Ceaiul de fructe de pădure, efect anti-stres. Ce alte avantaje îți aduce

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiul de fructe de padure - FOTO: Freepik@y_seleznev
ceaiul de fructe de padure - FOTO: Freepik@y_seleznev

Ceaiul de fructe de pădure este cel mai des utilizat. Acesta are o serie de beneficii esențiale pentru organism.

Ceaiul de fructe de pădure este aromat și parfumat. Acest ceai conține o combinație perfectă de fructe de pădure făcându-l bogat în acizi din fructe și o alegere excelentă de băutură pentru sănătatea și bunăstarea ta. 

Ceaiul de fructe de pădure este o modalitate excelentă de a-ți debloca drumul în călătoria unui stil de viață mai bun. Fă-ți acest companion ideal pentru micul dejun de dimineață și oferă-ți o doză de prospețime la începutul zilei. Aceasta acoperă totul pentru oricine caută să-și gestioneze greutatea și nutriția zilnică.

Ceaiul de fructe de pădure, cum să îl prepari

Începi prin a turna o cană plină de apă într-o cratiță. Apoi aduceți apă la temperatura de fierbere și turnați-o înapoi în ceașcă.

Apoi, adăugați pungile de ceai la ceașcă și acoperiți-le.

După aproximativ 10 minute, scoateți pliculețele de ceai. Sunteți acum pe drumul spre un tratament liniștitor.

Vă puteți bucura de ceai atât în apă caldă, cât și în apă rece. Adăugați o linguriță de miere pentru a accentua aromele. Dacă doriți să intensificați gustul, dar și beneficiile acestuia puteți stoarce suc de lămâie, de asemenea, potrivit EatiqOrganic.

Vezi și: Ce conțin, de fapt, crenvurștii de porc. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să-i mai cumperi

Ceaiul de fructe de pădure, beneficii potențiale

Ceaiul de fructe de pădure are mai multe beneficii asupra întregului organism.

Ceaiul de fructe de pădure îmbunătățește sănătatea pielii

Fructele sunt bogate în acizi. Iar aceștia sunt benefici pentru pielea ta. Acizii din fructe pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea mai multor probleme dermatologice, inclusiv acneea și pielea uscată.

Ceaiul de fructe de pădure, ajutor de nădejde pentru managementul greutății

Ceaiul de fructe de pădure este plin de antioxidanți care îți accelerează metabolismul. Antioxidanții fac acest lucru prin descompunerea lipidelor, care, la rândul lor, ajută în dietele și programele de fitness.

Ceaiul de fructe de pădure, benefic pentru o mai bună sănătate dentară

Ceaiul de fructe de pădure face, de asemenea, minuni în jurul sănătății dentare, în special detartraj dentar. Acizii din fructe au proprietăți antimicrobiene care pot ține mirosurile neplăcute la distanță. Acești acizi din fructe pot ajuta, de asemenea, la combaterea gurii uscate.

Vezi și: Costul ochelarilor, decontat de angajator. Care sunt condițiile

Ceaiul de fructe de pădure, aliat împotriva stresului

Ceaiul de fructe de pădure este un aliat împotriva stresului. Acesta ajută la menținerea nivelului de cortizol și, de asemenea, ajută la reglarea fluxului sanguin. Acest aspect poate facilita scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de grăsime din sânge.

Ceaiul de fructe de pădure îmbunătățește sănătatea inimii

Extractele de afine pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. Aceasta poate ajuta la reducerea acumularea de excesul de grăsime în artere.

De ce fructele de pădure sunt o gustare excelentă după antrenament

După un antrenament, probabil că vom fi foarte precauți cu privire la caloriile pe care le putem consuma, după ce ne-am antrenat intens pentru a arde grăsimile și a ne tonifica mușchii. Prin urmare, avem nevoie de un grup de alimente care să îmbunătățească sănătatea, mai degrabă decât să ofere carbohidrați. Acesta este motivul pentru care fructele de pădure sunt o gustare excelentă după antrenament.

Acestea conțin polifenoli, care sunt antioxidanți din plante. De altfel, sunt râvniți pentru capacitatea lor de a proteja celulele de deteriorare. Polifenolii din fructele de pădure ajută la atenuarea inflamației și durerilor musculare.

Vezi și: Gelboții, metodă revoluționară pentru tratarea bolilor. Pot identifica infecțiile, tumorile și cheagurile de sânge din corpul uman. Pot înlocui injecțiile

Stratul extern are, de asemenea, antocianine care nu sunt altceva decât flavonoide care le dau o culoare grozavă. Cu toate acestea, puțini oameni știu că antocianinele pot îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce poate fi util după o sesiune intensă la sală.

Fie că este vorba de căpșuni, zmeură sau afine pe care alegi să le consumi, acestea sunt făcute din carbohidrați complecși care pot crește nivelul de energie atunci când te simți epuizat după efort.

Puteți alege să faceți un bol de smoothie cu merișoare sau să amestecați niște mure și căpșuni împreună cu shake-ul de proteine. Dar trebuie să le includeți în dietă sau să le luați ca gustări după o rutină obositoare de sală, pentru un plus de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel