De ce articulațiile sportivilor îmbătrânesc mai repede

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Sportivii fac crampe musculare de obicei când fac brusc un efort foarte mare
Sportivii fac crampe musculare de obicei când fac brusc un efort foarte mare

Medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical de ce articulațiile sportivilor ”îmbătrânesc” mai repede.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie, a vorbit despre afecțiunile pe care le pot dezvolta sportivii. Acesta a spus că articulațiile sportivilor de performanță ”îmbătrânesc mai repede”. ”Da, pe de o parte este un sindrom de overuse (utilizare excesivă), pe de altă parte - accidentele sportive pe care le au de-a lungul carierei”, afirmă medicul Liviu Ojoga.

Sanador

Halterofilii, tenismenii și canatorii sunt acei sportivi predispuși la afecțiuni la umărului. Medicul Ojoga a explicat că sunt două mari categorii de afecțiuni ale umărului. Prima este cea a afecțiunilor traumatice, de tip traumatologic sportiv. Acestea apar la pacienții tineri, spune dr Liviu Ojoga. Potrivit acestuia, cele mai întâlnite boli traumatologice sunt luxațiile de umăr, fracturi și leziuni tendinoase. A doua categorie de afecțiuni ale umărului sunt leziunile degenerative - aici este vorba de patologia vârstei a treia - care sunt compuse din leziuni cartilaginoase, artroză care poate apărea la nivelul umărului, nu doar a șoldului sau a genunchilor.

Medicul Liviu Ojoga, specialist în Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic Sanador din București a vorbit și despre motivul pentru care tenismeni faimoși ca Federer sau Nadal nu fac niciodată leziuni ale coafei rotatorilor - puteți vedea în video-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel