De ce simți arsuri după ce mănânci unele alimente. Soluții naturale ca să scapi de aciditate

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, ne spune cum se măsoară aciditatea. Specialiștii oferă soluții împotriva acidității din organism. 

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMv Cluj, spune că aciditatea alimentelor se măsoară pe o scară de pH.

”Știați că

Aciditatea se măsoară pe o scală de pH? Aciditatea alimentelor conferă o senzație comună atunci când senzorii noștri olfactivi sau gustativi intră în contact cu oțetul sau cu sucul de lămâie. Aciditatea este măsurată pe o scală de pH cu valori cuprinse între 0-14. Soluțiile cu un pH mai mic de 7 sunt considerate soluții acide, iar cele cu pH mai mare de 7 sunt soluții bazice”, notează Dan Vodnar pe rețelele sociale.

La ce poate duce niveluri ridicate de aciditate în organism, dar și la ce soluții naturale puteți apela puteți citi mai jos.

Ce înseamnă niveluri ridicate de aciditate

Nivelurile ridicate de acid din corp - acidoza - înseamnă că organismul trebuie să compenseze și să încerce să elimine acidul. Organele care au această funcție sunt plămânii și rinichii. Însă, acidoza pune prea multă presiune asupra acestor organe și există riscul apariției de complicații grave, notează Medical News Today. 

Acidoza poate apărea în cazul unor afecțiuni de sănătate, medicamente cu prescripție medicală și factori dietetici. Uneori, boala este reversibilă, însă fără tratament - poate fi fatală. Există multe cauze posibile ale nivelului ridicat de acid din organism. Și sunt mai multe tipuri de acidoză. Prima, acidoza metabolică - apare atunci când se acumulează prea mult acid în organism din cauza unei perturbări a metabolismului. Mai multe condiții de sănătate diferite pot provoca acest lucru, inclusiv: diabet, Sindromul Sjogren, diaree severă, fistulă biliară, rezistență la insulină.

Nu e întotdeauna clar dacă aceste afecțiuni provoacă acidoză metabolică sau dacă acidoza provoacă aceste afecțiuni. Aceste afecțiuni pot crea un ciclu de acidoză metabolică în creștere, care agravează apoi starea. Unii oameni care au această condiție pot avea dureri de cap și oboseală. ALte simptome întâlnite sunt: un ritm cardiac crescut, oboseală și slăbiciune, greață și vărsături, o pierdere a poftei de mâncare, confuzie.

Soluții împotriva acidității

Specialiștii susțin că atunci când ai o migrenă, te doare stomacul de la prea multă aciditate gastrică sau ai reflux, suferi de constipație, tuse și dureri în gât, poți apela la o serie de remedii naturale. Iată câteva dintre acestea:

1) Să bei zilnic un pahar de suc de rodie este bine pentru inimă și este util pentru persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută, adică de hipotensiune.

2) Un tratament natural pentru aciditate este mestecarea câtorva frunze de busuioc după masă. Previne și refluxul și formarea ulcerelor.

3) Suptul unei bucăți de cuișoare după masă ajută la reducerea problemei acidității.

4) Un cățel de usturoi înghițit cu apă, luat pe stomacul gol, zilnic, dimineața, poate fi de ajutor în rezolvarea multor probleme stomacale și gastrice.

5) O durere de cap cauzată de căldura verii este vindecată prin consumul de suc de pepene verde. Doar un pahar de suc pe zi face minuni!Mai multe remedii puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel