Ciocolata, tratament pentru anemie cu deficit de fier

Iată câteva vești bune pentru iubitorii de ciocolată: fierul din ciocolată poate avea un impact pozitiv asupra anemiei.

Dacă vrei să obții suficient fier în dieta ta, ciocolata este un aliment pe care îl poți adăuga - cu moderație - care poate avea un impact pozitiv asupra nivelului tău de fier, notează Livestrong.

Anemia cu deficit de fier

Potrivit Departamentului Sănătății și Serviciilor Omului din SUA, anemia cu deficit de fier este cea mai frecventă formă de anemie. Anemia apare atunci când corpul tău nu produce suficiente globule roșii sănătoase. Sau ar putea apărea dacă globulele roșii nu funcționează corect. Anemia cu deficiență de fier apare atunci când corpul nu primește suficient fier, care joacă un rol în producerea hemoglobinei. Hemoglobina este o parte a globulelor roșii responsabile de transportarea oxigenului în diferite părți ale corpului.

Anemia cu deficit de fier afectează mai multe femei decât bărbați, din cauza condițiilor specifice genului, cum ar fi sarcina și ciclurile menstruale. Cu toate acestea, bărbații pot experimenta și ei anemie cu deficit de fier. Adolescenții, copiii mici și sugarii sunt, de asemenea, expuși riscului de a dezvolta anemie cu deficit de fier. Alte cauze obișnuite sunt sângerarea internă și faptul că nu obțineți suficient fier în dieta dvs.

Unele simptome comune ale anemiei cu deficit de fier includ:
slabiciune
ameţeală
dureri de cap
dificultate de concentrare
piele palida
probleme de respirație

Anemia cu deficit de ciocolată și fier

Ciocolata este unul dintre alimente care conțin în mod natural niveluri mai ridicate de fier. Pentru unii oameni, creșterea aportului de fier pe parcursul zilei poate fi suficientă pentru a ajuta la prevenirea anemiei cu deficit de fier. Pentru alții, cum ar fi femeile însărcinate, persoanele cu anumite afecțiuni și sugarii, este nevoie de suplimente.

Conform USDA, 100 de grame de ciocolată cu lapte conțin 2,35 mg de fier. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA identifică faptul că bărbații cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani au nevoie de 8 miligrame zilnic, iar femeile au nevoie de 18. Asta reprezintă 30% din nevoile zilnice de fier pentru un bărbat. Pentru femei, este aproximativ 13% din nevoile zilnice.

Aceste numere se îmbunătățesc și mai mult cu nivelurile de fier de ciocolată neagră. Conform USDA, dacă mînânci 100 de grame de ciocolată neagra 60 la sută, vei obține 3,6 miligrame de fier. Pentru bărbați, acest lucru le-ar oferi aproximativ 45 la sută din nevoile lor zilnice de fier. Pentru femei, aceasta ar oferi aproximativ 20 la sută din nevoile lor zilnice. Dacă mănânci ciocolată închisă cu 90% procent de cacao, vei obține aproape 11 miligrame de fier, ceea ce este mai mult decât are nevoie de un bărbat mediu și aproximativ 60% din ceea ce are nevoie o femeie.

Alte alimente bogate în fier

Este important să rețineți că ar trebui să vă obțineți fierul dintr-o varietate de surse. Deși ciocolata este cu siguranță tentantă, ea conține, de asemenea, zaharuri rafinate și grăsimi care nu sunt grozave pentru tine. Ar trebui să mâncați ciocolată cu moderație și ca parte a unei diete bine echilibrate.
În plus față de ciocolată, aici este o listă scurtă de alimente din fier care trebuie luate în considerare:

carnea roșie
legume cu frunze verzi, precum broccoli și spanac
ficat
nuci
fasole
fructe de mare
cereale integrale
alimente fortificate cu fier, precum cereale și pâine
fructe uscate

În timp ce unele fructe pot conține fier, uscarea fructelor este cea mai bună metodă de a obține fructe bogate în fier. Pentru o doză dublă de fier, încercați un fruct uscat cu ciocolată neagră. Amintiți-vă doar să le mâncați cu moderație.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel