De ce mersul pe jos e atât de sănătos

Adisa Codruț / 05 feb 2020 / 09:20
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului

Un studiu recent susține că mersul pe jos - fie și doar 15 minute zilnic - poate adăuga ani la viață.

Studiile arată că timpul în natură reduce stresul, stimulează fericirea și autocontrolul și îi face pe oameni mai creativi. O cercetare recentă susține că doar 15 minute de mers pe jos zilnic poate adăuga ani la viață.

"În limbajul de zi cu zi numim această drumeție", arată inc.com. Cartea unui neurolog, Daniel Levitin, recomandă oamenilor să facă mai multă mișcare în aer liber, în natură deoarece aceste exerciții ajută la menținerea tânără a creierului. Puteți face o plimbare. În cartea amintită este cuprins un interviu cu Jill Suttie, de la Centrul de Științe Bune ale UC Berkeley, în care sunt amintite avantajele unei excursii: menține tânăr și în formă creierul, drumeția oferă avantaje cognitive unice.

"Oamenii de știință nu sunt singurii experți care au cântărit cu privire la avantajele obținerii unui traseu. O mulțime de creativi și gânditori mărturisesc și faptul că plimbările lungi în natură au o putere unică de a disloca ideile noi din creierul tău", potrivit sursei citate.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy