De ce dieta Keto pentru slăbit este practic cea mai rea

Probabil că vei scăpa de câteva kilograme la început, dar unii medici sunt de părere că ar trebui să stai departe de dieta keto.

Dieta ketogenică presupune un meniu alimentar cu un conținut ridicat de grăsimi și scăzut de carbohidrați. Ideea este că organismul intră în cetoză, unde arde grăsimi (și îți descompune grăsimile în corpuri cetonice) în loc de carbohidrați. Mulți oameni care țin o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați nu sunt capabili să mențină cetoza sau să rămână acolo foarte mult timp, deoarece este greu să te abții de la carbohidrați.

Recent, a fost votată a doua cea mai proastă dietă de către US News & World Report, în mare parte pentru că nu există nicio știință care să o susțină și nu este durabilă. 

Această scădere rapidă în greutate este ceea ce face dieta Keto atât de populară. Și, deși poate fi dificilă la început, regulile sunt destul de simple. Cu toate acestea, medicii nutriționiști nu o recomandă. 

În primul rând, nu este indicată o dietă care elimină grupuri de alimente. Când nu mănânci cereale și îți limitezi serios aportul de fructe, legume și produse lactate pentru a menține carbohidrații reduși, este foarte ușor să pierzi nutrienții-cheie. Fibrele, vitaminele, mineralele și antioxidanții se găsesc în alimentele bogate în carbohidrați. Este un motiv pentru care gripa ceto este atât de frecventă. Electroliții tăi (sodiu, potasiu, magneziu) tind să scadă pe măsură ce corpul tău se obișnuiește cu cetoza și ai tăiat din multe alimente care livrează acele minerale.

Este greu să ții dieta Keto pentru o lungă perioadă de timp. De îndată ce spui NU anumitor alimente, corpul tău le dorește mai mult. Evitarea carbohidraților înseamnă că spui adio covrigilor, pizza și brioșelor, care vor arăta mai atrăgătoare odată ce renunți la dietă. 

Singurul lucru bun la dieta Keto este că poate ajuta oamenii să se teamă mai puțin de grăsime. Există o mulțime de alimente sănătoase, bogate în grăsimi - avocado, nuci, unt, semințe, ulei de măsline, măsline - de care oamenii încă se tem, din cauza nebuniei cu conținut scăzut de grăsimi din ultimele decenii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel