Cum să ADORMI în 2 minute. Trucul militarilor americani. Trebuie să-l repeți în fiecare seară

Sonia Baciu |
Data publicării:
Cum să ADORMI în 2 minute. Trucul militarilor americani. Trebuie să-l repeți în fiecare seară - FOTO Pexels @ Andrea Piacquadio
Cum să ADORMI în 2 minute. Trucul militarilor americani. Trebuie să-l repeți în fiecare seară - FOTO Pexels @ Andrea Piacquadio

Iată ce trebuie să faci pentru a adormi în doar 2 minute.

Cred că toată lumea își dorește să adoarmă imediat și oriunde. O tehnică ce provine din armata americană, promite chiar acest lucru: adormirea în două minute, după închiderea ochilor. Tehnica a fost promovată de Justin Agustin, un antrenor de fitness, pe TikTok. Acesta descrie în videoclip tot ce trebuie să faci.

"În primul rând, trebuie să vă calmați corpul și să vă relaxați sistematic. Să închideți fiecare parte a corpului vostru, din cap, până în picioare, la propriu. Începeți prin a vă relaxa mușchii din frunte. Relaxați-vă ochii, obrajii, maxilarele și concentrați-vă pe respirație. Acum, coboarâți spre gât și umeri. Asigurați-vă că umerii nu sunt încordați. Coborâți-i cât mai jos posibil și țineți brațele relaxate în lateral, inclusiv mâinile și degetele", a spus Agustin în videoclip, în care se înfățișează întins într-un pat.

Cum trebuie să te simți?

"Ar trebui să simțiți o senzație de furnicături calde, imaginându-vă că vă cuprinde din vârful capului, până în vârful degetelor. Începeți să respirați adânc, relaxându-vă pieptul, stomacul, până la coapse, genunchi, picioare și picioare.

Acum, în timp ce faceți asta, este foarte important să vă eliberați mintea de orice stres. Vă sfătuiesc să vă gândiți la două scenarii: să stați întinși într-o canoe, înconjurați doar de apa limpede a lacului sau să stați întinși într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră întunecată ca smoala", a continuat el.

Cât timp trebuie să practici asta?

Potrivit lui Agustino, dacă practicați acest lucru în fiecare seară, timp de șase săptămâni, ar trebui să puteți adormi în două minute după ce ați închis ochii.

Dacă simțiți în tot acest timp că sunteți distrați sau că vreți să vă treziți, trebuie să repetați în gând, timp de 10 secunde: "Nu te gândi. Nu te gândi. Nu gândi", a mai explicat el. 

Deși nu există studii care să arate dacă această tehnică funcționează cu adevărat, ea arată ca o meditație nocturnă excelentă pentru a-ți limpezi mintea pentru o noapte de odihnă, potrivit esquire.com.

CITEȘTE MAI DEPARTE PE SPECTACOLA.RO

Ce se întâmplă dacă nu dormi timp de 24 de ore

Privarea de somn are efecte negative la orice vârstă şi ne pune în pericol sănătatea, uneori chiar viaţa. După o noapte albă pot apărea, instant, stări de oboseală și de somnolență pe parcursul zilei, iritabilitate, probleme de atenție şi de concentrare, dificultăți de memorare, creșterea apetitului dar şi diminuarea coordonării mișcărilor. Mai sunt şi fluctuaţiile de dispoziţie care sunt cele mai..."urâte". Lipsa de somn te transformă în acel morocănos şi nesuferit pe care nimeni nu şi-l doreşte în preajmă (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel