Cinci grupe de alimente care provoacă pierderea dinților. Aveți grijă cum le consumați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci grupe de alimente pot provoca pierderea dinților.  Foto: Freepick @Racool_studio
Cinci grupe de alimente pot provoca pierderea dinților. Foto: Freepick @Racool_studio

Cinci grupe de alimente trebuie evitate, spun medicii dentiști. Aceste alimente sunt dăunătoare pentru dantură.

Există produse care au un efect negativ asupra smalțului dinților. Prin urmare, dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani pentru tratarea sau înlocuirea dinților, medicii vă sfătuiesc să evitați cinci grupe de alimente.

Specialiștii spun că trebuie să monitorizați starea dinților încă din copilărie. La urma urmei, tratarea danturii este dureroasă, dar și costisitoare. Dacă este nevoie să înlocuiți dinții naturali bolnavi cu dinții falși, atunci s-ar putea să rămâneți fără bani în buzunare.

Cum puteți menține dinții sănătoși și puternici? Medicii stomatologi recomandă să nu uitați regulile pentru îngrijirea danturii și, în același timp, să vă analizați dieta.

Obiceiul care ne prelungește viața cu câțiva ani, ne scapă de stres și Alzheimer și ajută la somn. Mulți au renunțat să mai facă asta

Exista produse care au un efect extrem de negativ asupra smalțului dinților. Prin urmare, dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani pentru tratarea sau înlocuirea lor, stomatologii vă sfătuiesc să evitați astfel de produse gustoase, dar novice pentru dantură.

Alimente care sunt dăunătoare pentru dinți:

- Dulciurile (ciocolata, caramelul și alte deserturi). Zaharul, care face parte din aceste produse, este extrem de agresiv pentru smalțul dinților. Dulciurile tari, acadele sau caramelele, sunt deosebit de periculoase pentru un zâmbet frumos. Din cauza acadelelor și a caramelelor puteți pierde chiar și o bucată dintr-un dinte sănătos.

- Alcoolul. Băuturile tari încetinesc procesul de salivare și acest lucru creează un mediu favorabil pentru reproducerea bacteriilor periculoase în gură. Vinul roșu este deosebit de distructiv, deoarece conține pigmenți, care provoacă decolorarea smalțului.

Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult

- Sucurile de fructe. Sunt gustoase și iubite de mulți, dar acest lucru nu reduce impactul negativ asupra smalțului dinților. Zahărul din compoziția sucurilor distruge smalțul, creând condiții ideale pentru dezvoltarea cariilor.

- Limonada, mojito, cola și alte băuturi carbogazoase. Acestea sunt periculoase pentru un zâmbet frumos, deoarece conțin mult zahăr. În plus, dioxidul de carbon stimulează producția de acid care distruge smalțul.

- Chipsurile. Conțin o cantitate extrem de mare de amidon, care este descompus în zahăr. Ca urmare, în gură se formează un mediu agresiv, care duce la apariția cariilor. 

 

La cât timp trebuie schimbată periuța de dinți sau capul periuței electrice. Greșeala pe care sigur ai făcut-o și care te îmbolnăvește

 

Cei mai mulți dintre noi știu că periuțele noastre de dinți nu sunt menite să dureze o veșnicie. Dar poate fi greu să ne dăm seama când periuța se apropie de sfârșitul duratei de valabilitate.

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că, potrivit indicațiilor producătorului și recomandărilor medicului dentist, periuța de dinți ar trebui înlocuită la fiecare 12-16 săptămâni.

Există, de asemenea, cazuri în care s-ar putea să fie nevoie să vă înlocuiți periuța de dinți mai devreme. Dacă nu înlocuiți periuța de dinți sau capul periuței de dinți electrică atunci când este necesar, vă poate afecta sănătatea dentară și poate răspândi infecții.

Cu cât șampon trebuie să ne spălăm pe cap. Semnul din palmă de care n-ai știut până acum. Cât timp trebuie să speli părul

Cât de des trebuie să schimbi periuța de dinți


Periuța ta de dinți este prima ta linie de apărare împotriva bacteriilor care cauzează boli ale gingiilor, carii dentare și respirație urât mirositoare.

Dacă urmați recomandarea standard de a vă peria dinții timp de 2 minute de două ori pe zi, luați deja măsuri pentru a vă proteja dinții de carii.

Spălatul pe dinți între fiecare masă și după o gustare cu zahăr este un pas în plus pe care îl puteți face pentru a fi proactivi în prevenirea cariilor dentare.

Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) recomandă să vă înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3 sau 4 luni sau ori de câte ori pare să se uzeze.

Odată ce periile periuței de dinți încep să își piardă din rigiditate, periuța de dinți este aproape gata să ajungă la gunoi. Fără peri care să dea la o parte alimentele și placa bacteriană, periuța ta de dinți își pierde rapid eficiența.

Cât de des ar trebui să schimbi capul unei periuțe de dinți electrice - citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel