Diabet tip 2: prevenit de suplimentele de vitamina D?

Florina Pop / 14 iun 2019 / 11:47
Vitamine
Vitamine

Un studiu recent susține că suplimentele de vitamina D nu ar preveni apariția diabetului zaharat de tip 2 la oamenii cu cel mai mare risc de a dezvolta boala.

Diabet, suplimente, vitamina D. O cercetare a Universității Tufts din Boston, SUA, sugerează că suplimentele de vitamine nu par să prevină diabetul de tip 2 la cei cu cel mai mare risc pentru boală, informează medicinenet.com.

Diabet, suplimente, vitamina D: ce zic studiile anterioare

Cercetările apărute înainte acestui studiu au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina D ar putea crește șansele de apariție a diabetului zaharat și că nivelurile de creștere ar putea împiedica acest lucru.

Noul studiu, care a fost finanțat de Institutul Național de Sănătate din S.U.A. (NIH), a implicat peste 2.400 de persoane în vârstă de 30 de ani și peste din State. Jumătate dintre ei au luat, timp de circa 3 ani, 4.000 de unități pe zi de vitamina D, iar cealaltă jumătate - placebo.

Diabet, suplimente, vitamina D: rezultatele

Rezultatele obținute de cercetătorii americani arată că 24,2% din cei care au luat vitamina D au făcut diabet, la fel ca 26,7% dintre cei care au luat placebo.

„În plus față de mărimea studiului, unul dintre punctele sale forte majore este diversitatea participanților săi, care ne-a permis să examinăm efectul de vitamina D într-o mare varietate de oameni. (...) Când studiul s-a încheiat, nu am găsit nicio diferență semnificativă între cele două grupuri, indiferent de vârstă, sex, rasă sau etnie", afirmă Anastassios Pittas, într-un comunicat al NIH. Acesta este profesor și co-director al Centrului de Lipide și Diabet al Universității Tufts din Boston.

Studiul a fost publicat pe 7 iunie în New England Journal of Medicine. Poate fi citit AICI.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23