Diabetici: șapte greșeli frecvente la măsurarea glicemiei

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabetici
Diabetici

Diabeticii au posibilitatea de a-și măsura glicemia acasă, ceea ce îi poate ajuta să țină sub control nivelul zahărului din sânge. Iată șapte greșeli frecvente pe care le fac atunci când își măsoară glicemia.

Diabetul este o afecțiune cronică ce necesită o gestionare constantă a nivelului de zahăr din sânge. 
Când nivelul glicemiei nu mai este ținut sub control, încep să fie afectate mai multe organe ale corpului.
Dacă sunteți diabetic, este important să verificați în mod regulat nivelul zahărului din sânge. Asta vă va ajuta să înțelegeți dacă dieta și stilul de viață pe care le urmați sunt utile pentru a controla sau nu nivelul zahărului din sânge. În prezent, nivelul zahărului din sânge poate fi verificat acasă. Un glucometru este utilizat în mod obișnuit pentru verificarea constantă. Dar mulți diabetici fac adesea mai multe greșeli în timp ce măsoară nivelul zahărului din sânge acasă, potrivit ndtv.com. Dr. Girish Parmar, consultant senior, endocrinologie și diabetolog, explică câteva greșeli frecvente pe care ar trebui să le evitați pentru a obține rezultate exacte.

Greșeli de evitat în timpul măsurării nivelului de zahăr din sânge

1) Glicemia postprandială (după mâncare)
Testul glicemiei postprandiale măsoară glicemia după masă. În timp ce testați nivelul de zahăr postprandial de două ore, este ideal să începeți să numărați timpul după ce începeți să mâncați în loc de la finalizarea mesei.

2) Momentul înțepării
Pentru o citire mai exactă a zahărului din sânge, este ideal să faceți testul la diferite momente ale zilei, deoarece o mulțime de factori de mediu și fiziologici se schimbă în funcție de oră.

3) Degetul înțepat
Una dintre cele mai frecvente greșeli este aceea de a folosi în mod repetat același deget pentru testul glicemiei în fiecare zi. Acest lucru poate provoca dureri sau chiar vătămări minore. Astfel, cel mai bine este să alternați pentru înțepătură degetele de la ambele mâini pentru testarea nivelului zahărului din sânge.

4) Folosirea aceluiași ac
S-a observat că mulți pacienți folosesc același ac pentru mai multe ințepături sau evită schimbarea acestuia pentru durate mai lungi. Asta poate crește șansele de infecție de mai multe ori. Este ideal să aruncați acul după ce v-ați înțepat, luând măsurile de siguranță adecvate.

5) Adâncimea acului
Dispozitivele de lansare, utilizate pentru test, vin cu adâncimi reglabile ale acului, care pot fi modificate în funcție de grosimea pielii de pe degete. Asigurați-vă că acul este așezat între 3-4 pentru a asigura o înțepătură adecvată.

6) Igienizare
Igienizați întotdeauna degetul pe care urmează să îl înțepați pentru a vă asigura că zona este curată și fără infecții. Cel mai important, nu vă grăbiți să înțepați după ce ați igienizat degetul cu spirt sanitar. Așteptați ca spiritul să se evapore de pe suprafața pielii înainte de a-l înțepa.

7) Variații între nivelurile de zahăr
Există o variație acceptabilă între citirile unui glucometru și testul de laborator al nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, chiar dacă după respectarea tuturor normelor posibile, dacă există o diferență în citiri, nu intrați în panică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel