Consumul de ceai poate scădea riscul de depresie în rândul persoanelor în vârstă

Ceai
Ceai

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație, notează Medical News Today.

Consumul de ceai poate scădea riscul de depresie în rândul adulților în vârstă.
Depresia este frecventă în rândul adulților mai în vârstă, 7% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani raportând „tulburări depresive majore"

În consecință, cercetările sunt în desfășurare pentru a identifica posibile cauze, care includ predispoziția genetică, statutul socioeconomic și relațiile cu familia, partenerii de viață și comunitatea în general.

Un alt studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) și Universitatea Fudan din Shanghai ridică o altă posibilitate. Acesta găsește o legătură semnificativă statistic între consumul de ceai obișnuit și nivelurile mai scăzute de depresie la vârstnici.

În timp ce cercetătorii nu au stabilit încă o relație de cauzalitate între ceai și sănătatea mintală, rezultatele lor - care apar în BMC Geriatrics - arată o asociere puternică.

Ceaiul este popular printre adulții în vârstă, iar diverși cercetători au investigat recent potențialele efecte benefice ale băuturii.

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.

Un studiu separat de NUS care a apărut în revista Aging în iunie, anul trecut, de exemplu, a descoperit că ceaiul poate avea proprietăți care ajută zonele creierului să mențină o funcție cognitivă sănătoasă.

Studiul nostru ofera primele dovezi ale contributiei pozitive a consumului de ceai la structura creierului si sugereaza un efect protector asupra scaderii legate de varsta in organizarea creierului, spune Junhua Li, autor principal

Acea lucrare anterioară citează, de asemenea, cercetări care arată că ceaiul și ingredientele sale - catechină, L-teanină și cafeină - pot produce efecte pozitive asupra dispoziției, abilității cognitive, sănătății cardiovasculare, prevenirii cancerului și mortalității.

Cu toate acestea, definirea rolului exact al ceaiului în prevenirea depresiei este dificilă, mai ales datorită contextului social în care oamenii îl consumă adesea. În special în țări precum China, interacțiunea socială poate reprezenta ea însăși unele sau chiar toate beneficiile băuturii.

Feng Qiushi și Shen Ke au condus noul studiu, care urmărește această covariață și altele, inclusiv genul, educația și reședința, precum și statutul civil și al pensiei.

De asemenea, echipa a avut în vedere obiceiurile de viață și detaliile de sănătate, inclusiv fumatul, consumul de alcool, activitățile zilnice, nivelul funcției cognitive și gradul de implicare socială.

În plus, autorii scriu, „Studiul are puteri metodologice majore", citând câteva dintre atributele sale.

În primul rând, observă, ar putea urmări mai precis istoricul consumului de ceai al unei persoane, deoarece „în loc să examineze obiceiul de a bea ceai [doar] la momentul studiului sau în luna / anul precedent, am combinat informațiile despre frecvența și coerența consum de ceai la 60 de ani și la momentul evaluării. "

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel