Ceaiul de cimbru, proprietăți curative nebănuite. Vei fi uimit să vezi la ce afecțiuni este bun

Dana Lascu |
Data publicării:
Ceaiul de cimbru. Foto: Pixabay
Ceaiul de cimbru. Foto: Pixabay

Cimbrul nu e doar un condiment culinar popular. Are, însă, și numeroasele proprietăți curative când îl consumi sub formă de ceai de ciumbru. Iată care: 

Cimbrul este folosit de secole pentru a vindeca o mare varietate de afecțiuni. Iată o scurtă listă a unora dintre modalitățile în care ceaiul de cimbru, acest puternic remediu natural, poate fi utilizat:

Proprietățile vindecătoare ale cimbrului:

Antibacterian – Ceaiul de cimbru este un antibacterian natural care poate fi utilizat pentru dezinfectarea tăieturilor superficiale și a zgârieturilor. 

Antifungic - Ceaiul de cimbru poate ajuta la combaterea infecțiilor fungice, cum ar fi piciorul de atlet, infecțiile cu drojdie și viermi.

Antioxidant - Cimbrul conține mai mulți antioxidanți cunoscuți, inclusiv polifenoli și flavonoizi, la fel ca ceaiul verde, precum și timonina, luteolina și apigenina.

Ajutor digestiv - Cimbrul ușurează deranjamentele la stomac, combate paraziții intestinali și promovează un tract digestiv sănătos.

Ochi - Ștergeți cu o cârpă ușor umedă pleoapele pentru a ajuta la ameliorarea conjunctivitei.

Expectorant - Ceaiul de cimbru poate ajuta la tratarea infecțiilor toracice, eliminând mucusul și liniștind tractul respirator.

Relaxant muscular - Cimbrul poate ajuta la calmarea și relaxarea crampelor musculare, inclusiv a crampelor menstruale.

Sedativ - Cimbrul poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol din organism. O ceașcă de ceai de cimbru poate îmbunătăți calitatea somnului și poate alunga coșmarurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel