Otrava din cafea care ne poate crește riscul de a dezvolta cancer, dar și multe alte probleme de sănătate o putem evita. Iată care este cea mai mare greșeală pe care o facem când bem cafea....
Otrava din cafea ne crește riscul de a dezvolta cancer, dar și alte boli cronice. O putem evita ușor. Otrava din cafea este zahărul. Zahărul este bun pentru tine în cantități mici, dar prea mult poate duce la creșterea în greutate, acnee, diabet de tip 2 și poate crește riscul de a suferi de mai multe afecțiuni medicale grave.
De ce zahărul este considerat otravă
Nutriționistul Wasim Nazer a explicat de ce cafeaua cu lapte nu este bună pentru sănătatea noastră.
”Avem zahăr în orice. Trebuie să eliminăm zahărul pur. Nu ne dăm seama cât zahăr mâncăm în fiecare zi. Dacă ne gândim la cafea. Este unul din lucrurile bune pe care îl putem face dimineața. O stricăm cu laptele și cu zahărul.
Dacă am consuma cafeaua normal, dacă nu ai probleme cu sănătatea, poți să consumi 3-4 căni de cafea fără probleme. Ne dă energie, este anticancerigenă. Este perfectă. O stricăm cu zahăr. Dacă pui 2 lingurițe de zahăr și bei 3 cafele pe zi, asta înseamnă șase lingurițe de zahăr.
Mai consumi și ceai, deja ai 10 linguri de zahăr. Ai mai mâncat ciocolată, la final de zi ai consumat 100 de grame de zahăr pe zi.
Absolut tot ce consumăm are zahăr. La final de zi, dacă tragem linie, zahărul consumat în tot ce am avut, acela face rău. Face cancer, face toate problemele. Ridică colesterolul, corpul nostru nu mai funcționează corect”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Zahărul este considerat nociv în exces din mai multe motive. De la sosurile pentru mâncare, la absolut orice alt aliment, zahărul adăugat poate fi găsit chiar și în cele mai neașteptate produse.
Mulți oameni se bazează pe alimentele rapide și procesate pentru mese și gustări. Deoarece aceste produse conțin adesea zahăr adăugat, acesta reprezintă o mare parte din aportul lor caloric zilnic.
Experții consideră că consumul de zahăr este o cauză majoră a obezității și a multor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, potrivit Healthline.
Crește nivelul de zahăr din sânge
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta pancreasul și poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2. Această afecțiune poate avea complicații serioase asupra sănătății, cum ar fi probleme cardiovasculare, deteriorarea nervilor și a rinichilor.
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate, deoarece zahărul furnizează calorii goale, fără substanțe nutritive esențiale. Aportul crescut de calorii fără aport corespunzător de nutrienți poate contribui la acumularea de grăsime și la creșterea în greutate nesănătoasă.
Probleme dentare
Zahărul este un factor major în dezvoltarea cariilor dentare. Bacteriile din gură descompun zahărul rămas pe dinți și îl transformă în acizi care erodează smalțul dentar.
Tulburări metabolice
Consumul excesiv de zahăr poate perturba echilibrul hormonal și poate duce la tulburări metabolice, cum ar fi rezistența la insulină, care poate contribui la dezvoltarea diabetului și la alte afecțiuni.
Un consum ridicat de zahăr a fost asociat cu un risc crescut de boli cronice precum boala cardiovasculară, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecțiuni hepatice grase non-alcoolice și alte probleme de sănătate.
Dependența și comportamentul alimentar
Consumul frecvent de zahăr poate duce la dezvoltarea unei dependențe de zahăr, asemănătoare cu dependența de substanțe, care poate afecta comportamentul alimentar și poate duce la un cerc vicios de dorințe constante pentru alimentele dulci.
Siguranța și eficiența tratamentului oncologic depind în mod crucial de o abordare multidisciplinară, iar Tumorboard-ul joacă un rol esențial în această dinamică...
Durerea puternică din zona rinichilor poate ascunde o problemă serioasă: colica renală. Știi care sunt cauzele reale și cum poți preveni apariția pietrelor la rinichi? Dr. Bogdan Gabriel...
Apneea obstructivă în somn este o amenințare tăcută care afectează milioane de oameni, punând în pericol nu doar calitatea somnului, ci și viața însăși. Ce nu știi despre această...
Cancerul colorectal reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de cancer, iar depistarea sa în stadii incipiente crește semnificativ șansele de vindecare.
După AVC, începe adevărata luptă, și ești singur. Fără sprijin psihologic, fără empatie, doar un protocol rece și antidepresive. Recuperarea post-AVC e tratată superficial, iar suferința...
Terapia hiperbară utilizează camere speciale care cresc presiunea atmosferică și oferă oxigen pur pentru a susține vindecarea țesuturilor afectate, fiind esențială în afecțiuni precum...
Spitalul Clinic SANADOR a realizat al patrulea transplant hepatic de succes în sistemul privat din România, o procedură deosebit de complexă, în care ficatul a fost prelevat de la un donator în...
Ignorați frecvent de pacienți și descoperiți întâmplător în timpul investigațiilor de rutină, polipii colonici pot evolua în timp spre forme maligne de cancer colorectal, una dintre cele...
Pacienții merg încă la medic cu dosarul sub braț, în timp ce accesul la tratamente moderne și studii clinice rămâne dificil. România are nevoie urgentă de digitalizare și reformă reală...
Sistemul de sănătate din România suferă din cauza accesului inechitabil la servicii medicale, a subfinanțării cronice și a lipsei de predictibilitate, atrage atenția Cătălin Radu,...
Femeile pot să-și păstreze fertilitatea chiar și după 35 de ani prin congelarea ovocitelor, o soluție vitală pentru viitorul maternității. Cum se desfășoară...
După operația pentru cancer mamar, limfedemul apare ca o complicație invizibilă, dar gravă, ce poate limita sever mișcarea și afecta profund viața pacientelor. Care sunt metodele de...