Consumul de ceai poate scădea riscul de depresie în rândul persoanelor în vârstă

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.
Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație, notează Medical News Today.
Consumul de ceai poate scădea riscul de depresie în rândul adulților în vârstă.
Depresia este frecventă în rândul adulților mai în vârstă, 7% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani raportând „tulburări depresive majore"
În consecință, cercetările sunt în desfășurare pentru a identifica posibile cauze, care includ predispoziția genetică, statutul socioeconomic și relațiile cu familia, partenerii de viață și comunitatea în general.
Un alt studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) și Universitatea Fudan din Shanghai ridică o altă posibilitate. Acesta găsește o legătură semnificativă statistic între consumul de ceai obișnuit și nivelurile mai scăzute de depresie la vârstnici.
În timp ce cercetătorii nu au stabilit încă o relație de cauzalitate între ceai și sănătatea mintală, rezultatele lor - care apar în BMC Geriatrics - arată o asociere puternică.
Ceaiul este popular printre adulții în vârstă, iar diverși cercetători au investigat recent potențialele efecte benefice ale băuturii.
Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.
Un studiu separat de NUS care a apărut în revista Aging în iunie, anul trecut, de exemplu, a descoperit că ceaiul poate avea proprietăți care ajută zonele creierului să mențină o funcție cognitivă sănătoasă.
Studiul nostru ofera primele dovezi ale contributiei pozitive a consumului de ceai la structura creierului si sugereaza un efect protector asupra scaderii legate de varsta in organizarea creierului, spune Junhua Li, autor principal
Acea lucrare anterioară citează, de asemenea, cercetări care arată că ceaiul și ingredientele sale - catechină, L-teanină și cafeină - pot produce efecte pozitive asupra dispoziției, abilității cognitive, sănătății cardiovasculare, prevenirii cancerului și mortalității.
Cu toate acestea, definirea rolului exact al ceaiului în prevenirea depresiei este dificilă, mai ales datorită contextului social în care oamenii îl consumă adesea. În special în țări precum China, interacțiunea socială poate reprezenta ea însăși unele sau chiar toate beneficiile băuturii.
Feng Qiushi și Shen Ke au condus noul studiu, care urmărește această covariață și altele, inclusiv genul, educația și reședința, precum și statutul civil și al pensiei.
De asemenea, echipa a avut în vedere obiceiurile de viață și detaliile de sănătate, inclusiv fumatul, consumul de alcool, activitățile zilnice, nivelul funcției cognitive și gradul de implicare socială.
În plus, autorii scriu, „Studiul are puteri metodologice majore", citând câteva dintre atributele sale.
În primul rând, observă, ar putea urmări mai precis istoricul consumului de ceai al unei persoane, deoarece „în loc să examineze obiceiul de a bea ceai [doar] la momentul studiului sau în luna / anul precedent, am combinat informațiile despre frecvența și coerența consum de ceai la 60 de ani și la momentul evaluării. "
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum scap de pofta de dulce
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.