Vitaminele necesare dacă ai peste 40 de ani. Cea mai bună vitamină care previne bolile bătrâneții

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vitaminele - FOTO: Freepik@ksandrphoto
vitaminele - FOTO: Freepik@ksandrphoto

De la vitamine precum D și B, la minerale precum calciul și magneziul, aceste substanțe joacă un rol crucial în sănătatea noastră fizică și mentală. Însă, găsirea unor surse adecvate poate fi dificilă fără ajutorul suplimentelor nutritive.

Corpul nostru are nevoie de vitamine, minerale și nutrienți pentru a funcționa la capacitate maximă. În timp ce corpul stochează multe dintre aceste substanțe pentru perioade lungi de timp, există unele de care organismul are nevoie să se reînnoiască zilnic.

Putem găsi multe dintre vitaminele, mineralele și nutrienții de care avem nevoie în multe dintre alimentele pe care le consumăm. Totuși, există unele substanțe mai greu de obținut în cantități adecvate fără a lua vitamine sau suplimente zilnice.

Avertisment: suplimentele de vitamine nu sunt o scurtătură către o sănătate mai bună

"Pastilele nu sunt o scurtătură către o sănătate mai bună și prevenirea bolilor cronice. Alte recomandări nutriționale au dovezi mult mai puternice ale beneficiilor - consumul unei diete sănătoase, menținerea unei greutăți corporale sănătoase și reducerea cantității de grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu și zahăr pe care le consumi" a declarat Larry Appel, M.D., directorul Centrului Welch de la Universitatea Johns Hopkins, conform Johns Hopkins Medicine, potrivit Health Digest.

Având în vedere acest lucru, iată cele mai importante vitamine, minerale și nutrienți de care corpul tău are nevoie zilnic - și cum să obții majoritatea dintre ei din mesele pe care le consumi.

Vezi și: Alimentul care te ajută să ai un somn odihnitor. Este un somnifer natural plin cu magneziu și melatonină

Vitamina D

Una dintre cele mai importante vitamine pentru corpul tău este vitamina D, deoarece îmbunătățește atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Vitamina D ajută la întărirea oaselor, controlează starea de spirit și previne și ameliorează depresia.

Este ușor să obții doza de vitamina D, de asemenea. Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, poți obține vitamina D din pește gras, uleiuri de pește, lapte și produse lactate fortificate și cereale fortificate.

În timp ce ai nevoie de vitamina D, corpul tău o stochează pentru o perioadă destul de lungă în comparație cu alte vitamine, deci nu este un supliment atât de imperativ ca alte vitamine din această listă.

Vitaminele din complexul B

Vitaminele din complexul B sunt vitale pentru sănătatea ta - și este important să le obții pe majoritatea dintre ele zilnic pentru că nu rămân toate în sistemul tău pentru foarte mult timp.

"Corpul nostru are nevoie de o sursă de vitamine solubile în apă (vitaminele B și vitamina C) în fiecare zi, deoarece, cu excepția vitaminei B12, nu stocăm aceste nutrienți," a declarat nutritionistul și dieteticianul înregistrat Susan Bowerman.

Potrivit Harvard, poți obține toate aceste vitamine B din carne și pește, și poți obține multe dintre ele din cereale, ouă și legume.

Vezi și: Băutura comună care nu îngrașă. Previne diabetul și bolile cardiace

Calciu

Calciul este un mineral de care ai nevoie pentru a-ți menține oasele și dinții puternici. Shannon Henry, dietetician, a explicat că suplimentele de calciu sunt standard pentru tratarea și prevenirea osteoporozei, de asemenea.

Poți obține calciul "din lapte și alte lactate, anumite tipuri de tofu, legume cu frunze verde închis, soia, sardine la conservă și somon cu oase, și alimente fortificate cu calciu".

Potrivit dr. Alicia Armitstead de la Healing Arts, calciul este cel mai abundent mineral din corp, iar aproximativ 99 la sută dintre el se găsește în sistemul scheletic (oasele și dinții); restul este stocat în întreaga musculatură și organele.

"Calciul este necesar pentru controlul nivelurilor de magneziu, fosfor și potasiu din sânge, deoarece aceste minerale lucrează împreună pentru a se echilibra. De aceea este atât de important să evităm deficitul de calciu și să ne străduim să consumăm alimente bogate în calciu în mod regulat" explică ea.

Vezi și: De ce toaletele orientale sunt mai sănătoase. Care este impactul asupra sănătății

Magneziu

Magneziul este un alt mineral pe care îl poți găsi în mod obișnuit în alimentele care conțin cantități mari de fibre alimentare. Acestea includ legume cu frunze verzi, leguminoase, nuci, semințe și cereale integrale, precum și unele cereale pentru micul dejun și alimente fortificate cu magneziu. De asemenea, poți obține magneziu din apa de băut, fie că provine de la robinet sau dintr-o sticlă.

Vitamine - FOTO: Freepik@yarunivstudio

Potasiu

Atât bărbații, cât și femeile au nevoie de potasiu, care poate fi găsit într-o mulțime de fructe, legume, carne și tipuri de lactate. Unele alimente care sunt deosebit de bogate în potasiu includ caise uscate, cartofi și linte, iar unele băuturi includ lapte, cafea, ceai și altele. Fructele și legumele sunt cele mai bune surse de potasiu deoarece sunt natural sărace în sodiu și furnizează mai mult potasiu.

Potasiul este important deoarece ajută nervii să funcționeze și mușchii să se contracte corect. În plus, potasiul ajută la reglarea ritmului cardiac și la transferul de nutrienți în celule și eliminarea produselor de deșeuri din acestea. De asemenea, poate "neutraliza unele dintre efectele nocive ale sodiului asupra presiunii arteriale".

Vezi și: De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Farmacist, dezvăluire incredibilă: Freacă kiwi-ul cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed

Vitamina A

Vitamina A este o vitamină esențială de care ai nevoie în fiecare zi pentru a-ți susține sistemul imunitar și vederea. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, vitamina A este implicată și în reproducere și comunicarea celulară. Vitamina A ajută și inima, plămânii, rinichii și anumite alte organe să funcționeze la parametri normali.

Vitamina A poate fi găsită în produse lactate precum lapte, ficat de vită, somon și unele legume și fructe precum morcovi și mango.

Vitamina A  - FOTO: Freepik@yarunistudio

Vitamina C

Vitamina C este incredibil de importantă - și este una dintre cele mai cunoscute vitamine. Poți obține vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, din consumul de fructe și legume, precum roșiile, căpșunile, ardeii, varza kale și fructele citrice. Vitamina C este un antioxidant excelent care protejează celulele organismului.

Vitamina E

Corpul nostru are nevoie de vitamina E. Vitamina E este un antioxidant extrem de util care protejează celulele organismului de orice daune cauzate de radicalii liberi, iar tu o poți găsi în mare parte în nuci și multe legume precum spanacul și broccoli.

Vezi și: Medicamentul care poate opri evoluția cancerului mamar agresiv. Ucide doar celulele canceroase și metastatice

Fier

Este esențial ca organismul să primească suficient fier în fiecare zi. Fierul este un mineral prezent în mod natural în multe dintre alimentele pe care le consumăm. Consumă fasolea, lintea, legumele cu frunze verzi întunecate, carnea roșie slabă, nucile, fructele uscate și fructele de mare pentru a obține o dietă bogată în fier.

Cu toate acestea, fierul este, de asemenea, adăugat la multe produse alimentare și este disponibil sub formă de supliment alimentar. Fierul este esențial în procesul de transfer al oxigenului de la plămâni la țesuturi, susține metabolismul muscular și țesutul conjunctiv sănătos și permite creșterea și dezvoltarea neurologică.

Folat

Potrivit Harvard, folatul este o vitamină cheie în spanac, sparanghel și alte legume și alimente de care corpul tău are nevoie. Folatul (cunoscut și sub numele de acid folic) este una dintre cele mai importante și totuși cele mai ignorate sau neînțelese vitamine.

Acidul folic a fost, de asemenea, asociat cu îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Zinc

Zinc - FOTO: Freepik@Aetb

Zincul este vital pentru sănătatea hormonală, imunitate, creștere și reparare celulară și digestie. Zincul poate chiar să te ajute în obiectivele tale de pierdere în greutate sau de sală.

Dar un deficit de zinc poate duce la o serie întreagă de probleme de sănătate legate de hormoni și digestie.

Vezi și: Medicamentul care poate opri evoluția cancerului mamar agresiv. Ucide doar celulele canceroase și metastatice

Vitamina K

Vitamina K este, de asemenea, esențială pentru sănătatea ta, dar uneori este trecută cu vederea. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, vitamina K este esențială pentru coagularea normală a sângelui și menținerea oaselor sănătoase. Poți obține vitamina K din mâncarea ta, deoarece aceasta se găsește în legume cu frunze verzi, cum ar fi varza, spanacul, kale și frunzele de muștar, precum și în legume precum brocoli și conopidă.

În esență, vitamina K este esențială pentru sănătatea ta fizică și, prin urmare, este esențială să te asiguri că ai suficientă în fiecare zi.

Vezi și: Frucul care curăță rapid ficatul și fierea. Costă doar 2 lei și face minuni. Îl cumperi mereu, dar nu știai asta

Omega-3

Omega-3 este o sursă vitală de acizi grași esențiali care ajută la menținerea sănătății creierului, a inimii și a sistemului tău nervos. Omega-3. Potrivit National Institutes of Health, există trei tipuri de acizi grași omega-3: EPA, DHA și ALA. DHA și EPA se găsesc în pește și alte alimente marine.

ALA, pe de altă parte, se găsește în plante, inclusiv semințe de in, nuci și semințe de floarea soarelui. Convertirea ALA în DHA și EPA în corpul tău este destul de limitată, deci este important să obții și DHA și EPA în dieta ta.

Corpul tău are nevoie de vitamine, minerale și nutrienți pentru a funcționa la capacitatea maximă și, în timp ce corpul stochează multe dintre aceste substanțe pentru perioade lungi de timp, există unele de care organismul are nevoie să se reînnoiască zilnic.

Putem găsi multe dintre vitaminele, mineralele și nutrienții de care avem nevoie în multe dintre alimentele pe care le consumăm. Dar unele sunt mai greu de obținut în cantități adecvate fără a lua vitamine sau suplimente zilnice, deși pastilele nu ar trebui să înlocuiască niciodată o dietă sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel