Diabet tip 2: prevenit de suplimentele de vitamina D?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vitamine
Vitamine

Un studiu recent susține că suplimentele de vitamina D nu ar preveni apariția diabetului zaharat de tip 2 la oamenii cu cel mai mare risc de a dezvolta boala.

Diabet, suplimente, vitamina D. O cercetare a Universității Tufts din Boston, SUA, sugerează că suplimentele de vitamine nu par să prevină diabetul de tip 2 la cei cu cel mai mare risc pentru boală, informează medicinenet.com.

Diabet, suplimente, vitamina D: ce zic studiile anterioare

Cercetările apărute înainte acestui studiu au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina D ar putea crește șansele de apariție a diabetului zaharat și că nivelurile de creștere ar putea împiedica acest lucru.

Noul studiu, care a fost finanțat de Institutul Național de Sănătate din S.U.A. (NIH), a implicat peste 2.400 de persoane în vârstă de 30 de ani și peste din State. Jumătate dintre ei au luat, timp de circa 3 ani, 4.000 de unități pe zi de vitamina D, iar cealaltă jumătate - placebo.

Diabet, suplimente, vitamina D: rezultatele

Rezultatele obținute de cercetătorii americani arată că 24,2% din cei care au luat vitamina D au făcut diabet, la fel ca 26,7% dintre cei care au luat placebo.

„În plus față de mărimea studiului, unul dintre punctele sale forte majore este diversitatea participanților săi, care ne-a permis să examinăm efectul de vitamina D într-o mare varietate de oameni. (...) Când studiul s-a încheiat, nu am găsit nicio diferență semnificativă între cele două grupuri, indiferent de vârstă, sex, rasă sau etnie", afirmă Anastassios Pittas, într-un comunicat al NIH. Acesta este profesor și co-director al Centrului de Lipide și Diabet al Universității Tufts din Boston.

Studiul a fost publicat pe 7 iunie în New England Journal of Medicine. Poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel