Cele mai bune grăsimi pentru imunitatea ta. Ce să mănânci. Dr Mihaela Bilic explică

Florina Pop / 12 oct 2020 / 15:08
EXCLUSIV
Dr Mihaela Bilic spune că peștele merge foarte bine în combinație cu brânza
Dr Mihaela Bilic spune că peștele merge foarte bine în combinație cu brânza

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă pentru o bună imunitate să ținem cont și de grăsimi în alimentația noastră.

O alimentație dietetică nu e una sănătoasă, subliniază medicul nutriționist Mihaela Bilic. Grăsimile au rostul lor și nu trebuie excluse din mâncare.

”Dacă vorbim de imunitate trebuie să ține cont de grăsimi. Tot spuneam că o alimentație sănătoasă nu este una dietetică și dacă vorbim de grăsimi trebuie să ținem cont de grăsimile valoroase care există fie în peștele gras, acei acizi grași Omega 3, despre care toată lumea știe că fac bine, dar ei au capacitatea aceasta de a fluidiza sângele - momentul acela în care sângele ajunge până în capilare, până în piele, până la ultima celulă, el asigură hrănirea celulelor și o celulă hrănită este și una care este și sănătoasă. Deci, avem nevoie de acești Omega 3 care sunt antiinflamatori, care scot inflamația din organism și fac inclusiv schimburile dintre celule să fie posibile tocmai pentru că orice membrană celulară este constituită din grăsime. Noi nu știm să sintetizăm Omega 3 în organism, deci dacă nu-l aducem din alimentație nu avem nicio șansă ca aceste celule să facă schimburi între ele, iar sângele să fie suficient de fluid și globulele roșii să ajungă să oxigeneze și să ajungă să hrănească tot corpul”, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile Dc Media Group. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy