Cum poate iluzia mâinii de cauciuc să ajute la tratarea tulburărilor obsesiv-compulsive

Noile cercetări arată cum utilizarea unei iluzii multisenzoriale poate ajuta la tratarea tulburărilor obsesiv-compulsive (OCD). Noua metodă ar putea ocoli dezavantajele terapiei de expunere.

În 1998, cercetătorii Matthew Botvinick și Jonathan Cohen de la Universitatea din Pittsburgh, PA, au detaliat un experiment pe care oamenii l-ar fi numit ulterior „iluzia mâinii de cauciuc" (RHI), notează Medical News Today.

În experiment, 10 persoane s-au așezat, sprijinindu-și brațul stâng pe o masă. Un ecran a ascuns brațul fiecărui participant de la vedere și, în schimb, au putut vedea un model de mână de cauciuc de dimensiuni mari.

Cercetătorii au așezat mâna chiar în fața persoanei, astfel încât să o poată vedea din același unghi ca și mâna lor.

După ce au solicitat fiecărui participant să-și fixeze privirea pe mâna de cauciuc, experimentatorii au folosit două pensule mici pentru a strânge mâna de cauciuc și mâna efectivă a participantului în același timp.

După 10 minute, participanții au raportat că au simțit mâna de cauciuc ca și cum ar fi fost a lor.

Acum, noi cercetări au folosit RHI pentru a ajuta persoanele cu OCD legate de contaminare să-și depășească temerile.

Noile cercetări arată cum utilizarea unei iluzii multisenzoriale poate ajuta la tratarea tulburărilor obsesiv-compulsive (TOC). Noua metodă ar putea ocoli dezavantajele terapiei de expunere.

Temerile de contaminare pot determina persoanele cu OCD să se spele excesiv pe mâini

Baland Jalal, un neurolog în departamentul de psihiatrie de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, este primul autor al noii lucrări, care apare în revista Frontiers in Human Neuroscience.

Această limitare este ceea ce i-a determinat pe el și colegii săi să dorească să exploreze alte opțiuni, cum ar fi contaminarea unei mâini false.

Utilizarea unei mâini false pentru tratarea OCD

Noua cercetare se bazează pe experimentele anterioare RHI pe care Jalal le-a efectuat împreună cu colegul neuroștiințist Vilayanur S. Ramachandran, care este co-autor al noului studiu.

În aceste studii anterioare, Jalal și Ramachandran au contaminat mâna falsă cu fecale false, iar participanții au raportat că s-au simțit dezgustați în același fel ca și în cazul în care ar fi folosit propria mână.

Pentru noul studiu, cercetătorii au recrutat 29 de persoane cu OCD de la McLean Hospital Obsessive Compulsive Disorder Institute din Belmont, MA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel