Ceaiul Oolong te ajută să slăbești spectaculos. Ce alte beneficii are și cum să îl prepari acasă

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceaiul Oolong este un ceai ușor fermentat și semi-oxidat din frunze, muguri și tulpini ale plantei Camellia sinensis. Aceeași plantă folosită pentru a face ceai negru și verde, diferența constă în modul în care este procesat acest ceai.

Ce gust are ceaiul Oolong?

 

Gustul ceaiului Oolong depinde de nivelurile de oxidare ale ceaiului. Poate fi lemnos, cu arome dulci, sau fructat, cu arome de miere.

Informații nutriționale pentru ceaiul Oolong

 

La fel ca ceaiurile negru și verde, ceaiul Oolong conține vitamine, minerale și antioxidanți.

O ceașcă de ceai conține:

Potasiu: 1% din DZR (doza zilnică recomandată)

Mangan: 26% din DZR

Sodiu: 1% din DZR

Magneziu: 1% din DZR

Niacină: 1% din DZR

Cofeină: 36 mg.

În afară de cofeină, care se găsește și în ceaiul negru, alb și verde, ceaiul Oolong conține și teanină, un aminoacid responsabil pentru efectul relaxant. 

Ceaiul Oolong ajută la slăbit

 

Beneficiile ceaiului Oolong pentru scăderea în greutate au fost confirmate în multe studii și de aceea acest ceai a devenit unul dintre cele mai populare băuturi atunci când vine vorba de slăbit.

Îmbunătățește metabolismul lipidic

Într-un studiu publicat în 2009, în care 102 subiecți supraponderali sau obezi li s-au administrat zilnic 8 grame de ceai Oolong timp de 6 săptămâni, s-a constatat că 70% dintre subiecții cu obezitate severă au slăbit 1 kg. 

Citește și Ceaiul negru vs ceaiul verde: care este mai bun pentru slăbit

Concluzia acestui studiu este că ceaiul Oolong ar putea reduce conținutul de grăsime corporală prin îmbunătățirea metabolismului lipidelor. De asemenea, consumul de ceai Oolong poate preveni obezitatea.

Efect asupra bacteriilor intestinale

Ceaiul Oolong ajută la pierderea în greutate și nu doar atât. Polifenolii din ceaiul Oolong nu sunt în totalitate absorbiți de sistemul digestiv, ceea ce înseamnă că se duc direct la bacteriile intestinale bune, hrănindu-le și stimulându-le să se dezvolte. 

Cum se face ceai Oolong pentru slăbit

 

Ai nevoie de ceai Oolong și scorțișoară.

Înmoaie bățul de scorțișoară într-o ceașcă cu apă peste noapte. Dimineața, fierbe apa cu scorțișoară. Așteaptă până când nivelul apei scade la jumătate. Ia de pe foc și adaugă frunzele de ceai Oolong. Lasă la infuzat 3 minute. Strecoară ceaiul și bea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel