Cum să slăbești cu doar 2 sesiuni de exerciții pe săptămână. Antrenamentele zilnice nu pot garanta mereu rezultate

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Antrenamente Foto: Freepik
Antrenamente Foto: Freepik

Exercițiile fizice doar o dată sau de două ori pe săptămână ar putea da rezultate comparabile cu antrenamentele regulate dacă sunt efectuate corect.

Un nou studiu publicat în revista Obesity a descoperit că antrenamentul o dată sau de două ori pe săptămână poate duce la scăderea în greutate. Studiul a constatat că cei care își condensează regimul de fitness la una sau două sesiuni pe săptămână ar putea obține o pierdere în greutate similară cu cea a celor care fac exerciții fizice mai regulate.

Experții sugerează că persoanele care se antrenează o dată sau de două ori pe săptămână au mai mult timp pentru recuperare și ar putea fi capabile să se antreneze mai intens.

De asemenea, studiul a constatat că și "weekend warriors" pot pierde în greutate în mod similar cu cei care fac exerciții fizice în mod regulat, dar pierderea în greutate pentru aceste persoane a avut loc în special atunci când au respectat recomandările Organizației Mondiale a Sănătății de 150 de minute pe săptămână.

"La un nivel înalt, acest studiu reafirmă vechea zicală despre activitatea fizică și sănătate: orice activitate este mai bună decât nicio activitate", a declarat într-un comunicat de presă Dr. Beverly Tchang, profesor asistent de medicină clinică la Weill Cornell Medicine. "Principala concluzie, totuși, este că oamenii ar trebui să fie activi în orice mod care se potrivește stilului lor de viață", a continuat Dr. Tchang.

Vezi și: Cele mai bune surse de proteine. Nu ajută doar mușchii, promovează sațietatea și gestionează greutatea

Cum exercițiile fizice de 1-2 ori pe săptămână pot duce la pierderea în greutate

Tejal Patel, un antrenor personal, nu este șocat de concluziile studiului. Ea a precizat că este esențial să ne amintim că studiul nu arată nicio variație în ceea ce privește reducerea greutății între luptătorii de weekend și cei care fac exerciții fizice regulate.

"Studiul îi compară pe luptătorii de weekend cu persoanele inactive, demonstrând că o anumită activitate va fi întotdeauna mai bună decât lipsa de activitate. Cu toate acestea, nu există niciun indiciu cu privire la care grup - războinicii de weekend sau cei care fac exerciții regulate - a obținut cel mai mare procent de pierdere de grăsime", a declarat Patel.

Este posibil ca exercițiile fizice de una sau două ori pe săptămână să nu fie la fel de eficiente ca exercițiile fizice mai regulate, dar sunt totuși promițătoare pentru pierderea în greutate. Exercițiile fizice ard calorii și contribuie la dezvoltarea masei musculare, ceea ce duce la pierderea de grăsime. Potrivit Healthline, persoanele pot avea mai mult timp pentru a se odihni, ceea ce le permite să se antreneze mai intens în timpul sesiunilor de exerciții.

Vezi și: Dieta care crește durata de viață și micșorează talia. Contribuie la scăderea riscului de sindrom metabolic

Foto: Freepik @prostock-studio

Limitări și provocări pentru persoanele active în weekend

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, dar nu este de preferat să păstrăm toată activitatea pentru weekend-uri din cauza evenimentelor sociale.

Nutriția joacă un rol semnificativ în stimularea pierderii de grăsime, în timp ce antrenamentul regulat optimizează forma și încurajează pierderea de grăsime în detrimentul pierderii de greutate.

Prin urmare, este esențial să menții o rutină consistentă pe parcursul săptămânii pentru a păstra impulsul și motivația.

Cum să profiți la maximum de exercițiile fizice una-două zile pe săptămână

Anne Iarchy, antrenor personal și antrenor de pierdere în greutate sugerează că durata și intensitatea antrenamentului depind de tipul de exercițiu și de nivelul de pregătire fizică. Începătorii ar trebui să înceapă cu antrenamente mai scurte și să crească treptat intensitatea. Pentru cei care au timp limitat, cel mai bine este antrenamentul de forță cu ceva cardio.

Patel sugerează adaptarea abordării în funcție de faptul dacă te antrenezi două zile la rând sau dacă ai o zi sau două între ele pentru a te recupera. Pentru două zile neconsecutive, țintește la două sesiuni de forță pentru întregul corp, care să acopere toate grupele musculare majore și accesorii, fără a petrece mai mult de o oră pe această porțiune.

Dacă te antrenezi două zile consecutive, lucrează la o împărțire a părții superioare a corpului și a părții inferioare a corpului pentru a antrena părți diferite ale corpului în fiecare zi, permițând ca fiecare grup muscular să fie obosit fără a afecta zilele de antrenament ulterioare. Anne Iarchy sugerează împărțirea fiecărui antrenament în exerciții de împingere și de tragere pentru a lucra diferite grupe musculare pentru a evita rănirea și a permite suficient timp pentru recuperare.

A începe încet și a construi noi obiceiuri în timp este crucial, în special pentru începători. Încălzește-te cu 5-10 minute de exerciții cardio înainte de a începe antrenamentul de forță divizată și ia în considerare înscrierea la câteva ședințe cu un antrenor personal pentru a obține un program adecvat pentru nivelul tău de fitness și forță.

Acest studiu contestă presupunerea că antrenamentele zilnice la sală sunt necesare pentru pierderea în greutate. Acesta sugerează că orice creștere a mișcării poate contribui la eforturile de pierdere în greutate. Studiul subliniază faptul că pierderea în greutate nu este imediată și că este rezultatul unor exerciții fizice consecvente, al alimentației și al somnului. Consecvența cu exercițiile fizice, nutriția și somnul este esențială pentru a obține rezultate în ceea ce privește pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel