Cum să nu te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă: Are legătură cu momentul zilei

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa nu te ingrasi de sarbatori. FOTO Pexels @ Tim Douglas
cum sa nu te ingrasi de sarbatori. FOTO Pexels @ Tim Douglas

Carmen Brumă are câteva sfaturi pentru a evita să ne îngrășăm în perioada Sărbătorilor.

Sărbătorile vin cu o serie de provocări, mai ales după perioada de post, în care mulți și-au schimbat obiceiurile alimentare. Astfel că excesul la care se pot supune, cu mesele îndestulate așa cum este tradiția, poate să pună presiune nu doar asupra sănătății, ci și a siluetei.

Carmen Brumă, ca de fiecare dată, are pregătit un set de sfaturi de care ar trebui să ținem cont pentru a avea sărbători, nu doar fericite, ci mai ales sănătoase și tihnite. 

”1. O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă.

Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, cartofi prăjiți, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansă de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.

2. Masa de seară ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete și să fie cu 2-3 ore înainte de a va culca. Datorită conținutului de fibre, senzația de sațietate va apărea mult mai repete și veți mânca mai puțin fără să percepeți acest lucru că pe o restricție.

3. Când încălziți sarmalele faceți-o într-un vas separat în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță. Nu uitați de ardeiul iute care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumați-l fără rețineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal., iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puțin orez are aprox. 100-150 cal.

Eu am făcut anii trecuți sarmale cu quinoa în loc de orez. Quinoa se digera ușor și are o cantitate mai mare de proteine în comparație cu orezul. Dacă sarmalele pe care le-ați consumat au fost foarte grase și combinate cu multă pâine sau mămăligă, puteți să beți după masă o cană cu ceai verde cald.

Conține antioxidanți, care împiedică formarea radicalilor liberi, și are un ușor efect diuretic și laxativ. Dacă adăugați și o plimbare în ritm alert timp de o oră, daunele excesului vor fi diminuate considerabil. Quinoa, cereala fără GLUTEN. Ce conține acest aliment MINUNE și cum o GĂTIM

4.Nu consumați fructe proaspete sau uscate și oleaginoase (caju, migdale, alune, arahide etc)  pe lângă dulciurile tradiționale ci ÎN LOC DE aceste. Dacă mâncați cozonac sau prăjituri renunțați la fructe.

Singura excepție e ananasul crud care intensifică arderile (nesemnificativ) și ajută digestia. Atenție, asta nu înseamnă că mâncați un ananas întreg după masă ci doar câteva cubulețe (30-50 grame). Ananasul topește kilogramele. Ce îl face atât de eficient

5. Mișcarea zilnică este singură soluție pe care o aveți dacă vreți să mâncați orice și să nu vă îngrășați”, a scris Carmen Brumă pe blogul său

Vezi și: Cum să scapi de astenia de primăvară în câțiva pași. Carmen Brumă: Nu vă bazați doar pe ciocolata neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel