Ceaiul din coajă de portocală, 11 beneficii uluitoare. Previne cancerul, elimină kilogramele nedorite și curăță plămânii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul din coaja de portocala - FOTO: Freepik@fabriksamif
ceaiul din coaja de portocala - FOTO: Freepik@fabriksamif

Ceaiul din coajă de portocale nu doar încântă simțurile, ci și aduce o serie de beneficii pentru sănătate. De la susținerea pierderii în greutate până la protejarea sănătății pielii și a organismului, ceaiul din coajă de portocale este o alegere remarcabilă.

Ceaiul din coajă de portocală este un elixir pentru întreg sistemul imunitar. Portocala, care este o excelentă sursă de vitamina C, are numeroase beneficii atât intern, cât și extern. Este benefică pentru curățarea pielii prin detoxifiere. De notat că coaja de portocală nu este deloc mai puțin valoroasă decât pulpa. Are propriile avantaje.

Fructele sunt esențiale pentru ca organismul să fie sănătos în dieta ta zilnică pentru multiple beneficii. Portocalele se numără printre cele mai puternice fructe, deoarece sunt pline de antioxidanți și sunt excelente pentru un sistem imunitar sănătos.

Adăugarea cojilor de portocală la dieta ta ajută, de asemenea, la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control și permite gestionarea colesterolului, potrivit Right Home Remedies.

Te ajută să slăbești

Coaja de portocală te ajută la pierderea în greutate. Fiind bogată în vitamina C, portocala promovează și arderea grăsimilor. Are și beneficii anti-obezitate pentru a regla arderea sănătoasă a grăsimilor.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă ai deficiență de magneziu. Care sunt principalele simptome și cum să le tratezi cât mai eficient

Sănătatea plămânilor este îmbunătățită

Cojile de portocală ajută în mod semnificativ la congestie și curăță complet plămânii. Stimularea imunității corpului tău va preveni, de asemenea, orice infecții pulmonare. De asemenea, se pot preveni răceala și gripa.

Conținut ridicat de fibre

Fiind bogate în fibră, cojile de portocală sunt un supliment foarte precis pentru pierderea în greutate. Acest fruct bogat în fibră te ajută să ții foamea la distanță, contribuind la o pierdere sănătoasă în greutate.

Reglarea nivelului de zahăr din sânge

Un vârf semnificativ al nivelului de zahăr nu este acceptabil pentru organismul tău și poate provoca daune grave. Prin urmare, consumul acestui ceai din coajă de portocală poate preveni acest lucru datorită prezenței de pectină.

Vezi și: Encefalita: cauze, simptome, tratament. Cum să o previi. Este o urgență medicală gravă

Vindecarea constipației

Datorită pectinei din coaja de portocală, aceasta ajută la prevenirea constipației și îmbunătățește sistemul digestiv al corpului tău, care este o parte esențială a funcționării corpului nostru. De asemenea, aciditatea și arsura gastrică pot fi prevenite în continuare. Datorită unui sistem digestiv excelent, pierderea în greutate se accelerează, așa că mai multe probleme pot fi rezolvate.

Prevenirea deteriorării creierului

Coaja de portocală are, de asemenea, un efect neuroprotector care ajută eficient la prevenirea deteriorării creierului. Simptomele de stres și anxietate pot fi, de asemenea, ameliorate.

Prevenirea cancerului

Datorită flavonoizilor din cojile de portocală, acestea au tendința de a inhiba o proteină legată de cancer, vindecându-l. De asemenea, compusul de limonen prezent în cojile de portocală ajută la reducerea riscului de cancer, fiind mai eficient în prevenirea cancerului.

Tratamentul diabetului

Fiind bogat în pectină, coaja de portocală reglează, de asemenea, nivelul de zahăr, tratând astfel diabetul. Cojile pot trata, de asemenea, nefropatia diabetică.

Vezi și: De ce să nu mai ții prosoapele umede în baie. Greșeala pe care o faci tot timpul și te îmbolnăvește

Sănătatea ochilor

În general, compușii precum limonenul și decanalul și citralul îmbunătățesc sănătatea ochilor pentru o vedere bună.

Protecția dinților

Limonenul din cojile de portocală ajută, de asemenea, la albirea dinților în mod natural și sănătos.

Beneficiile ceaiului de portocală pentru piele

Multe beneficii ale consumului de ceai de portocală includ capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea pielii. Iată motivele pentru care ceaiul de portocală poate fi o adăugire valoroasă la rutina ta de îngrijire a pielii:

Ceaiul din coajă de portocală este un agent antiinflamator natural. Studiile au arătat că ceaiul de portocală poate reduce inflamația și poate îmbunătăți aspectul afecțiunilor pielii precum eczema și psoriazisul.

Ceaiul din coajă de portocală ajută la combaterea acneei. Unele persoane cred că nivelurile ridicate de antioxidanți din ceaiul de portocală ajută la combaterea acneei.

Ceaiul din coajă de portocală este un agent fotoprotector natural. Expunerea la soare poate provoca daune pielii, inclusiv apariția ridurilor și a petelor de vârstă. Ceaiul conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de soare.

Cum să prepari ceaiul din coajă de portocală

Mai întâi, ia o cană mare de apă și fierbe-o. Adaugă o linguriță de coji de portocală tocate. Apoi adaugă scorțișoară, cardamom și ghimbir. Fierbe timp de 5 minute. Apoi adaugă sucul de jumătate de lămâie. Dacă dorești, poți adăuga îndulcitor după gust. Ceaiul din coajă de portocală este gata de servit după ce a fost strecurat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel