Ciocolată neagră: 4 motive să nu o excluzi din dietă

Ciocolata neagră menține creierul sănătos și reduce riscul de boli cardiovasculare.
Ciocolata neagră nu numai că este bună la gust, dar este și foarte de bogată în compuși care pot crește substanțele chimice care vă ajută să vă simțiți bine din creier. Eliberează nivelurile de endorfine și serotonină care sunt legate de o dispoziție fericită. În plus, ciocolata neagră poate preveni pierderea memoriei, susține un studiu de la Harvard.
Dacă vreți să vă reduceți riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral și de prediabet, o cacao caldă sau 2-3 bucăți de ciocolată neagră (peste 75% cacao) consumate zilnic sunt perfecte! La fel și dacă vreți să aveți o dispoziție bună, să vă funcționeze memoria perfect și să nu cădeți în depresie!
Polifenolii din cacao, în special flavanolii săi, acționează în numeroase moduri pentru a influența sănătatea inimii și a vaselor de sânge, scăzând tensiunea arterială și îmbunătățind nivelul de colesterol. Din studiile observaționale ample, este clar că aportul de cacao, sub formă de pudră de cacao și/sau ciocolată neagră, este asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta sau de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. De exemplu, cu cât oamenii mănâncă mai multă ciocolată neagră, arată studiile, cu atât este mai scăzută tensiunea arterială și riscul de accident vascular cerebral. La persoanele care au suferit un atac de cord anterior, consumul de ciocolată neagră de două ori pe săptămână, în comparație cu a nu mânca deloc ciocolată, s-a demonstrat că scade riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu 66%
Analiza (link spre analiză) care a fost publicată în The American Journal of Clinical Nutrition, arată că ciocolata neagră și cacaoa au 8 efecte semnificative statistic asupra următorilor factori de risc pentru boli cardiovasculare:
1) îmbunătățirea funcționării vaselor de sânge (funcția endotelială),
2) reduce rezistența la insulină,
3) reduce tensiunea arterială,
4) reduce trigliceridele,
5) reduce colesterolul LDL,
7) crește colesterolul HDL,
8) Acționează ca un prebiotic.
Alte beneficii, explicate în detaliu:
* sursă uriașă de antioxidanți - ciocolata neagră este încărcată cu compuși organici care sunt biologic activi și funcționează ca antioxidanți - polifenoli, flavanoli și catehine, printre altele.
* îmbunătățește fluxul sanguin și scădea tensiunea arterială - flavanolii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, căptușeala arterelor, pentru a produce oxid nitric. Una dintre funcțiile acestuia este de a trimite semnale către artere pentru relaxare, ceea ce scade rezistența la fluxul sanguin și, prin urmare, reduce tensiunea arterială. Multe studii controlate arată că cacao și ciocolata neagră pot îmbunătăți fluxul sanguin și scad tensiunea arterială, deși efectele sunt de obicei ușoare.
* crește HDL și protejează LDL de oxidare - consumul de ciocolată neagră poate îmbunătăți câțiva factori de risc importanți pentru bolile de inimă. Într-un studiu controlat, s-a constatat că pudra de cacao scade semnificativ colesterolul LDL oxidat (colesterolul ”rău”) la bărbați. Ciocolata neagră conține o mulțime de antioxidanți puternici care intră în fluxul sanguin și protejează lipoproteinele împotriva deteriorării oxidative. Flavanolii din ciocolata neagră pot reduce rezistența la insulină, care este un alt factor de risc comun pentru boli precum bolile de inimă și diabetul. Cu toate acestea, ciocolata neagră conține și zahăr, care poate avea efectul opus.
* reduce riscul bolilor de inimă - compușii din ciocolata neagră par a fi foarte protectivi împotriva oxidării LDL. Pe termen lung, acest lucru ar trebui să facă să se depună mult mai puțin colesterol în artere, rezultând un risc mai mic de boli de inimă. De fapt, mai multe studii observaționale pe termen lung arată o îmbunătățire destul de drastică. Un studiu a arătat că consumul de ciocolată neagră de peste cinci ori pe săptămână a redus riscul bolilor de inimă cu 57%. Un studiu clinic din 2017 a constatat că subiecții care au consumat migdale cu sau fără ciocolată neagră au prezentat niveluri îmbunătățite de colesterol LDL. Desigur, aceste patru studii sunt observaționale, potrivit healthline.com.
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.