Cum slăbești în timpul perimenopauzei

Obezitate
Obezitate

Modificările care apar în timpul perimenopauzei pot fi incomode și frustrante pentru multe femei. Perioadele menstruale mai grele și simptomele premenstruale mai accentuate, transpirațiile nocturne și bufeurile, migrenele și schimbările de dispoziție sunt printre efectele fizice și emoționale ale acestei perioade, care are loc înainte de menopauză. În plus, este posibil să descoperiți că vă îngrășați mai ușor în această perioadă.

O dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice nu vă pot ajuta doar să vă pierdeți kilograme în plus, dar vă pot ajuta, de asemenea, să gestionați unele dintre celelalte simptome, notează Livestrong. 

 

Mănâncă suficient, dar nu prea mult

Echilibrarea aportului caloric pentru o gestionare sănătoasă a greutății este importantă în orice etapă a vieții tale, iar menținerea aportului de calorii sub necesarul caloric va încuraja pierderea în greutate. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, femeile moderat active la vărsta de 40 și 50 au nevoie de aproximativ 2.000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea. Pentru a pierde în greutate într-un ritm sigur și durabil de 1 până la 2 kilograme pe săptămână, reduceți aportul caloric, creșteți nivelul de activitate sau faceți o combinație a ambelor pentru a crea un deficit zilnic de 500 până la 1.000 de calorii.

Detalii despre dietă

Aproape la fel de importantă ca numărul de calorii consumate este ceea ce oferă aceste calorii. Când vă reduceți aportul de calorii, asigurați-vă că acestea provin din alimente care furnizează toți nutrienții de care are nevoie organismul dvs., în special acei nutrienți care sunt importanți pentru organismul dvs. în timpul perimenopauzei. Fructele și legumele proaspete furnizează vitamine, minerale, fibre și fitonutrienți. Fibra vă ajută să vă umpleți și să vă păstrați plin, astfel încât să vă simțiți satinat cu mai puțină mâncare. Surse de proteine slabe, cum ar fi puiul, peștele și fasolea, ajută, de asemenea, să-ți păstrezi burta plină, deoarece proteina este un nutrient mai satioasă decât carbohidrații sau grăsimile, potrivit unui studiu publicat în 2008 de „American Journal of Clinical Nutrition". Completați dieta cu lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cereale integrale, nuci și semințe.

Alimente importante

În timp ce vă reduceți aportul de calorii, concentrarea pe anumite alimente poate ajuta la pierderea în greutate și care pot reduce simptomele perimenopauzei. Dieteticiana Kate Geagan recomandă consumul de alimente bogate în omega-3, precum somon, nuci și semințe de in pentru a sprijini o stare de spirit sănătoasă. Geagan sugerează, de asemenea, îmbunătățirea aportului de leguminoase, inclusiv fasole și linte, pentru că oferă un plus de fibre și proteine. Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii și promovează sațietatea pentru pierderea în greutate, proteinele și fibrele ajută la reglarea zahărului din sânge după mese, pentru a evita modificările de dispoziție. De asemenea, sunt bogate în vitamine B-6 și folat, despre care Geagan spune că sunt cofactori pentru enzimele necesare metabolismului estrogenului.

Alimentele de evitat și mișcarea

Evitarea anumitor alimente poate fi la fel de importantă pentru pierderea în greutate și reducerea simptomelor perimenopauzei ca și consumul altor alimente. Alimente precesate cu zaharuri adaugate, cofeina si alcoolul, iti pot înrăutăți starea de spirit, spune Geagan. Aceste alimente sunt, de asemenea, pline de calorii goale care vor adăuga centimetri pe talia ta. Pentru a accelera în continuare pierderea în greutate și pentru a vă îmbunătăți starea de spirit, exercițiile fizice regulate sunt esențiale. Expertul de fitness Maria Luque recomandă femeilor exerciții de 60 de minute în fiecare zi. Efectuați exerciții cardio la o intensitate moderată și implicați-vă în antrenamente de rezistență sau Pilates pentru a susține densitatea osoasă sănătoasă, recomandă Luque.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel