De ce tremură mâinile? Zece motive

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dacă începe să-ți tremure mâna, primul impediment e că nu poți scrie
Dacă începe să-ți tremure mâna, primul impediment e că nu poți scrie

Stresul, oboseala, prea multă cafea ori tutun sunt câteva dintre motivele care duc la tremuratul mâinilor.

Tremuratul mâinilor are în spate o tulburare nervoasă, iar dacă simptomele sunt ușoare, este posibil să nu aveți nevoie de tratament. În caz contrar, dacă vă împiedică rutina zilnică atunci ar fi momentul să mergeți la medic.

Câteva motive, potrivit webmd:

Boala Parkinson - când aveți această afecțiune, mâna vă tremură, deoarece celulele creierului, care spun mușchilor voștri să se miște, se deteriorează. Agitarea începe de obicei pe de o parte, dar în timp se poate răspândi la cealaltă. De asemenea, s-ar putea să vă mișcați mai încet, să aveți probleme cu echilibrul sau să aflați că brațele și picioarele se rigidizează. Principalul tratament pentru tremuratul caracteristic bolii Parkinson este medicația și uneori o intervenție chirurgicală pentru un control muscular mai bun.

Scleroza multiplă - această stare afectează o acoperire pe nervi, numită mielină. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să apară simptome care includ mâini agitate sau alte părți ale corpului. Medicamentele sunt cel mai frecvent mod de a-l trata. Un terapeut fizic sau ocupațional vă poate ajuta să învățați modalități de a gestiona simptomele.

Tiroidă hiperactivă (hipertiroidism) - glanda tiroidă lucrează prea mult. Este posibil să observați că pierdeți în greutate fără să încercați, sunteți sensibili la lumină, inima bate repede și aveți probleme cu somnul. Un simplu test de sânge vă va ajuta să vă dați seama ce se întâmplă.

Prea multă cofeină - o ceașcă sau două, apoi opriți-vă. Cofeina este un stimulent, deci aceeași substanță chimică naturală care vă ajută să vă treziți vă va face să vă tremurați mâinile dacă aveți prea mult. Cafeaua nu este singurul vinovat. Puteți găsi cofeină în medicamentele de durere de cap fără vânzare, în ciocolată și în unele răcoritoare.

Lipsa somnului – așa cum o mașină merge pe benzină, nu vă puteți aștepta ca creierul să trimită mesaje în toate locurile potrivite fără somn.

Glicemie scăzută din sânge - nervii și mușchii sunt alimentați de glicemie. Când nu ajung destul, ei spun mâinilor tale să se agite. Glicemia scăzută poate fi cauzată de diabet, de anumite medicamente, de prea mult alcool sau de alimente insuficiente. Un medic vă poate ajuta să restrângeți ce se întâmplă și de ce.

Anumite medicamente - Mâinile tremurânde sunt un efect secundar obișnuit al multor tipuri diferite de medicamente cu prescripție medicală. Printre cele mai frecvente sunt cele pentru starea de spirit, convulsii, migrenă, neuropatie și astm. Unele antihistaminice cauzează și această problemă.

Lipsa de Vitamina B12 - dacă nu mâncați carne sau ouă, nu beți lapte sau dacă luați anumite medicamente, este posibil să aveți niveluri mai mici decât cele normale ale acestei vitamine. Acest lucru poate determina mâinile să se agite sau să facă brațele și picioarele să se simtă amorțite. Medicul dumneavoastră vă poate spune dacă trebuie să luați suplimente.

Tulburări hepatice - Agitarea este un simptom al câtorva afecțiuni hepatice, cum ar fi boala Wilson. În această afecțiune genetică, acumularea de cupru în corpul tău dăunează ficatului și creierului. De asemenea, vă veți simți obosit și veți obține icter - o nuanță galbenă pentru ochi și piele. Medicii tratează boala Wilson cu medicamente și modificări ale dietei.

Tulburări ale creierului - Dacă ați avut un accident vascular cerebral sau un traumatism cerebral traumatic, mușchii din mâini pot avea o minte proprie. Întrebați-vă medicul despre medicamente sau terapie ocupațională pentru a gestiona tremuratul. Și evitați cofeina, nicotina sau orice altceva care înrăutățește simptomele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel