De ce să nu cureți ceapa și usturoiul când gătești. Șase utilizări geniale cu efect asupra sănătății

Monika Baciu |
Data publicării:
ceapa si usturoiul - FOTO: Freepik@stockking
ceapa si usturoiul - FOTO: Freepik@stockking

De ce să nu cureți ceapa și usturoiul când gătești. Cum te influențează acest truc. Ce beneficii majore are asupra sănătății.

De ce să nu cureți ceapa și usturoiul când gătești. Gospodinele istețe folosesc acest truc pentru a intensifica aroma preparatelor. Când pregătiți tocănițe sau supe, folosiți ceapa și usturoiul cu tot cu coajă pentru a adăuga profunzime aromei.

Unele persoane consideră că usturoiul fiert la foc mic are un gust asemănător usturoiului prăjit. Tăiați o ceapă sau o căpățână de usturoi în jumătate și adăugați jumătatea întreagă în oală, inclusiv cu coaja. După ce rețeta este gata, îndepărtați cojile.

Folosiți-le pentru a face supă

Aceste resturi pline de aromă sunt adăugiri excelente la supa de carne de vită, de pui, de pește sau de legume. Pentru a le integra în supă, puneți-le într-un vas mare, acoperiți-le cu apă cu cel puțin un centimetru și fierbeți-le timp de câteva ore alături de alte ingrediente precum ierburi, legume, ciuperci și, eventual, oase sau ligamente dacă faceți supă de oase tradițională, potrivit Dr. Axe.

Păstrați cojile când prăjiți pentru a bloca aroma

Păstrați cojile pe usturoi atunci când îl prăjiți pentru a bloca aroma și pentru a proteja substanțele nutritive delicate, cum ar fi antioxidanții, care pot fi afectați de căldura mare.

Vezi și: De ce să nu stai cu șosete în pat. Impactul negativ pe care îl au asupra sănătății

Faceți o infuzie de ceai antiinflamator

Fierbeți pielile de ceapă timp de 10-20 de minute într-un vas, apoi strecurați și beți lichidul ca pe un ceai sau infuzie vindecătoare. Acest lucru este cunoscut pentru a ajuta la reducerea crampei musculare, iar unii consideră că poate ajuta la obținerea unui somn odihnitor.

Calmați pielea iritată

Dacă aveți pielea mâncărime sau inflamată, aplicarea unei soluții făcute din pielile de ceapă și usturoi infuzate poate ajuta la reducerea simptomelor datorită proprietăților antimicrobiene, antiinflamatorii și antifungice naturale ale acestor legume. Preparați o soluție urmând aceleași instrucțiuni ca pentru prepararea ceaiului.

Ceapă - FOTO: Freepik@vizland

Se pot folosi ca îngrășământ pentru plante

Dacă nu aveți utilizări culinare sau topice pentru cojile de usturoi, le puteți salva pentru a le adăuga la compost. Unii grădinari chiar preferă să ude culturile și plantele cu infuzii de usturoi și ceapă pentru a le furniza plantelor nutrienți suplimentari, cum ar fi potasiu, calciu și fosfor, care pot ajuta plantele să prospere.

Dacă vreți să folosiți cojile de usturoi pe plante, urmați rețeta de infuzie de mai jos și udați plantele cu lichid așa cum ați face în mod normal:

Într-un borcan de sticlă cu capac, amestecați aproximativ 1 litru de apă cu 1/3 până la 1/2 dintr-o căpățână întreagă de usturoi, inclusiv cojile. Amestecați bine, închideți capacul și agitați. Lăsați-l să stea timp de aproximativ 24 de ore într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina soarelui.

Îndepărtați cojile, iar infuzia voastră este gata de utilizare.

Vezi și: Ce poți să pățești dacă te cerți pe stomacul gol. Care este cel mai potrivit moment pentru o discuție aprinsă

Cojile de ceapă și usturoi, încărcate cu vitamine și minerale

Nu doar că au un gust minunat, dar cojile de usturoi și pielea de ceapă sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Ele conțin, de asemenea, compuși naturali antifungici și antimicrobieni, ceea ce înseamnă că oferă multe dintre aceleași beneficii ca și consumul de usturoi și ceapă.

Utilizările cojilor de usturoi și pielilor de ceapă includ prepararea de supă bogată în nutrienți, supe, cereale, ceaiuri, infuzii topice, îngrășăminte și compost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel