Ciocolata, tratament pentru anemie cu deficit de fier

Iată câteva vești bune pentru iubitorii de ciocolată: fierul din ciocolată poate avea un impact pozitiv asupra anemiei.
Dacă vrei să obții suficient fier în dieta ta, ciocolata este un aliment pe care îl poți adăuga - cu moderație - care poate avea un impact pozitiv asupra nivelului tău de fier, notează Livestrong.
Anemia cu deficit de fier
Potrivit Departamentului Sănătății și Serviciilor Omului din SUA, anemia cu deficit de fier este cea mai frecventă formă de anemie. Anemia apare atunci când corpul tău nu produce suficiente globule roșii sănătoase. Sau ar putea apărea dacă globulele roșii nu funcționează corect. Anemia cu deficiență de fier apare atunci când corpul nu primește suficient fier, care joacă un rol în producerea hemoglobinei. Hemoglobina este o parte a globulelor roșii responsabile de transportarea oxigenului în diferite părți ale corpului.
Anemia cu deficit de fier afectează mai multe femei decât bărbați, din cauza condițiilor specifice genului, cum ar fi sarcina și ciclurile menstruale. Cu toate acestea, bărbații pot experimenta și ei anemie cu deficit de fier. Adolescenții, copiii mici și sugarii sunt, de asemenea, expuși riscului de a dezvolta anemie cu deficit de fier. Alte cauze obișnuite sunt sângerarea internă și faptul că nu obțineți suficient fier în dieta dvs.
Unele simptome comune ale anemiei cu deficit de fier includ:
slabiciune
ameţeală
dureri de cap
dificultate de concentrare
piele palida
probleme de respirație
Anemia cu deficit de ciocolată și fier
Ciocolata este unul dintre alimente care conțin în mod natural niveluri mai ridicate de fier. Pentru unii oameni, creșterea aportului de fier pe parcursul zilei poate fi suficientă pentru a ajuta la prevenirea anemiei cu deficit de fier. Pentru alții, cum ar fi femeile însărcinate, persoanele cu anumite afecțiuni și sugarii, este nevoie de suplimente.
Conform USDA, 100 de grame de ciocolată cu lapte conțin 2,35 mg de fier. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA identifică faptul că bărbații cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani au nevoie de 8 miligrame zilnic, iar femeile au nevoie de 18. Asta reprezintă 30% din nevoile zilnice de fier pentru un bărbat. Pentru femei, este aproximativ 13% din nevoile zilnice.
Aceste numere se îmbunătățesc și mai mult cu nivelurile de fier de ciocolată neagră. Conform USDA, dacă mînânci 100 de grame de ciocolată neagra 60 la sută, vei obține 3,6 miligrame de fier. Pentru bărbați, acest lucru le-ar oferi aproximativ 45 la sută din nevoile lor zilnice de fier. Pentru femei, aceasta ar oferi aproximativ 20 la sută din nevoile lor zilnice. Dacă mănânci ciocolată închisă cu 90% procent de cacao, vei obține aproape 11 miligrame de fier, ceea ce este mai mult decât are nevoie de un bărbat mediu și aproximativ 60% din ceea ce are nevoie o femeie.
Alte alimente bogate în fier
Este important să rețineți că ar trebui să vă obțineți fierul dintr-o varietate de surse. Deși ciocolata este cu siguranță tentantă, ea conține, de asemenea, zaharuri rafinate și grăsimi care nu sunt grozave pentru tine. Ar trebui să mâncați ciocolată cu moderație și ca parte a unei diete bine echilibrate.
În plus față de ciocolată, aici este o listă scurtă de alimente din fier care trebuie luate în considerare:
carnea roșie
legume cu frunze verzi, precum broccoli și spanac
ficat
nuci
fasole
fructe de mare
cereale integrale
alimente fortificate cu fier, precum cereale și pâine
fructe uscate
În timp ce unele fructe pot conține fier, uscarea fructelor este cea mai bună metodă de a obține fructe bogate în fier. Pentru o doză dublă de fier, încercați un fruct uscat cu ciocolată neagră. Amintiți-vă doar să le mâncați cu moderație.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.