Dansul: de ce ar trebui să îl practice mai mult bătrânii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Relațiile sociale îi ajută pe bătrâni
Relațiile sociale îi ajută pe bătrâni

Dansul pare că are cel mai evident efect de menținere a mobilității persoanelor în vârstă. Ultimul studiu arată rezultate surprinzătoare asupra bătrânilor.

Un nou studiu publicat în Jurnalul Scandinav de Medicină și Știință în Sport a examinat efectele potențiale ale 16 tipuri diferite de exerciții pentru reducerea dizabilității în viață de zi cu zi la femeile în vârstă.

Studiul prospectiv a înscris la început 1.003 de femei japoneze mai în vârstă, care nu aveau dizabilotăți în executarea activităților zilnice. În cadrul sondajului de bază, toți participanții au fost întrebați dacă au participat sau nu la oricare din cele 16 tipuri de exerciții, printr-un interviu față în față.

Participanții au fost urmărițipe parcursul a opt ani de studiu. Cercetătorii au definit incapacitatea de a face diferite activități zilnice ca o dependență în cel puțin o sarcină zilnică (mers, mâncare, îmbăiat, îmbrăcat sau toaletă).

Dansul schimbă mobilitatea

Dizabilitatea în activitățile zilnice a fost observată la 130 de participanți (13%) în timpul monitorizării. După ajustarea rezultatelor cu datele celor care au făcut dans în această perioadă, rezultatul a fost asociat cu o probabilitate semnificativ mai scăzută, cu 73%, de a dezvolta dizabilitatea în activitățile zilnice. Nu au existat asocieri semnificative între alte tipuri de exerciții și dizabilitatea de a face activitățile de zi cu zi.

„Deși nu este clar de ce, dansul singur a redus riscul de dizabilitate în activitățile zilnice. Dansul necesită nu numai echilibrul, forța și capacitatea de anduranță, ci și abilitatea cognitivă: adaptabilitatea și concentrarea pentru a se deplasa în funcție de muzică și partener, simț artistic pentru mișcare grațioasă și fluidă. Și memorie pentru coregrafie”, a spus autorul principal, Dr. Yosuke Osuka, de la Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo. „Credem că aceste diferite elemente pot contribui la superioritatea dansului în menținerea unei capacități mai mari a rezolvării activităților zilnice.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel