De ce să adaugi coajă de portocală la murături. Ce efecte senzaționale are asupra gustului și cum îți influențează sănătatea

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce sa adaugi coaja de portocala la muraturi - FOTO: Freepik
de ce sa adaugi coaja de portocala la muraturi - FOTO: Freepik

De ce să adaugi coajă de portocală la murături. Cu siguranță nu te-ai fi gândit la așa ceva, dar există un motiv pentru care unele gospodine adaugă puțină coajă de portocală la murături.

De ce să adaugi coajă de portocală la murături. Acest condiment pentru murături este o abatere amuzantă de la amestecul tradițional, cu mult amestec de mărar sau alte mirodenii. Are toate condimentele cunoscute, dar proporțiile lor sunt rearanjate pentru a crea o nouă abordare a vechiului amestec cunoscut de condimente pentru murături.

De ce să adaugi coajă de portocală la murături

Coaja de portocală, în special, adaugă o notă de citrice, o notă de amărăciune, care se potrivește bine cu oțetul și sarea unei legume murate.  Dacă vrei să devii cu adevărat fantezist, poți să-ți faci propria coajă de portocală uscată; aranjează bucăți de coajă de portocală cu pielea în sus într-un deshidrator sau într-un cuptor și deshidratează-le timp de 1-2 ore, întorcând cojile la fiecare jumătate de oră.

Odată ce cojile sunt uscate și tari la atingere, lăsați-le să se răcească și folosiți foarfecele de bucătărie pentru a le tăia în bucăți de 1/4", potrivit Mountain Feed.

Adăugarea coajei de portocală în borcanele cu murături poate aduce o serie de beneficii, atât în ceea ce privește gustul, cât și conservarea acestora:

Vezi și: Șase simptome camuflate ale unui cancer mortal. Sunt adesea ignorate, dar pot fi fatale. Durerile abdominale, de spate sau oboseala, principalele simptome

Aromatizarea: Coaja de portocală are un gust distinct și parfumat, care poate adăuga un element de aromă și savoare murăturilor tale. Gustul subtil de portocală poate să completeze aromele altor ingrediente precum hrean, mărar, sau usturoi, dând murăturilor un caracter unic.

Conservarea: Coaja de portocală conține uleiuri esențiale și substanțe cu proprietăți antimicrobiene naturale, cum ar fi flavonoidele și compușii fenolici. Aceste substanțe pot ajuta la inhibarea dezvoltării microorganismelor dăunătoare în borcanele cu murături. Prin urmare, coaja de portocală poate contribui la prelungirea perioadei de conservare a murăturilor prin reducerea riscului de deteriorare sau fermentație nedorită.

Textură și aspect: Pe lângă beneficiile de gust și conservare, coaja de portocală poate să aducă și o textură interesantă și un aspect atractiv murăturilor. Bucățile subțiri de coajă pot oferi o senzație plăcută în gură și pot îmbunătăți aspectul general al conservelor.

Vezi și: Un compus din cafea, efect major asupra memoriei. Reduce inflamația și atenuează problemele cognitive. Se găsește și în ridichi

Când se adaugă coaja de la portocale la murături

Pentru a adăuga coaja de portocală în borcanele cu murături, urmează acești pași:

Asigură-te că coaja de portocală este proaspătă și curată. Poți spăla și curăța coaja pentru a îndepărta eventualele reziduuri de pesticide sau alte impurități.

Taie coaja de portocală în bucăți mici sau subțiri, astfel încât să poată fi introduse ușor în borcanele cu murături.

Adaugă bucățile de coajă de portocală în borcanele cu murături, împreună cu celelalte ingrediente, precum legumele, sarea, oțetul sau apa.

Etansează bine borcanele și păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat pentru a permite murăturilor să se conserve corespunzător.

Înainte de a consuma murăturile cu coajă de portocală, este recomandat să le lași să se odihnească timp de câteva săptămâni sau chiar luni, astfel încât aromele să se combine și să se dezvolte în mod corespunzător. De asemenea, poți ajusta cantitatea de coajă de portocală în funcție de preferințele tale de gust, pentru a obține un echilibru perfect între arome.

Vezi și: Trucul simplu care te ajută să adormi în câteva minute. Relaxează corpul și mintea, iar somnul va fi unul odihnitor

Coaja de portocală, rol de conservant

Adăugarea unor bucăți de coajă de portocală în borcanele cu murături poate să le ofere un gust unic și poate să contribuie la conservarea acestora prin acțiunea substanțelor antimicrobiene din coajă.

În ultimii ani, a avut loc o profundă schimbare profundă în preferința pentru substanțele naturale ca substanțe antimicrobiene.

Coaja de portocală conține, de asemenea, cantități bune de provitamina A, acid folic, riboflavină, tiamină, vitamina B6 și calciu. În plus, este bogată în compuși vegetali numiți polifenoli, care pot ajuta la prevenirea și gestionarea multor afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, obezitatea și boala Alzheimer.

Un studiu în eprubetă a constatat că conținutul total de polifenoli și activitatea din cojile de portocale a fost semnificativ mai mare decât în fructul propriu-zis.

Mai exact, cojile de portocale sunt o sursă bună de polifenoli hesperidină și polimetoxiflavone (PMF), ambele fiind studiate pentru potențialele lor efecte anticancerigene.

De asemenea, aproape 90% din uleiurile esențiale din coaja de portocală sunt compuse din limonen, o substanță chimică naturală care a fost studiată pentru proprietățile sale antiinflamatorii și anticancerigene, inclusiv împotriva cancerului de piele, potrivit Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel