Cum să prepari salata de ton. Ingredientul secret care o va face sănătoasă și gustoasă

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
tonul - FOTO: Freepik@stockking
tonul - FOTO: Freepik@stockking

Tonul este o importantă sursă de Omega-3. Ce să adaugi în salată pentru a fi sănătoasă și gustoasă.

Tonul este plin de proteine. În plus, tonul la conservă este un aliment ieftin. În ciuda acestor beneficii, s-ar putea să vă întrebați dacă conservele de ton sunt de fapt sănătoase și cât de mult este sigur să mâncați.

Tonul poate fi de mai multe feluri. În general, este o sursă excelentă de proteine, care este scăzut în grăsimi și calorii. Dacă tonul este în ulei sau apă, valoare nutrițională poate fi diferită. Conservele de ton în ulei tind să fie mai bogate în calorii și grăsimi decât conservele de ton în apă.

În general, conservele de ton tind să fie mai mari în sodiu decât în stare proaspătă. Cu toate acestea, numărul de calorii și cantitățile de grăsimi totale și grăsimi saturate depind de faptul dacă tonul este ambalat în ulei sau apă.

Conservele de ton ambalate în apă pot fi mai mari în acid docosahexaenoic (ADH). DHA este un tip de acid gras omega-3, care este deosebit de important pentru sănătatea creierului si a ochilor.

În plus, atât tonul proaspăt, cât și cel conservat sunt surse bune de mai multe vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina D, seleniu și iod.

Tonul, conținut ridicat de potasiu

Există multe tipuri diferite de ton disponibile în conserve.Tonul alb conține un nivel mai ridicat de potasiu decât alte tipuri de ton. Acest lucru se datorează faptului că tonul alb înoată în apă care este bogată în potasiu. O cutie de ton alb are aproximativ 270 mg de potasiu.

Unele branduri au doar 160 mg sau 120 mg de potasiu. Deci, asigurați-vă că citiți etichetele înainte de a cumpăra produse conservate.

Conservele de ton pot fi folosite în salate, sandvișuri și supe, ceea ce le face o modalitate ușoară de a obține aportul zilnic recomandat de minerale și vitamine.

Vezi și: Durerile menstruale, dietă. Ce alimente îți pot ameliora simptomele și ce să nu consumi în perioada menstruației

Tonul, beneficii

Există multe beneficii ale consumului de conserve de ton. În special, este o sursă ieftină de proteine. De asemenea, se păstrează pentru o lungă perioadă de timp. Unele branduri pot dura 2-5 ani în cămară.

Consumul de conserve de ton vă poate ajuta în diete. Conservele de ton sunt scăzute în calorii, dar ridicate în proteine. Dietele bogate în proteine au fost asociate cu beneficii pentru pierderea în greutate, inclusiv sentimente crescute de plenitudine și pofte reduse.

În ciuda faptului că este sărac în grăsimi, tonul este încă considerat o sursă bună de acizi grași omega-3. Omega-3 sunt grăsimi alimentare esențiale care sunt benefice pentru sănătatea inimii, a ochilor și a creierului. Peștele este considerat o sursă importantă a acestor grăsimi sănătoase în dietă, deși puteți obține, de asemenea, omega-3 din alimentele vegetale, notează Healthline.

Vezi și: Alimentele pe care ar trebui să le consumi după mesele festive. Ciorba care taie greața

Cum să prepari o salată de ton sănătoasă și gustoasă

Fiecare gospodină are propriul stil de a prepara salata de ton perfectă. Totul depinde de gust. Numai că există un ingredient secret care face ca salata de ton să fie mult mai gustoasă, dar și sănătoasă.

Bucătarii adaugă un vârf de zahăr la salata de ton pentru a ”tăia” gustul pregnant al peștelui. Sună ciudat, dar un dram de zahăr taie aroma intensă, de pește a tonului, potrivit Huffington Post.

Adăugarea zahărului este valabilă în momentul în care prăjiți fileul de ton. Se adaugă un vârf de cuțit de zahăr în tigaia în care preparați tonul pe care urmează să îl folosiți la salată. 

Zahărul va permite suprafeței peștelui să se caramelizeze la o temperatură cu aproximativ 100 de grade mai mică decât în cazul în care ar face acest lucru pe cont propriu. Acest lucru nu numai că oferă peștelui o crustă frumoasă, crocantă, dar păstrează interiorul umed și delicat. 

După ce peștele este prăjit, îl mărunțiți și adăugați ingredientele pe care le preferați.

Trebuie să știi și: 

Nu mai luați medicamente cu suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. Bogdan Georgescu, avertisment: A fost demonstrat CLAR

Sindromul de anorexie cașexie. Cancerele care afectează pofta de mâncare. Georgescu: Carnea se topește și se transformă în apă. Tumora dă o adevărată FURTUNĂ metabolică

Peștele periculos pentru sănătate. "Pot apărea afecțiuni oncologice, neurologice și intoxicații". Descoperire teribilă făcută pe românii care-l mănâncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel