Ceaiul de rozmarin apără creierul de afecțiuni și încetinește îmbătrânirea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiul de rozmarin - Foto: Freepick @jcomp
Ceaiul de rozmarin - Foto: Freepick @jcomp

Ceaiul de rozmarin apără creierul de diferite afecțiuni, de aceea trebuie consumat des. Iată ce alte beneficii mai are.

Rozmarinul este o plantă aromatică, folosită în bucătărie pentru a da o savoare aparte bucatelor, iar ceaiul din ceaiul de rozmarin apără creierul de diferite afecțiuni.

Potrivit specialiștilor în nutriție, rozmarinul nu este doar un condiment aromat, ci poate fi și o plantă medicinală extraordinară. Consumat sub forma de ceai, rozmarinul previne boli complicate și are efecte anti îmbătrânire, ceea ce înseamnă că dacă îl vei consuma cu regularitate ai șanse să trăiești mai mult.

10 alimente bogate în magneziu. Te ajută să scazi colesterolul și reduc riscul de cancer la stomac

Ceaiul de rozmarin este un tonic cerebral și te ajută să-ți păstrezi sănătatea creierului, să-ți îmbunătățești funcțiile cerebrale și să previi declinul cognitiv. Ingredientele active, care se regăsesc în crenguțele de rozmarin,  stimulează memoria și capacitatea de învățare și te ajută să-ți controlezi emoțiile.

Ceaiul de rozmarin te protejează împotriva cancerului, deoarece conține antioxidanți, care previn îmbolnăvirea celulelor sau încetinesc răspândirea acestora în organism.

Strugurii congelați, beneficii pentru sănătate. Cum te ajută

Consumat cu regularitate, ceaiul de rozmarin încetinește procesul de îmbătrânire, deoarece furnizează organismului o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți, care îți protejează corpul de radicalii liberi.

În prezent, frunzele de rozmarin sunt folosite drept mirodenie pentru prepararea alimentelor, datorita aromei bogate. Rozmarinul are  un conținut ridicat de calciu, fier și vitamina B6. Poate fi folosit ca plantă uscată sau extract pulverizat, pentru ceaiuri și diferite suplimente alimentare.

De asemenea, uleiul esențial de rozmarin este utilizat pe scară largă drept ingredient aromatic în industria cosmetică, dar și în industria alimentară.

Uleiul de măceș, soluția care șterge ridurile de pe față și combate semnele de îmbătrânire

Uleiul de măceș este un ajutor minunat pentru atenuarea semnelor bătrâneții de pe ten. Uleiul de măceș este unul dintre numeroasele remedii naturale la care apelează femeile. Originar din regiunile temperate, măceșul este folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională. Măceșele conțin vitamina C, vitaminele A, P, K, B1 și B2, zaharuri, acid citric, fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf, seleniu și antioxidanți.

Uleiul de cătină, beneficii. Are efecte anticancerigene și protejează sănătatea inimii

Un ulei utilizat pe scară largă în domeniul cosmeticelor naturale este cel extras din semințele fructului de măceș.

Uleiul de măceș este cunoscut și apreciat pentru calitățile sale. Este considerat un tratament eficient pentru prevenirea și tratarea imperfecțiunilor pielii. Prin urmare, uleiul de măceș poate deveni un excelent remediu util în combaterea semnelor de îmbătrânire de pe piele.

Proprietățile cosmetice și curative ale uleiului de măceș  

Se spune că uleiul de măceș este bogat în antioxidanți valoroși, cum ar fi acizii grași omega 3 și 6. Are proprietăți răcoritoare și astringente. Uleiul ajută pielea uscată și crăpată, restabilindu-i fermitatea și elasticitatea.

Uleiul are proprietăți vindecătoare împotriva vergeturilor și a cicatricilor. Poate fi folosit și pentru părul uscat și casant, deoarece îl rehidratează. De asemenea, poate fi util și pentru pielea scalpului, afectată de mătreață, deoarece reduce descuamarea. Uleiul de măceșe este util și împotriva arsurilor solare. 

Lapte demachiant. Cum îl faci acasă din 3 ingrediente. E gata în 5 minute și șterge 20 de ani de pe față

Uleiul de măceșe este un produs valabil cu acțiune anti-îmbătrânire pentru ten, reducând ridurile din jurul ochilor. Pielea va fi mai elastică dacă veți masa tenul cu câteva picături de ulei, dimineața și seara. Și, mai presus de toate, acest ulei ajută la diminuarea ridurilor profunde din jurul ochilor. În acest fel, tenul va fi mai proaspăt, pielea hidratată și ridurile atenuate.

Uleiul de măceș reduce aspectul petelor de pe fata, de pe gât și de pe mâini. Prin acțiunea sa, acest ulei luminează zonele hiperpigmentate ale pielii.

Pentru un tratament zilnic de înfrumusețare, puteți adăuga câteva picături de ulei în crema hidratantă, pe care o folosiți. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel