Cozonac dietetic pentru masa de Paști, rețetă cu puține calorii. Rămâne pufos tot timpul

Corina Avram |
Data actualizării: | Data publicării:

Sărbătorile pascale nu trebuie să fie o corvoadă pentru tine, dacă ții la siluetă. Poți mânca orice cu moderație. În cazul cozonacului, înlocuiește făina albă cu cea integrală, zahărul alb cu îndulcitori, de la ștevie, agave, zahăr din flori de cocos, Yukon, sau alți îndulcitori cu zero calorii, care nu își pierd proprietățile la temperaturi mari și nu devin amari. 

În ceea ce privește umplutura pentru cozonac, cele pe bază de miere, nucă, rahat, jeleuri și cacao sunt bombe calorice, așa că rezumă-te la cacao și coajă de portocale sau lămâie.

Ingrediente

1 kg făină integrală de grâu

500 ml lapte 0,1% grăsime

100 g zahăr brun

50 g ulei de palmier

3 ouă

10 g drojdie uscată

o lingură cacao

Amestecă laptele călduț, zahărul, uleiul, drojdia și un praf de sare. Lasă compoziția la crescut. După ce a crescut, împarte aluatul în două. Amestecă o jumătate cu cacao.

În fiecare aluat încorporează treptat făină, frământă bine, după care lasă să crească.

Împarte atât coca albă, cât și cea cu cacao în 3 sau 4 părți. Întinde o bucată de aluat alb, presară deasupra stafide și adaugă câteva picături de esență de vanilie. Peste acest aluat întinde aluatul cu cacao. Presară și deasupra acestuia stafide, apoi adaugă esență de vanilie. Continuă procedura alternativ, cu o cocă albă, apoi cu una colorată.

Rulează cozonacul, așază-l în formă, unge cu ouăle bătute spumă, presară mac și bagă-l în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel