Cum să nu te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă: Are legătură cu momentul zilei

Carmen Brumă are câteva sfaturi pentru a evita să ne îngrășăm în perioada Sărbătorilor.
Sărbătorile vin cu o serie de provocări, mai ales după perioada de post, în care mulți și-au schimbat obiceiurile alimentare. Astfel că excesul la care se pot supune, cu mesele îndestulate așa cum este tradiția, poate să pună presiune nu doar asupra sănătății, ci și a siluetei.
Carmen Brumă, ca de fiecare dată, are pregătit un set de sfaturi de care ar trebui să ținem cont pentru a avea sărbători, nu doar fericite, ci mai ales sănătoase și tihnite.
”1. O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă.
Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, cartofi prăjiți, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansă de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.
2. Masa de seară ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete și să fie cu 2-3 ore înainte de a va culca. Datorită conținutului de fibre, senzația de sațietate va apărea mult mai repete și veți mânca mai puțin fără să percepeți acest lucru că pe o restricție.
3. Când încălziți sarmalele faceți-o într-un vas separat în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță. Nu uitați de ardeiul iute care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumați-l fără rețineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal., iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puțin orez are aprox. 100-150 cal.
Eu am făcut anii trecuți sarmale cu quinoa în loc de orez. Quinoa se digera ușor și are o cantitate mai mare de proteine în comparație cu orezul. Dacă sarmalele pe care le-ați consumat au fost foarte grase și combinate cu multă pâine sau mămăligă, puteți să beți după masă o cană cu ceai verde cald.
Conține antioxidanți, care împiedică formarea radicalilor liberi, și are un ușor efect diuretic și laxativ. Dacă adăugați și o plimbare în ritm alert timp de o oră, daunele excesului vor fi diminuate considerabil. Quinoa, cereala fără GLUTEN. Ce conține acest aliment MINUNE și cum o GĂTIM
4.Nu consumați fructe proaspete sau uscate și oleaginoase (caju, migdale, alune, arahide etc) pe lângă dulciurile tradiționale ci ÎN LOC DE aceste. Dacă mâncați cozonac sau prăjituri renunțați la fructe.
Singura excepție e ananasul crud care intensifică arderile (nesemnificativ) și ajută digestia. Atenție, asta nu înseamnă că mâncați un ananas întreg după masă ci doar câteva cubulețe (30-50 grame). Ananasul topește kilogramele. Ce îl face atât de eficient
5. Mișcarea zilnică este singură soluție pe care o aveți dacă vreți să mâncați orice și să nu vă îngrășați”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.
-
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier01.09.2025, 19:56
-
-
-
-
De ce se răspândește cancerul. Cum apar metastazele pulmonare01.09.2025, 13:43
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima