De ce mersul pe jos e atât de sănătos

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului

Un studiu recent susține că mersul pe jos - fie și doar 15 minute zilnic - poate adăuga ani la viață.

Studiile arată că timpul în natură reduce stresul, stimulează fericirea și autocontrolul și îi face pe oameni mai creativi. O cercetare recentă susține că doar 15 minute de mers pe jos zilnic poate adăuga ani la viață.

"În limbajul de zi cu zi numim această drumeție", arată inc.com. Cartea unui neurolog, Daniel Levitin, recomandă oamenilor să facă mai multă mișcare în aer liber, în natură deoarece aceste exerciții ajută la menținerea tânără a creierului. Puteți face o plimbare. În cartea amintită este cuprins un interviu cu Jill Suttie, de la Centrul de Științe Bune ale UC Berkeley, în care sunt amintite avantajele unei excursii: menține tânăr și în formă creierul, drumeția oferă avantaje cognitive unice.

"Oamenii de știință nu sunt singurii experți care au cântărit cu privire la avantajele obținerii unui traseu. O mulțime de creativi și gânditori mărturisesc și faptul că plimbările lungi în natură au o putere unică de a disloca ideile noi din creierul tău", potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel