Consumul de cafea, risc de deficiență de magneziu

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Dacă beți cafea, este posibil să nu absorbiți magneziul eficient, ceea ce poate duce la o deficiență de magneziu.

Mineralele precum magneziul joacă un rol important în corpul uman, chiar dacă ai nevoie de o cantitate relativ mică din acestea pentru o sănătate optimă - mai puțin de jumătate de gram pe zi.

Magneziul și sănătatea

Organismul depozitează aproximativ 25 de grame de magneziu, cea mai mare parte găsindu-se în schelet. Majoritatea magneziului rămas poate fi găsită în mușchi și în alte celule. Magneziul este important pentru transformarea carbohidraților și grăsimilor în forme de energie pe care le pot utiliza celulele și este, de asemenea, esențial pentru producerea de ADN și proteine noi. Din punct de vedere structural, magneziul este important pentru sănătatea oaselor și celulelor. De asemenea, reglează funcția mușchilor și nervilor, deoarece afectează nivelul altor minerale din interiorul celulelor tale.

Cafeaua și magneziul

Consumul de cafea poate afecta nivelul de magneziu din corp. Când bei cafea, absorbția intestinală a magneziului scade. Deși cafeaua nu epuizează direct magneziul din corp, absorbția scăzută a magneziului poate determina corpul să piardă treptat acest mineral, ceea ce poate duce la o deficiență de magneziu. Cu cât bei mai multă cafea, cu atât mai puțin magneziu poate absorbi intestinul. Acest lucru devine mai important pe măsură ce îmbătrânești, deoarece absorbția de magneziu scade de obicei odată cu vârsta, notează Livestrong.

Semne de deficiență de magneziu

Lipsa de magneziu poate reduce rezistența oaselor și poate duce, de asemenea, la o întrerupere a celorlalte procese celulare care necesită magneziu. În plus, nivelurile scăzute de magneziu pot reduce cantitatea de calciu din corpul tău. Alte semne ale unei deficiențe de magneziu includ agitație, anxietate, respirație rapidă, tremoruri musculare sau spasme, ritm cardiac neregulat, tensiune arterială scăzută, probleme cu somnul, subțierea unghiilor, greață și vărsături, confuzie și convulsii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel