Cel mai dietetic și mai iubit desert: recomandările Mihaelei Bilic

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tort   FOTO: pexels.com
Tort FOTO: pexels.com

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic scrie într-o postare pe Facebook despre cel mai dietetic desert, preferatul copiilor și adulților.

Înghețată, recomandări. Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic vorbește în ultima sa postare pe Facebook despre cel mai iubit desert al verii: înghețata. Potrivit acesteia, ispititorul desert este cel mai dietetic dulce, iar „plăcerea se dublează pentru că are și consistență cremoasă".

Nutriționista notează că ar fi bine ca înghețata să fie semi-topită, să fie consumată după masă, în cantități moderate sau „în loc de mâncare, ca aliment, pentru păcătoșii excesivi care au dificultăți în a respecta porția corectă", dar făcută industrială „deoarece doar așa va fi «umflată» cu aer, pufoasă, voluminoasă și mai săracă în calorii. Sau și mai bine să fie artizanală, acel «gelato» de care italienii sunt atât de mândri și care a cucerit tot mapamondul".

O parte din postarea nutriționistei:

„Vara ar fi mai tristă fără înghețată

Dacă întrebi un copil ce și-ar dori să mănânce, în 8 cazuri din 10 va spune cartofi prăjiți. Iar dacă nu îi e foame sau are chef de ceva dulce, îți va spune înghețată. Oare noi, adulții, n-am face aceleași alegeri dacă n-ar exista auto-cenzura impusă de rațiune și dietetică? Oare am putea să ne săturăm vreodată de înghețată, să fim indiferenți și imuni la vitrinele frigorifice în care se lăfăie cu nerușinare valuri cremoase și multicolore cu deliciosul desert? (...) Să nu vă fie teamă pentru siluetă, înghețata e cel mai dietetic desert, iar plăcerea se dublează pentru că are și consistență cremoasă!

(...) Contează ora din zi sau vremea de afară? E sigur că înghețata merge bine la prânz, pe căldură, dar și seara, pe răcoare. Și tot sigur e că se potrivește și cu soarele arzător și cu ploaia liniștitoare. Iar ca locație, ați ghicit: e bună și la mare și la munte și în vacanță și la serviciu și la școală și la volan. Dar cea mai bună înghețată e aia din canapea, savurată în timp ce vezi un film sau citești o carte.

Însă cine sunt eu să fac recomandări sau să impun reguli? N-am făcut altceva decât să gândesc cu voce tare (un fel de-a zice) și sâ confirm ceea ce, probabil, mulți știu/simt/intuiesc: tare faină invenție, înghețata asta, face "chimie" bună cu noi. Iar vorbele lui Hipocrate, părintele medicinii, confirmă încă din Antichitate că ea, înghețata (așa cum exista pe atunci), trezește pofta de viață și creează stare de bine, deci liber la plăcere...înghețată! Amănuntele le decideți voi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel