Ciocolata, paznicul neuronilor. Ce efect are asupra creierului

Georgiana Ioniță / 21 iul 2020 / 15:48

Tot mai multe cerecetări arată beneficii semnificative ale consumului de ciocolată. Un compus din cacao ar putea avea efecte pozitive asupra funcției cognitive. 

Potrivit oamenilor de știință, ciocolata ar putea fi un aliat eficient în menținerea unui creier sănătos și a unei memorii brici. 


Flavanolii de cacao, antioxidanţii regăsiţi în boabele de cacao, stimulează memoria şi funcţia cognitivă

 Flavanolii care se absorb atunci când consumi ciocolată pătrund și se acumulează în regiunile creierului implicate în învățare și memorie, în special în hipocamp, potrivit cercetătorilor. 


Acești flavanoli cresc fluxul de sânge către creier, promovează formarea de noi neuroni, îmbunătățesc funcționarea și conexiunile dintre neuroni și îi protejează de radicalii liberi. 

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Hypertensiune, ciocolata și cacao au îmbunătățit funcția cognitivă atât la adulți tineri sănătoși, cât și la persoanele în vârstă, cu o ușoară insuficiență cognitivă. La testele cognitive s-au văzut  îmbunătățiri semnificative la persoanele vârstnice cu deficiență cognitivă ușoară, care au consumat o băutură de cacao zilnic, timp de opt săptămâni.

Chiar și doze unice de ciocolată neagră, cu conținut ridicat de flavanol, au îmbunătățit performanța la testele cognitive, inclusiv testul de memorie.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy