Cum creezi un obicei nou. Psiholog: fără acești pași mici nu reușim să îi facem pe cei mari

Adisa Codruț |
Data publicării:
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Psihologul dr Maria Ștefania Ionel spune că să creezi un obicei durează un timp și că dorința de a face foarte mult din prima blochează, de regulă, acțiunile noastre.

Psihologul dr. Maria Ștefania Ionel a vorbit la un post TV despre ”această lipsă de entuziasm pentru mișcare” și cum ”avem niște obișnuințe pe care ni le creăm cu dificultate și apoi avem ușurința de a ne dezobișnui de ele”.

”Să creezi un habit nou durează un timp, să te menții durează, dar să scapi de el, uneori, nu. Mai ales când sunt lucrurile astea care știm că au conotație. (...) Nu avem decât să ne adaptăm, că știm din studii destul de multe lucruri vis a vis de care sunt efectele și cât de negative pot fi ele asupra sănătății mintale inclusiv și de cea fizică poate este mai cunoscut. Încercăm cumva să ne organizăm mintea pe motivul pentru care este important să facem asta, încercăm apoi să-l punem, dacă putem, pe hârtie, astfel încât să fie clar că are spațiu în programul nostru acest lucru și putem să începem cu niște lucruri care sunt un pic mai mici și nu ni se pare că trebuie să mergem în lume să descoperim marile aventuri din prima.

(...) Dorința asta de a face foarte mult din prima, de cele mai multe ori blochează acțiunile noastre în care ne apucăm să facem treabă. Un set de obiective, care o să fie mult mai mic și mai secvențiat este ceva ce ne poate ajuta, doar că nu prea facem asta. (...) Doar că fără acești pași mici, nu reușim să îi facem pe cei mari. Asta văd în practica mea de psiholog, că lucrez atât cu adulți, cât și cu copii”, spune psihologul Maria Ștefania Ionel, potrivit Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel