Cum trebuie să stai pe toaletă când ai scaun. Greșeala pe care ai făcut-o toată viața. Trucul cu prosopul pe care să-l faci de acum pentru sănătatea intestinului

Monika Baciu |
Data publicării:
cum trebuie sa stai pe toaleta cand ai scaun - FOTO: tayhifi5
cum trebuie sa stai pe toaleta cand ai scaun - FOTO: tayhifi5

Cum trebuie să stai pe toaletă când ai scaun. Modul greșit pe care l-ai urmat toată viața.

Cum trebuie să stai pe toaletă când ai scaun. Modul greșit pe care l-ai urmat toată viața Dr. Rajan, chirurgul NHS, a împărtășit într-un videoclip TikTok vizionat de 150.000 de persoane, cum trebuie să stăm când avem scaun.

El a sfătuit să se aplece în față și să se ghemuiască, ridicând genunchii deasupra șoldurilor. Pentru că obiceiurile noastre moderne de toaletă ar putea să ne împiedice să ne golim corect intestinele, a dezvăluit un medic de top.

Potrivit doctorului Karan Rajan, chirurg al NHS din Dorset, șederea pe toaletă poate cauza îndoirea colonului, ceea ce vă poate provoca o tensiune.

În schimb, aplecarea în față și ghemuirea creează ”o ieșire mai ușoară” a materiilor fecale.

Vezi și: La ce boli ești predispus în funcție de zodie. Zodia cu cele mai mari probleme la inimă și zodia care poate face ulcer

Cum să îți golești corect intestinul

Aruncând bomba pe TikTok, într-un videoclip vizionat de aproape 150.000 de ori, el a sfătuit oamenii să se concentreze asupra abdomenului și coapselor.

”Concentrează-te asupra unghiurilor, în special asupra unghiului dintre abdomen și coapse. Faceți ca acesta să fie cât mai mic posibil”, a spus dr. Karan Rajan.

Potrivit chirurgului NHS, Dr. Karan Rajan, șederea pe toaletă poate provoca îndoirea colonului, lăsându-vă încordați. În schimb, aplecarea în față și ghemuirea creează ”o ieșire mai lină”.

Alternativ, pentru a obține o ușoară înălțare, picioarele ar putea fi așezate pe un prosop rulat, a sugerat medicul.

”Această mișcare combinată deblochează o abilitate importantă. Combinați acest lucru cu ridicarea călcâielor, astfel încât să vă sprijiniți pe vârfurile picioarelor. Acest lucru vă pune într-o ușoară flexie a șoldurilor și vă pune genunchii ușor deasupra șoldurilor. 

Puborectalul - mușchiul care înconjoară rectul - este acum relaxat, ceea ce face ca rectul să se îndrepte și vă oferă o ieșire mai ușoară. Puteți reduce acest unghi al trunchiului coapsei înclinându-vă în față atunci când eliberați materiile fecale.

Combinați acest lucru cu ridicarea călcâielor, astfel încât să vă sprijiniți pe vârfurile picioarelor. Acest lucru vă pune într-o ușoară flexie a șoldului și vă pune genunchii ușor deasupra șoldurilor”, a sugerat el, potrivit Daily Mail.

Vezi și: Fața, oglinda sănătății. Ce boli putem avea în funcție de aspectul feței. Ruxandra Constantina: Tragem semnalul de alarmă

Statul ghemuit ajută la golirea intestinelor

Cercetările au sugerat, de asemenea, că statul ghemuit este o tehnică superioară în a ajuta la golirea intestinelor. Potrivit unui studiu din 2012 publicat în jurnalul Digestive Diseases and Sciences, cei care s-au ghemuit pe o toaletă de 12 inci au avut nevoie în medie de 51 de secunde pentru a-și elibera intestinele.

Între timp, cei care au stat jos au înregistrat un timp mediu de 130 de secunde. În 2019, cercetătorii de la Ohio State University din SUA au descoperit, de asemenea, că utilizarea unui scaun de baie ar putea ajuta. 

Analizând mai mult de 1.000 de mișcări intestinale, cercetătorii au descoperit că 90% dintre persoanele care au folosit dispozitive de modificare a posturii de defecare - cunoscute sub numele de Squatty Potty's - s-au încordat mai puțin, iar 71% au raportat mișcări intestinale mai rapide. 

Obiceiurile intestinale normale variază de la persoană la persoană, recomandă NHS. Dar nu ar trebui să eliminați mai puțin de trei scaune pe săptămână sau mai mult de trei pe zi.

Scaunele ar trebui, de asemenea, ”să fie moi și ușor de eliminat”, adaugă serviciul de sănătate britanic. Această recomandare vine în contextul în care cel mai mare studiu realizat vreodată asupra obiceiurilor intestinale ale britanicilor a dezvăluit în aprilie că unul din 400 de britanici face caca mai puțin de o dată pe săptămână.

În urma analizei obiceiurilor de toaletă din Marea Britanie, s-a constatat că 13% dintre oameni suferă atât de mult din cauza sănătății intestinelor și a intestinelor, încât acest lucru le afectează viața de zi cu zi.

O altă cifră dură a arătat că aproape un sfert dintre femei sunt constipate (23%), în comparație cu doar 13% dintre bărbați.

Vezi și: Medicament pentru COVID, retras din UE. Pastila a avut de suferit după ce s-a constatat că are o eficacitate de doar 30%

Ce este incontinența intestinală

Incontinența intestinală, sau incontinența fecală, este atunci când aveți probleme în a vă controla intestinele. 

Este posibil să aveți o problemă dacă:

- aveți impulsuri bruște de a face caca pe care nu le puteți controla

- vă murdăriți fără să vă dați seama că aveți nevoie la toaletă

- aveți uneori scurgeri de materii fecale - de exemplu, când aveți gaze

Vezi și: Madonna, la terapie intensivă, din cauza unei infecții bacteriene grave. Cum se manifestă această infecție: Toată lumea credea că o putem pierde

- se întâmplă în fiecare zi sau din când în când - un ”accident” izolat, când aveți diaree, nu reprezintă de obicei o problemă

- vă afectează viața de zi cu zi - de exemplu, vă împiedică să socializați

Este posibil să aveți și alte simptome, cum ar fi constipație, diaree, vărsături sau balonare.

Consultați un medic de familie dacă aveți dificultăți în a vă controla intestinele. Tratamentul poate ajuta la îmbunătățirea incontinenței și la reducerea impactului pe care îl are asupra vieții dumneavoastră. Cel mai bun tratament pentru dvs. depinde de ceea ce cauzează problema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel