Consumul de ceai poate scădea riscul de depresie în rândul persoanelor în vârstă

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.
Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație, notează Medical News Today.
Consumul de ceai poate scădea riscul de depresie în rândul adulților în vârstă.
Depresia este frecventă în rândul adulților mai în vârstă, 7% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani raportând „tulburări depresive majore"
În consecință, cercetările sunt în desfășurare pentru a identifica posibile cauze, care includ predispoziția genetică, statutul socioeconomic și relațiile cu familia, partenerii de viață și comunitatea în general.
Un alt studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) și Universitatea Fudan din Shanghai ridică o altă posibilitate. Acesta găsește o legătură semnificativă statistic între consumul de ceai obișnuit și nivelurile mai scăzute de depresie la vârstnici.
În timp ce cercetătorii nu au stabilit încă o relație de cauzalitate între ceai și sănătatea mintală, rezultatele lor - care apar în BMC Geriatrics - arată o asociere puternică.
Ceaiul este popular printre adulții în vârstă, iar diverși cercetători au investigat recent potențialele efecte benefice ale băuturii.
Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.
Un studiu separat de NUS care a apărut în revista Aging în iunie, anul trecut, de exemplu, a descoperit că ceaiul poate avea proprietăți care ajută zonele creierului să mențină o funcție cognitivă sănătoasă.
Studiul nostru ofera primele dovezi ale contributiei pozitive a consumului de ceai la structura creierului si sugereaza un efect protector asupra scaderii legate de varsta in organizarea creierului, spune Junhua Li, autor principal
Acea lucrare anterioară citează, de asemenea, cercetări care arată că ceaiul și ingredientele sale - catechină, L-teanină și cafeină - pot produce efecte pozitive asupra dispoziției, abilității cognitive, sănătății cardiovasculare, prevenirii cancerului și mortalității.
Cu toate acestea, definirea rolului exact al ceaiului în prevenirea depresiei este dificilă, mai ales datorită contextului social în care oamenii îl consumă adesea. În special în țări precum China, interacțiunea socială poate reprezenta ea însăși unele sau chiar toate beneficiile băuturii.
Feng Qiushi și Shen Ke au condus noul studiu, care urmărește această covariață și altele, inclusiv genul, educația și reședința, precum și statutul civil și al pensiei.
De asemenea, echipa a avut în vedere obiceiurile de viață și detaliile de sănătate, inclusiv fumatul, consumul de alcool, activitățile zilnice, nivelul funcției cognitive și gradul de implicare socială.
În plus, autorii scriu, „Studiul are puteri metodologice majore", citând câteva dintre atributele sale.
În primul rând, observă, ar putea urmări mai precis istoricul consumului de ceai al unei persoane, deoarece „în loc să examineze obiceiul de a bea ceai [doar] la momentul studiului sau în luna / anul precedent, am combinat informațiile despre frecvența și coerența consum de ceai la 60 de ani și la momentul evaluării. "
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
-
-
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Cum scap de pofta de dulce
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.