Depresie și anxietate, detectarea semnelor ascunse la copii

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Copii
Copii

Un copil din cinci experimentează tulburări de internalizare cum ar fi anxietatea și depresia. Atunci când sunt lăsate netratate, pot duce la probleme de sănătate mai târziu în viață, potrivit unui studiu care a combinat tehnologia bazată pe inteligența artificială pentru a detecta rapid și cu precizie aceste tulburări la copiii mici.

 

O echipă de cercetători, condusă de Universitatea din Vermont, a folosit o sarcină de inducere a dispoziției de 90 de secunde pentru identificarea copiilor cu tulburări de internalizare, care de obicei au simptome neobservabile ce pot trece nediagnosticate ani de zile la copii și pot duce la abuz de substanțe și la un risc crescut de suicid.

Cercetătorii au folosit un senzor de mișcare pentru a urmări mișcarea unui copil în timpul sarcinii și un algoritm de învățare a mașinii pentru a analiza datele despre mișcare și a detecta semnele tulburărilor. Metoda a fost testată pe 63 de copii cunoscuți ca având tulburări de internalizare.

Metoda a atins o precizie de 81%, cu o sensibilitate de 67% și o specificitate de 88%, în identificarea copiilor cu tulburări de internalizare. Rezultatele au fost semnificativ mai bune decât metoda standard raportată de părinte, care avea o precizie de 0,68 până la 0,75, o specificitate de la 0,81 la 1,00 și o sensibilitate între 0,00 și 0,42. Senzorul de purtare și algoritmul de învățare a mașinilor au avut nevoie de 20 de secunde de date pentru a evalua tulburările la copii.
,,Aceste rezultate indică utilizarea viitoare a acestei abordări pentru screening-ul copiilor pentru tulburări de internalizare, astfel încât intervențiile să poată fi implementate atunci când au cea mai mare șansă de succes pe termen lung”, a declarat prof.dr. Ryan S. McGinnis, profesor și inginer la Universitatea din Vermont și principalul autor al raportului.

Copiii cu tulburări de anxietate au nevoie de un nivel crescut de îngrijire și intervenție psihologică, sunt de părere cercetătorii care speră să perfecționeze algoritmul și să dezvolte teste suplimentare care să le permită să distingă între anxietate și depresie. Scopul final este de a dezvolta o serie de evaluări care ar putea fi utilizate în școli sau cabinete pentru a examina copiii ca parte a evaluărilor lor de rutină.

,,Lucrarea noastră sugerează că această sarcină de inducție a dispozițiilor instrumentale ne poate ajuta să identificăm acei copii și să-i aducem la serviciile de care au nevoie",  a declarat Ellen McGinnis, psiholog clinic la Universitatea din Vermont,conform Al In healthcare.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel