Cum trebuie să mănânci la all inclusive. Mihail Pautov: Satură-te

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
all inclusive - FOTO: Freepik@rawpixel.com
all inclusive - FOTO: [email protected]

Cum trebuie să mănânci la all inclusive. Cu ce trebuie, de fapt, să începi.

Cum trebuie să mănânci la all incluse. Fie că este vorba de degustarea unor preparate exotice din bucătăria locală, fie că vă croiți drum prin meniul extins de cocktailuri de la barul de pe plajă sau că vă bucurați de înghețata de după-amiază la piscină, cei mai mulți dintre noi ronțăim și sorbim o mulțime de bunătăți în timpul vacanței.

Dr. Mihail Pautov a explicat cum trebuie să mâncăm la all inclusive.

”Când ești la all inclusive și ai toate aceste dulciuri la bar și vrei să te abții, încearcă să începi cu fructele. Satură-te cu fructe pentru că sunt tot dulciuri, au zahăr, dar e mult mai bun. Dacă mai ai puțin loc după, mănâncă și dulce, dar începe cu fructele”, a explicat dr. Mihail Pautov, într-un reel postat pe Facebook.

Vezi și: La ce să ai mare grijă când mănânci castraveți covăsiți. Te pot îmbolnăvi grav

Ce trebuie să știi despre conceptul all inclusive

Fără îndoială, unul dintre cele mai bune lucruri legate de o escapadă relaxantă de vară este răsfățul care vine odată cu ea. Dar dacă faceți totalul conținutului caloric al tot ceea ce mâncați în timp ce vă bucurați de soare, s-ar putea să aveți o surpriză.

Potrivit Vivotion.com, dieta zilnică a unei persoane care se bucură de mâncarea și băuturile oferite de un hotel all-inclusive ar putea însuma peste 8.000 de calorii și 300 g de grăsimi.

Dacă sunteți suficient de norocoși să zburați timp de două săptămâni, consumând această cantitate în fiecare zi, timp de două săptămâni, ați putea înghiți 110.000 de calorii și 4,5 kg de grăsime.

Vezi și: Encefalita arbovirală: cauze, simptome și prevenție. La ce să ai grijă când pleci în vacanță

NHS recomandă o dietă sănătoasă și echilibrată de 2.500 sau 2.000 de calorii pe zi pentru bărbați și, respectiv, femei, dar cei care își petrec vacanța în regim all-inclusive ar putea cu ușurință să fi mâncat mult mai mult decât atât până la ora prânzului, potrivit Woman and Home.

Un mic dejun complet ar putea adăuga peste 1.500 de calorii înainte de a vă aplica crema de protecție solară și de a merge la piscină.

După un prânz sățios, gustări precum chipsuri și nuci, plus bunătăți înghețate cremoase, stropite cu alcool și cocktailuri încărcate cu zahăr, ar putea adăuga cu ușurință alte mii de calorii.

După o zi în care abia dacă se mișcă de pe șezlong, călătorii se îndreaptă adesea spre o masă extravagantă de seară.

Vezi și: Ce este laptele UHT și ce proprietăți are. Cât rezistă și care este diferența față de laptele pasteurizat

O cină cu trei feluri de friptură și cartofi prăjiți, o mulțime de garnituri delicioase, un desert bogat, însoțit de bere și vin în timpul nopții ar putea contribui la un total zilnic de peste 8.000 de calorii înainte de a merge la culcare pentru a se odihni înainte de o nouă zi pe plajă.

”Gama largă de alimente și băuturi disponibile într-o stațiune all-inclusive este despre alegere și comoditate, nu o provocare calorică. La fel ca în tot restul anului, îi încurajăm pe britanici să se întrebe ”există o opțiune mai sănătoasă disponibilă care să îmi placă?

Poate fi util să se ia în considerare controlul porțiilor și frecvența gustărilor și într-o vacanță all inclusive. Poate că trebuie să vă întrebați dacă ochii sunt mai mari decât burta, sau ”sunt cu adevărat atât de înfometat sau pur și simplu încerc să-mi fac rost de bani?”, a explicat un purtător de cuvând al Vivotion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel