat nociv în exces din mai multe motive. De la sosurile pentru mâncare, la absolut orice alt aliment, zahărul adăugat poate fi găsit chiar și în cele mai neașteptate produse.
Mulți oameni se bazează pe alimentele rapide și procesate pentru mese și gustări. Deoarece aceste produse conțin adesea zahăr adăugat, acesta reprezintă o mare parte din aportul lor caloric zilnic.
Experții consideră că consumul de zahăr este o cauză majoră a obezității și a multor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, potrivit Healthline.
Crește nivelul de zahăr din sânge
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta pancreasul și poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2. Această afecțiune poate avea complicații serioase asupra sănătății, cum ar fi probleme cardiovasculare, deteriorarea nervilor și a rinichilor.
Vezi și: Câte fructe trebuie să consumi când ești la dietă. Wasim Nazer: E o greșeală. Te îngrași!
Creștere în greutate
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate, deoarece zahărul furnizează calorii goale, fără substanțe nutritive esențiale. Aportul crescut de calorii fără aport corespunzător de nutrienți poate contribui la acumularea de grăsime și la creșterea în greutate nesănătoasă.
Probleme dentare
Zahărul este un factor major în dezvoltarea cariilor dentare. Bacteriile din gură descompun zahărul rămas pe dinți și îl transformă în acizi care erodează smalțul dentar.
Tulburări metabolice
Consumul excesiv de zahăr poate perturba echilibrul hormonal și poate duce la tulburări metabolice, cum ar fi rezistența la insulină, care poate contribui la dezvoltarea diabetului și la alte afecțiuni.
Risc crescut de boli cronice
Un consum ridicat de zahăr a fost asociat cu un risc crescut de boli cronice precum boala cardiovasculară, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecțiuni hepatice grase non-alcoolice și alte probleme de sănătate.
Dependența și comportamentul alimentar
Consumul frecvent de zahăr poate duce la dezvoltarea unei dependențe de zahăr, asemănătoare cu dependența de substanțe, care poate afecta comportamentul alimentar și poate duce la un cerc vicios de dorințe constante pentru alimentele dulci.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Tot ce trebuie să știi despre durerea de stomac. Dr. Oana Dolofan (SANDOR), la DC Medical și DC News, marți, 12 august, ora 16:00
Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Spitalele primesc mai mulți bani pentru salarii decât pentru tratamente. Conf. univ. dr. Horațiu Moldovan: Nu se încurajează munca
De ce cancerul nu este considerat vindecat chiar și după ani de tratament. Dr. Beatrice Anghel: Vorbim de remisie
Psihoterapeutul Ioana Milea, la ”Dr.Psy”, live la DC Medical, DCNews și DCNewsTV
Radioterapia de precizie, progrese. Dr. Matei Bâră: Control local al bolii. Reducerea efectelor adverse
Transplantul hepatic: riscuri și recuperare. Dr. Dragoș Romanescu: Multă minuțiozitate. Pacientul transplantat e un pacient fragil
Urgențe urologice: semnele care cer intervenție imediată. Dr. Bogdan Pârlițeanu explică
Parteneriat real pentru sănătate. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Am adus milioane. Nu cerem cadouri, ci facilități fiscale
Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.