Cinci plante aduc fericirea în casă. Cultivă-le și tu și vei avea parte de noroc tot anul

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cinci plante aduc fericirea în casă. Cultivă-le și tu. Foto: Freepick @DejaVu Designs
Cinci plante aduc fericirea în casă. Cultivă-le și tu. Foto: Freepick @DejaVu Designs

Cinci plante aduc liniște, fericire și bunăstare în casele în care sunt cultivate cu grijă.

Pentru cei care iubesc plantele, orice floare poate face casa mai veselă. Descoperă ân acest articol care sunt plantele care luminează mediul cu  și aromele și culorile lor și, în același timp, îmbunătățesc energia casei cu proprietățile lor purificatoare. 

Gerberele sunt flori frumoase, de diferite culori, care își decorează și luminează casa. De asemenea, această floare este capabilă să absoarbă benzenul și tricloretilena, substanțe folosite în produsele de spălat rufe.

Această plantă adoră lumina soarelui, udările frecvente, solul bogat în materie organică. Pentru a-i stimula înflorirea o poți fertiliza cu un îngrășământ bogat în fosfor.

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

Azaleea este o floare otrăvitoare care ar trebui ținută departe de copii și animale de companie. Cu toate acestea, azaleea are o frumusețe magnifică care cu va atrage mai multă bucurie și bunăstare în casă. Funcția sa de purificare constă în filtrarea formaldehidei prezente în mediu.

Azaleea este un arbust rezistent care nu necesită sol îmbogățit sau fertilizare frecventă. Îi place soarele câteva ore pe zi și udarea la fiecare 3 zile, dacă este în casă, ferită de ploaie.

Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul: un truc simplu, dezvăluit de gospodinele istețe

Kalanchoe este printre cele mai iubite plante de către persoanele care își doresc o pată naturală de culoare în interior. Aceasta planta poate fi oferită în dar unei persoane cu prilejul zilei de naștere. Kalanchoe este o floare delicată, foarte frumoasă, care aduce viață și bucurie casei. Este perfectă ca decor pe masa din bucătărie, in sufragerie sau pe măsuța de cafea.

Foarte ușor de întreținut, frumoasele soiuri de kalanchoe sunt suculente și nu necesită multă udare. Planta trebuie să stea la soare câteva ore pe zi. Atunci când perioada de înflorire se termină, planta trebuie să stea la umbră cam 12 ore pe zi. 

Scapă de mirosurile neplăcute din dulap cu ajutorul unui ingredient din bucătărie

Clerodendronul cățărător. Dacă vrei să creezi un perete verde cu flori frumoase, în interiorul sau în afara casei tale, ia în considerare Clerodendronul cățărător. Această plantă aduce bucurie cu florile sale roșii și albe, și face casa mai răcoroasă în zilele toride, ceea ce crește semnificativ starea de bine a locuitorilor săi.

Planta are nevoie de sprijin pentru a crește vertical, cum ar fi un paravan montat pe perete, deoarece are tulpini lemnoase. Îi place soarele  cel puțin câteva ore pe zi, udarea moderată și solul simplu, îmbogățit cu humus.

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Lavanda. Dacă există o plantă care nu poate lipsi într-o casă veselă, aceasta este levănțica. O poți planta într-un ghiveci mare pentru a-i da casei tale un aspect rustic. De asemenea, lavanda alungă insectele și umple casa cu un parfum suav.

Lavanda trebuie să stea la soare cel puțin patru ore pe zi și să fie udată moderat atunci când solul începe să se usuce. Dacă dorești să plantezi lavanda lângă casă, pentru a crea un gard insecticid, cu miros dulce, să știi că tufele pot ajunge până la un metru și jumătate înălțime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel