Cele mai bune grăsimi pentru imunitatea ta. Ce să mănânci. Dr Mihaela Bilic explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Somonul este bogat în vitamina D
Somonul este bogat în vitamina D

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă pentru o bună imunitate să ținem cont și de grăsimi în alimentația noastră.

O alimentație dietetică nu e una sănătoasă, subliniază medicul nutriționist Mihaela Bilic. Grăsimile au rostul lor și nu trebuie excluse din mâncare.

”Dacă vorbim de imunitate trebuie să ține cont de grăsimi. Tot spuneam că o alimentație sănătoasă nu este una dietetică și dacă vorbim de grăsimi trebuie să ținem cont de grăsimile valoroase care există fie în peștele gras, acei acizi grași Omega 3, despre care toată lumea știe că fac bine, dar ei au capacitatea aceasta de a fluidiza sângele - momentul acela în care sângele ajunge până în capilare, până în piele, până la ultima celulă, el asigură hrănirea celulelor și o celulă hrănită este și una care este și sănătoasă. Deci, avem nevoie de acești Omega 3 care sunt antiinflamatori, care scot inflamația din organism și fac inclusiv schimburile dintre celule să fie posibile tocmai pentru că orice membrană celulară este constituită din grăsime. Noi nu știm să sintetizăm Omega 3 în organism, deci dacă nu-l aducem din alimentație nu avem nicio șansă ca aceste celule să facă schimburi între ele, iar sângele să fie suficient de fluid și globulele roșii să ajungă să oxigeneze și să ajungă să hrănească tot corpul”, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile Dc Media Group. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel