Cum să prepari salata de ton. Ingredientul secret care o va face sănătoasă și gustoasă

Tonul este o importantă sursă de Omega-3. Ce să adaugi în salată pentru a fi sănătoasă și gustoasă.
Tonul este plin de proteine. În plus, tonul la conservă este un aliment ieftin. În ciuda acestor beneficii, s-ar putea să vă întrebați dacă conservele de ton sunt de fapt sănătoase și cât de mult este sigur să mâncați.
Tonul poate fi de mai multe feluri. În general, este o sursă excelentă de proteine, care este scăzut în grăsimi și calorii. Dacă tonul este în ulei sau apă, valoare nutrițională poate fi diferită. Conservele de ton în ulei tind să fie mai bogate în calorii și grăsimi decât conservele de ton în apă.
În general, conservele de ton tind să fie mai mari în sodiu decât în stare proaspătă. Cu toate acestea, numărul de calorii și cantitățile de grăsimi totale și grăsimi saturate depind de faptul dacă tonul este ambalat în ulei sau apă.
Conservele de ton ambalate în apă pot fi mai mari în acid docosahexaenoic (ADH). DHA este un tip de acid gras omega-3, care este deosebit de important pentru sănătatea creierului si a ochilor.
În plus, atât tonul proaspăt, cât și cel conservat sunt surse bune de mai multe vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina D, seleniu și iod.
Tonul, conținut ridicat de potasiu
Există multe tipuri diferite de ton disponibile în conserve.Tonul alb conține un nivel mai ridicat de potasiu decât alte tipuri de ton. Acest lucru se datorează faptului că tonul alb înoată în apă care este bogată în potasiu. O cutie de ton alb are aproximativ 270 mg de potasiu.
Unele branduri au doar 160 mg sau 120 mg de potasiu. Deci, asigurați-vă că citiți etichetele înainte de a cumpăra produse conservate.
Conservele de ton pot fi folosite în salate, sandvișuri și supe, ceea ce le face o modalitate ușoară de a obține aportul zilnic recomandat de minerale și vitamine.
Tonul, beneficii
Există multe beneficii ale consumului de conserve de ton. În special, este o sursă ieftină de proteine. De asemenea, se păstrează pentru o lungă perioadă de timp. Unele branduri pot dura 2-5 ani în cămară.
Consumul de conserve de ton vă poate ajuta în diete. Conservele de ton sunt scăzute în calorii, dar ridicate în proteine. Dietele bogate în proteine au fost asociate cu beneficii pentru pierderea în greutate, inclusiv sentimente crescute de plenitudine și pofte reduse.
În ciuda faptului că este sărac în grăsimi, tonul este încă considerat o sursă bună de acizi grași omega-3. Omega-3 sunt grăsimi alimentare esențiale care sunt benefice pentru sănătatea inimii, a ochilor și a creierului. Peștele este considerat o sursă importantă a acestor grăsimi sănătoase în dietă, deși puteți obține, de asemenea, omega-3 din alimentele vegetale, notează Healthline.
Vezi și: Alimentele pe care ar trebui să le consumi după mesele festive. Ciorba care taie greața
Cum să prepari o salată de ton sănătoasă și gustoasă
Fiecare gospodină are propriul stil de a prepara salata de ton perfectă. Totul depinde de gust. Numai că există un ingredient secret care face ca salata de ton să fie mult mai gustoasă, dar și sănătoasă.
Bucătarii adaugă un vârf de zahăr la salata de ton pentru a ”tăia” gustul pregnant al peștelui. Sună ciudat, dar un dram de zahăr taie aroma intensă, de pește a tonului, potrivit Huffington Post.
Adăugarea zahărului este valabilă în momentul în care prăjiți fileul de ton. Se adaugă un vârf de cuțit de zahăr în tigaia în care preparați tonul pe care urmează să îl folosiți la salată.
Zahărul va permite suprafeței peștelui să se caramelizeze la o temperatură cu aproximativ 100 de grade mai mică decât în cazul în care ar face acest lucru pe cont propriu. Acest lucru nu numai că oferă peștelui o crustă frumoasă, crocantă, dar păstrează interiorul umed și delicat.
După ce peștele este prăjit, îl mărunțiți și adăugați ingredientele pe care le preferați.
Trebuie să știi și:
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.