Cum să ai rinichi sănătoși. 7 recomandări de la specialiști

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Diabetul și tensiunea arterială ridicată sunt două dintre cele mai commune boli ale rinichilor. Medicii vă sfătuiesc să vă faceți controale periodice.

Rinichi, recomandări. Pe lângă controlul periodic recomandat de medic pentru a verifica cum funcționează rinichii, specialiștii vă sfătuiesc să aveți grijă la alcool, fumat, tensiunea arterială ridicată și diabet, potrivit webmd.

Aceștia vă mai recomandă:

1. Nu exagerați cu medicamentele - antiinflamatoarele precum ibuprofenul și naproxenul pot deteriora rinichii dacă luați prea multe simultan sau prea des. Luați-le doar dacă medicul vă zice că aveți nevoie de ele.

2. Aveți grijă cu antibioticele - și acestea pot deteriora rinichii dacă le utilizați prea des. Unele tipuri, cum ar fi penicilina, sulfonamidele și cefalosporinele, sunt mai susceptibile să provoace probleme.

3. Săriți suplimentele pe bază de plante - unele vă pot deteriora rinichii. Și sunt cu atât mai dăunătoare dacă aveți boli de rinichi, deoarece pot agrava starea sau pot afecta modul în care funcționează unele medicamente. Discutați cu medicul înainte de a lua orice supliment din plante.

4. Mâncați sănătos - rinichii procesează tot ce mâncați sau beți, inclusiv orice nu e sănătos pentru corpul uman cum ar fi multe grăsimi, sare și zahăr. În timp, o dietă proastă poate duce la hipertensiune arterială, obezitate, diabet și alte afecțiuni care nu sunt pe placul rinichilor. O dietă sănătoasă are multe legume, fructe și cereale integrale și puține alimente procesate.

5. Aveți grijă la sare - pentru unii, prea multă sare pare să crească cantitatea de proteine din urina lor. Iar asta dăunează rinichilor sau poate agrava boala renală dacă o aveți deja. Multă sare crește șansele de tensiune arterială ridicată, o cauză tipică a bolilor renale și pietre la rinichi, care pot fi foarte dureroase și pot provoca leziuni fără tratament.

6. Beți destulă apă - apa ajută la obținerea de nutrienți importanți la rinichi și la mutarea deșeurilor la vezică sub formă de urină. Dacă nu beți suficient, micile filtre din rinichi se pot opri și pot duce la pietre la rinichi și infecții. Chiar și deshidratarea ușoară vă poate deteriora rinichii dacă se întâmplă destul de des. Se recomandă de la patru până la șase căni pe zi, dar este posibil să aveți nevoie de mai multă apă dacă sunteți bolnav sau petreceți mult timp în căldură.

7. Exercițiu - La fel ca o dietă sănătoasă, acest lucru ajută la prevenirea unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă care pot duce la leziuni renale. Faceți mișcare 30 până la 60 de minute cel puțin cinci zile pe săptămână. Începeți lent dacă nu ați făcut mișcare de ceva vreme și consultați mai întâi medicul dacă aveți probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel