Ciocolata, paznicul neuronilor. Ce efect are asupra creierului
Tot mai multe cerecetări arată beneficii semnificative ale consumului de ciocolată. Un compus din cacao ar putea avea efecte pozitive asupra funcției...
Potrivit oamenilor de știință, ciocolata ar putea fi un aliat eficient în menținerea unui creier sănătos și a unei memorii brici.
Flavanolii de cacao, antioxidanţii regăsiţi în boabele de cacao, stimulează memoria şi funcţia cognitivă
Flavanolii care se absorb atunci când consumi ciocolată pătrund și se acumulează în regiunile creierului implicate în învățare și memorie, în special în hipocamp, potrivit cercetătorilor.
Acești flavanoli cresc fluxul de sânge către creier, promovează formarea de noi neuroni, îmbunătățesc funcționarea și conexiunile dintre neuroni și îi protejează de radicalii liberi.
Potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Hypertensiune, ciocolata și cacao au îmbunătățit funcția cognitivă atât la adulți tineri sănătoși, cât și la persoanele în vârstă, cu o ușoară insuficiență cognitivă. La testele cognitive s-au văzut îmbunătățiri semnificative la persoanele vârstnice cu deficiență cognitivă ușoară, care au consumat o băutură de cacao zilnic, timp de opt săptămâni.
Chiar și doze unice de ciocolată neagră, cu conținut ridicat de flavanol, au îmbunătățit performanța la testele cognitive, inclusiv testul de memorie.
-
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp26.11.2025, 16:45
-
Ambalajele "BPA-free" pot afecta celulele umane: riscuri subestimate26.11.2025, 15:39
-
-
Prebiotice ieftine care îmbunătățesc memoria după 60 de ani26.11.2025, 12:51
-
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică26.11.2025, 11:44
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
