Dahna, aplicația care îți personalizează dieta mediteraneană. Slăbit inteligent

Comunicate |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta
Dieta

Dahna este o nouă aplicație pe mobil, creată de cardiologi, care poate adapta personalizat dieta mediteraneană în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea, sexul și indicele de masă corporală al unei persoane. Iată cum funcționează ea: 

Dahna este o nouă aplicație originală, dedicată adoptării de către publicul larg a dietei mediteraneene, recunoscută unanim de Societățile Medicale Profesionale din întreaga lume ca fiind cea mai sănătoasă dietă. Are variantă în limba română și este concepută de cardiologii de la Cardioscience.

Valoarea recunoscută a dietei meditareene în prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli netransmisibile (obezitate, diabet,cancer) a determinat includerea acesteia, în anul 2013, pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural al umanităţii (UNESCO).

Dahna, de fapt prescurtarea de la „diet according to the healthy nutritional approach" (dieta potrivit abordării nutriționale sănătoase), este o aplicație pe mobil care întrunește caracteristicile ideale ale unei aplicații concepută pentru adoptarea rapidă a unei diete sănătoase:

Cum a fost construită

1. Este construită în conformitate cu recomandările Societăților internaționale de prestigiu (European Society of Cardiology, European Association of Preventive Cardiology, American Coolege of Cardiology, American Heart Association);

2. Are la bază profilul metabolic al utilizatorului;

3. Oferă direct meniuri preformate din cele peste 200 de rețete incluse;

4. Configurează automat lista ingredientelor și cantităților necesare realizării meniurilor;

6. Economisește timpul utilizatorului;

7. Protejează bugetul utilizatorului de cheltuieli inutile;

8. Este foarte prietenoasă.

Cum funcționează dahna, pas cu pas

Practic, o persoană descarcă aplicația, își creează contra cost un cont, în care specifică nume, prenume, vârstă, greutate, înălțime și sex, iar imediat după aplicația îi calculează indicele de masă corporal și câte calorii ar trebi să mănânce pe zi ca să slăbească și să aibă o dietă sănătoasă, și selectează din cele peste 200 de variante de meniuri cele care se încadrează în valorile calorice recomandate. Fiecare meniu zilnic conține câte o variantă pentru mic dejun, prânz și cină, plus două gustri între ele. Apoi, la fiecare fel de mâncare este atașată și rețeta – modul de preparare, ingredientele și timpul de preparare, dar și caloriile pentru fiecare produs și per total. În plus, dacă utilizatorul alege din un meniu zilnic din lista personalizată, aplicația creează și o listă de produse (la fiecare sunt specificate și cantitățile) de care are nevoie pentru a-l pregăti.

„Practic, întregul proces de alegere nu depășește 5 minute. După introducerea datelor personale, dahna selectează automat o listă de meniuri a căror valoare calorică se situează în limitele conforme cu profilului metabolic al utilizatorului. Acesta nu trebuie decât să aleagă din această listă meniurile preferate. Lista ingredientelor necesare pentru aceste meniuri este generată automat pe sortimente și cantități. Din acest moment utilizatorul poate pleca la supermarket cu lista de ingrediente organizată distinct pe diferitele raioane ale supermarket- ului. În felul acesta utilizatorul ajunge la supermarket știind exact de ce ingrediente are nevoie și de cantitățile necesare și se va deplasa țintit la raioanele respective fără a mai pierde timp inutil. La întoarcerea acasă utilizatorul nu trebuie să facă altceva decât să își prepare meniurile pe baza rețetelor corespunzătoare meniurilor alese, rețete existente detaliat în aplicație", explică realizatorii dahna, într-un comunicat de presă.

Cel mai lung timp de preparare al unei retete nu depășește 30 de minute. „Cumulând toate aceste caracteristici, dahna economisește timp prețios pentru utilizatori, anulează cheltuielile inutile oferind în același timp o dietă sănătoasă, extrem de utilă tuturor celor care doresc să aibă o viață activă, ferită de boli cardiovasculare și/sau de alte boli nontransmisibile", arată realizatorii.

Educație pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Cardioscience este o platformă online realizată de carediologi români, care a fost lansată în februarie 2018, având drept obiectiv educația în domeniul prevenirii și combaterii bolilor cardiovasculare.

Aceste boli reprezintă principala problemă de sănătate peste tot în lume, inclusiv în România. „Aproximativ 60% dintre decesele anuale din România sunt datorate bolilor cardiovasculare. Cauza principală a acestei situații o reprezintă lipsa programelor educative în prevenirea și combaterea factorilor majori de risc pentru bolile cardiovasculare (fumatul, hipertensiunea arterială, sedentarismul și hipercolesterolemia). În aceste condiții fondarea, de către noi, a Cardioscience a fost consecința firească a conștientizării acestei situații dramatice în care se află starea de sănătate a populației României", se arată în comunicat.

Cardiologii de la Cardioscience au susținut conferințe educative pentru publicul larg și a produs mai multe materiale scrise și audio-video pe tema prevenirii și combaterii bolilor cardiovasculare. Pentru profesioniștii în medicină Cardiosciencea creat CardioQuiz, ECGQuiz și CardioCafe, drept rubrici permanente dedicate prezentării, discuțiilor și dezbaterilor pe marginea cazurilor clinice și/sau a ultimelor achiziții în domeniul cardiologiei și nu numai. Cardioscience creează, de asemenea și cărți de specialitate dedicate profesioniștilor în cardiologie. Toate aceste materiale sunt activ promovate pe rețelele de socializare.

Aplicația dahna este prima componentă a CARDIOHEALTH CARDIOSCIENCE SYSTEM, un sistem integrat de aplicații dedicate acoperirii tuturor verigilor componente ale unui stil de viață sănătos. Poate fi descărcată pe sistemele de operare ANDROID, iar începâd cu 8 Iulie 2019 aplicația va fi disponibilă și în sistem IOS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel