Cum ne menținem greutatea constantă după ce slăbim. Cori Grămescu: e nevoie să gătim creativ

Nutriționistul Cori Grămescu spune că adevărata provocare după ce slăbim este să ne menținem greutatea constantă.
Nutriționistul Cori Grămescu spune că slăbitul e partea cea mai simplă, iar menținerea unei greutăți constante e ”adevărata provocare”.
”Mesele mele de săptămâna asta - cred ca e important sa vorbim mai mult despre menținerea greutății post slăbire decât vorbim despre slăbire in sine. Slăbirea e partea cea mai simpla a procesului, iar cum ne menținem greutatea constanta in timp este adevărata provocare. Ma uit cu groaza in farfurii postate de diferiți nutriționiști sau antrenori și văd efectiv fie tulburări alimentare împachetate în eticheta de mâncat sănătos, fie o mâncare înfiorător de plictisitoare și lipsită de orice imaginație.
Menținerea, dragii mei, se face aplicând principii de mâncare sănătoasă, menținând un echilibru energetic, însă trebuie prioritizate satisfacția senzorială și gustativă. Pentru acest aspect e nevoie să gătim creativ, să învățăm să folosim condimentele și tehnicile corecte de preparare a alimentelor”, notează Cori Grămescu, potrivit Facebook.
VEZI și: Cori Grămescu despre situațiile care ne rănesc: trebuie să alegem conștient schimbarea
”Situațiile care ne rănesc și din care simțim că nu putem ieși vin la pachet cu senzația că suntem paralizați, lipsiți de resursele pentru a schimba starea de fapt, lipsiți de motivația de a ne duce la bun sfârșit planurile”, scrie nutriționistul Cori Grămescu pe rețelele sociale. Potrivit specialistului, o astfel de situație poate fi ”confruntarea periodică cu probleme cu greutatea sau o relație bolnăvicioasă prelungită peste ani ori o prietenie toxică cu o persoană toxică. Ar mai fi păstrarea unui loc de muncă ce ne creează frustrare și nefericire, menținerea unor obiceiuri nesănătoase și orice continuum al unei situații de viață generatoare de frustrări, din care nu ieșim perioade lungi de timp”.
Nutriționistul Cori Grămescu povestește, într-o postare pe rețelele sociale, despre bunica sa și mâncărurile savuroase pe care le gătea. Specialistul își amintește că ”uneori, nu doar un aliment sau masă delicioasă produc satisfacție, ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională din familie”. Exemplul care îi vine în minte e cel al chifteluţelor cu dovlecei din copilărie.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Cum să scapi de durerile de spate cu câteva exerciții simple. Le poți face în pat
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.